Meriretkivinkkejä Teneriffalle

sukellus1-619x348

Seuraa uusien oppaidemme arkea ensimmäisissä kohteissaan.

Hola!

Ensimmäinen kuukausi opaselämää Teneriffan saarella alkaa olla takana ja voin kertoa, että lomapuitteet täällä ovat aivan loistavat! Olen vieraillut useissa mielenkiintoisissa paikoissa ja tutustunut paikallisiin tapohin ja kulttuuriin. Olin kuullut aiemmin, että Teneriffan saarella on tekemistä kaikenikäisille, mutta en osannut kuvitella, että vaihtoehtoja olisi näin valtava määrä. Täällä lomaillessa voi todella miettiä, mitä kaikkea lomansa aikana haluaa ja ehtii kokea. Saatellessani matkailijoita takaisin lentokentälle ja kohti koti-Suomea moni kertoo tulevansa uudestaan, sillä vielä jäi paljon asioita koettavaksi seuraavalle lomalle.

Meriretkiä Costa Adejen, Playa de las Américasin ja Los Cristianoksen alueella lomaileville on paljon. Valita voi perinteisen, puisen purjelaivan, kuten viiden tunnin Shogunin, kolmen tunnin, lapsiperheille sopivan Peter Panin tai Flipper Unon, joka lähtee Los Gigantesista. Katamaraanialus Royal Dolphinin alakerran ikkunoista voi nähdä merenpinnan alle, ja tasaisempaa Mustcat katamaraania suosittelen vähemmän keinutusta haluaville.

Ensimmäisellä opasviikollani sain kokeilla Shogun meriretkeä, jossa paistattelimme päivää kannella, nautitimme virvokkeista sekä söimme kevyen lounaan. Pysähdyimme Mascan lahdelle Los Gigantesin jättiläisjyrkänteiden lähelle ja hyppäsimme uimaan virkistäviin Atlantin aaltoihin. Paluumatkalla näimme lyhyteväpallopäävalaita, mutta pullonokkadelfiinit pysyivät meiltä tällä kertaa piilossa. Ehkä näemme niitä ensi kerralla. Loppumatkalla tarjolla oli sangriaa ja tanssia, auringosta nauttien. Kaikenkaikkiaan päivä oli erittäin onnistunut ja täynnä ilosia fiiliksiä!

Yhden suurimmista vaikutuksista Teneriffalla minuun on tehnyt retki sukellusveneen kyydissä! Submarine Safaris’in sukellusvene Sub Fun Cinco on muuten rakennettu Suomessa! En ollut koskaan aiemmin ollut sukellusveneessä ja pelkkä ajatuskin tuntui jo jännittävältä. Olimme meren alla 45 minuuttia, istuimme pareittain pyöreän ikkunan ääressä ja meillä oli kaikilla omat näytöt, joista näki sukellusajan, missä syvyydessä mennään sekä veden lämpötilan sukellusveneen ulkopuolella. Monitorista pystyi myös hauskasti seuraamaan kuvaa sukellusveneen kannesta, jonka väri muuttui punaisesta violetin kautta mustaksi sitä mukaa, mitä syvemmälle laskeuduimme.

Kurkista sukellusveneeseen tästä

Pysähdyimme meren pohjassa n. 30 metrin syvyydessä, jolloin sukeltaja kävi moikkaamassa meitä jokaisessa ikkunassa. Noin 90% sukelluksista paikalle sattuu rausku-parvi, jolloin sukeltaja syöttää niitä omasta kädestään. Minä kuuluin tähän 10% sukelluksista, jolloin rauskuja ei näkynyt, mutta näin paljon häränsilmäkaloja, barrakudakaloja, isotuulen kaloja sekä suosikeikseni muodostuneita, hassuja trumpettikaloja, jotka todella nauttivat pyörähtelyistä ikkuinoissa filmitähden lailla! Kun sukellusaika alkoi loppumaan ja aloimme nousta pintaa kohti, kajahti soimaan ”yellow submarine” laulu. Tunnelma oli mahtava! Tämä kerta ei varmasti jää viimeisekseni, ehkä ensi kerralla näen myös valtavat rauskut!

Tervetuloa Teneriffalle!

Jos haluat lisää vinkkejä esimerkiksi lapsiperheille suunnatuista retkistä ja aktiviteeteista, jätäthän kysymyksesi kommentteihin.

10 Vastaukset “Meriretkivinkkejä Teneriffalle”

 1. Lomalla retkelle kommentoi :

  Hei! Matkaan lapsiperhe, jossa on 10- , 5- ja 2-vuotiaat lapset. Mitä retkiä/aktiviteettejä suosittelisitte?

  Vastaa
  • Anni Kauppinen kommentoi :

   Hei, kiitos kysymyksestäsi,
   täällä Teneriffan saarella on todella monipuolinen tarjonta retkissä sekä aktiviteeteissä lapsiperheille. Jos olette kiinnostuneet eläimistä, suosittelen ehdottomasti retkeä Loro Parkiin pohjoisen Puerto de la Cruziin (n.1,5 tuntia Playa de las Américasista). Mukana linja-autossa on meidän opas tarinoineen ja omaehtoista eläinpuiston tutkiskeluaikaa jää noin 5 tuntia (upeat showt miekkavalaat, delfiinit, merileijonat ja papukaijat). Jos pienten lasten kanssa 1,5 tunnin matka linja-autossa tuntuu pitkältä, on Américasin lähellä toinen pienempi eläinpuisto, Jungle Park (showt merileijonat, papukaijat ja kotkat), jonne ilmaiskuljetuksia päivittäin lomakylistä. Lapset ovat varmasti myös kiinnostuineita vierailemaan vesipuistossa, täällä Américaksen alueella on kaksi vesipuistoa, Siam Park (2008 avattu uusi, upea ja suuri thaimaalaistyylinen vesipuisto lämmitettyine altaineen) sekä pienempi Aguapark (toimii pienten lasten kanssa myös mainiosti, puistossa on delfiini-show). Jos lapset viihtyvät linja-auton kyydissä, jännittävä retki on myös vierailu Teidellä, jossa mukana myös oma oppaamme kertomassa tarinoita ja historiaa. Teiden retkellä on pysähdyksiä säännöllisin väliajoin ja jos ilma sallii, on mahdollisuus ostaa liput myös hissiin (suositus ikäraja 1v ylöspäin) ja nousta 3555km korkeuteen. Meriretkistä suosittelen kolmen tunnin, erityisesti lapsiperheille suunniteltua Peter Pan retkeä ja sukellusvenesafaria (2-vuoden ikäraja). Rannalla tekemistä lasten kanssa riittää, rantakojuista voi ostaa erilaisia vesileikkeihin tarkoitettuja leluja, monessa paikassa on minigolf-ratoja ja kauppakeskusten yhteydessä ”hoplop”-tyylisiä leikkipaikkoja. Playa de las Américasin rannan tuntumasta löytyy myös muutama leikkipuisto. Lämpimästi tervetuloa Teneriffalle!
   Terveisin,
   Anni/Aurinkomatkat

   Vastaa
 2. Matti Salo kommentoi :

  Hei!
  Olemme tulossa Americasiin kahdeksi viikoksi 10.1. Kaksi aikuista ja seitsemänvuotias lapsi. Monipuoliset retki- ja aktiviteettivinkit tervetulleita.

  Vastaa
  • Anni Kauppinen kommentoi :

   Hei Matti ja kiitos kysymyksestäsi,
   edelliseen vastaukseen lisätäkseni vielä, täällä Playa de las Americasin alueella kulkee myös minijuna, jonka kyydissä on hauska matkustaa lasten kanssa vaikkapa toisesta päästä lomakohdetta toiseen päähän ja piipahtaa markkinoilla. Markkinoita täällä on useana päivänä viikossa ja pikkurahalla niistä löytää kivoja matkamuistoja ja tuliaisia. Isompien lasten kanssa matkustaessa on myös kiva käydä illalla hohtokeilaamassa tai ajamassa carting radalla. Vinkkejä iltaohjelmaa järjestäviin, lapsiystävällisiin ravintoloihin saa paikanpäältä oppailtamme. Oikein paljon tervetuloa Teneriffalle!
   Terveisin,
   Anni/Aurinkomatkat

   Vastaa
 3. Suklaakyynel kommentoi :

  Hyvä Anni aurinkomatkoilta.

  Ihanaa lukea blogiasi.
  Tästä sai varmasti moni matkaaja ajatusta
  että missä voisi paikan päälle saavuttuaan käydä.
  Itse en ole vielä käynyt,mutta toivotan sinne
  täältä suomesta hyvää aikaista aamua.

  Kiitos ja työniloa kaikille aurinkomatkojen
  oppaille.

  Vastaa
  • Anni Kauppinen kommentoi :

   Hei, kiitos viestistäsi, ilahdutti minua ja muitakin Aurinkomatkojen oppaita kovasti! Matkavinkkejä jaamme oikein mielellämme monen eri kanavan (mm.Aurinkomatkojen nettisivut, Aurinkomatkojen blogi, Facebook, Instagram, Twitter, kohteissa tervetuloa-materiaalit, hotelleissa lomakansiot sekä palvelupisteillä, aurinkolinjassa ja aina muutenkin tavatessa oppaat) kautta, siten saadaan teidän lomasuunnitelmia ja lomaunelmia toteutettua! Tämä matkaoppaan ammatti on vienyt täysin minutkin mukanaan, työtä tehdään koko sydämellä. Paljon terveisiä sinne koti-Suomeen, ehkäpä tavataan jonain päivänä täällä Teneriffalla tai jossain muualla maailmalla!
   Terveisin Anni/Aurinkomatkat

   Vastaa
 4. Bleue kommentoi :

  Kiitos vinkeistä! Kyllä vaikuttaa mielenkiintoiselta kohteelta. Erityisesti tuo sukellusvene-retki houkuttelee!

  Vastaa
  • Anni Kauppinen kommentoi :

   Hei, kiitos viestistäsi! Teneriffa on erittäin monipuolinen lomakohde ja tekemistä löytyy vauvasta vaariin ja jää varmasti vielä seuraavallekin lomalle jotain uutta ihmeteltävää. Sukellusvene-retki on yksi monista suosikeistani täällä, jota suosittelen lämpimästi kaikille. Ehkäpä satumme sinne joskus samaan aikaan!
   Terveisin, Anni/Aurinkomatkat

   Vastaa
 5. Anni Kauppinen kommentoi :

  Hei, kiitos kysymyksestäsi.
  Tammikuussa Teneriffalla sekä Gran Kanarialla lämpötila on noin +20 asteen tuntumassa. Sää vaihtelee molemmilla saarilla, mukaan mahtuu myös monia aurinkoisia päiviä. illaksi ja tuulisiksi päiviksi on hyvä varata mukaan myös pitkähihaista. Aurinkoisina päivinä on mukava pulahtaa viileisiin Atlantin aaltoihin, tai suunnata vaikkapa vesipuisto Siam Parkiin, jossa on lämmitetyt altaat ja paljon tekemistä kaikenikäsille nautiskelijoille sekä hurjapäille. Tervetuloa Teneriffalle!
  Terveisin,
  Anni/Aurinkomatkat

  Vastaa

Jätä vastaus

Kommentti