Muuttolintuna Suomessa

Viileä loma Suomessa

Palasin kaksi viikkoa sitten Suomeen vietettyäni talven oppaana Jandiassa, Fuerteventuralla. Vaikka olinkin innoissani päästessäni käymään Suomessa, tuntui Helsingin yöllinen hengähdys jäätävältä vastaanotolta lähes seitsemän kuukauden ”ikuisen kevään ilmaston” jälkeen. Keskiyön pimeys sekä pakkanen kaatuivat päälle, jäinen tuuli viilsi kasvoja ja tempoi liian ohuita vaatteita astuessani ulos Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Kylmyys pysähdytti ulko-ovelle, se valui keuhkoihin ja kietoi huuruiseen vaippaansa.

Olin aamulla ennen lähtöäni lukenut uutisen, jonka mukaan kevään saapuminen Suomeen oli myöhässä. Artikkelissa kerrottiin lisäksi lintujen kevätmuuton pysähtyneen tämän vuoksi. Viimassa seistessäni ymmärsin lintujen haluttomuuden muuttaa Suomeen ennen ilmojen lämpenemistä. Mutta toisin kuin linnut, minä en halunnut viivästyttää tuloani Suomeen sillä sään synkkyydestä huolimatta tulin Suomeen valoisin mielin. Oli mukavaa kun odotettavissa oli lämminhenkistä rupattelua eri puolilta maailmaa saapuneiden kollegoiden kanssa sekä ajanviettoa hyvien ystävien ja sukulaisten seurassa.

Odotusta Helsingissä

Olen nyt kahden viikon Helsingissä oloaikana käynyt kaksi kertaa teatterissa. Olin katsomassa Aku Hirviniemen hienon ja hauskan monologin ”Melomista” Aleksanterin Teatterissa, sekä klassikon ”Viulunsoittaja katolla” Helsingin Kaupunginteatterissa. Olen käynyt elokuvissa, tavannut sukulaisia, ystäviä, ja jopa saanut uusia ystäviä sekä lukenut paljon. Ostin myös uudet patikointikengät ja kesän patikkareitit tulevat kulkemaan jylhien Pindosvuorten suojassa. Loma Suomessa lähenee loppuaan ja lauantaina lähden kohdepäälliköksi Pargaan, mikä on kaunis venetsialainen kylä mantereella, Luoteis-Kreikassa.

Vaikka on ollut mahtavaa viettää lomaa kotona, niin odotan jo innoissani lähtöä Pargan kevääseen missä oliivilehtojen sadat puut kukkivat parasta aikaa. Luonto on rehevää, vihreää ja maisema hehkuu tuhansien kukkien loistaessa. Joonianmeren vedet ovat kirkkaat sukeltaa ja purjehdusretkillä saamme usein seuraa delfiineistä.

parga4

Seuraavan postaukseni kirjoitan Kreikasta. Kerron sitten miltä tsatsiki maistuu. Kerron myös kaahaako Helios tulisilla vaunuillaan pitkin taivaankantta, sekä näyttääkö Poseidon lempeää puoltansa.