Berliini bloggaajan silmin

Aurinkomatkat toteutti Indiedays-blogiverkoston kanssa yhteistyökampanjan maalis- ja huhtikuun aikana 2013. Indiedays on  Suomen suurin lifestyle-blogiverkosto, joka tavoittaa viikoittain noin 200 000 lukijaa. Kuusi Indiedaysin bloggaajaa matkailivat Aurinkomatkojen Lento+hotelli-matkalla suosituissa suurkaupungeissa Berliinissä, Pariisissa ja New Yorkissa.

Kohteissa bloggaajat tutustuivat kohteen nähtävyyksiin, ravintoloihin, kahviloihin ja shoppailumahdollisuuksiin. Kampanjan sivuilla toteutettiin myös karttapalvelu, johon bloggaajat ja blogien lukijat saivat jättää omia vinkkejään tutustumisen arvoisista paikoista.

Täsmäisku Berliiniin

ber_ubahn

No Fashion Victims -blogin Emmi ja Just My Imagination -blogin Janni kävivät keväisessä Berliiniin huhtikuussa. Boheemissa ja trendikkäässä Berliinissä yhdistyvät kiehtovalla tavalla arkkitehtuuri, historia sekä urbaani ja sykkivä kaupunkikulttuuri. Berliini on trenditietoisten matkakohde, jonka upeat ostosmahdollisuudet, maukkaat ravintolat ja monipuolinen kulttuuritarjonta hakevat vertaistaan Euroopassa.

 

 

 Emmin Parasta Berliinissä –lista

parasta-ber

♥ Todella toimiva julkinen liikenne! Erityisesti metrokartan hiffasi helposti ja liikkuminen oli todella ongelmatonta. Suosittelen kuitenkin myös kävelemään mahdollisimman paljon, se on mielestäni parhaita tapoja tutustua uuteen kaupunkiin. ♥
♥ Rikas katukulttuuri. Rakastin kaupungissa ihan erityisesti sitä, miten selkeät fiilis- ja tyylierot eri kaupunginosilla on – suosittelen todella liikkumaan alueesta toiseen ja etsimään sen paikan, joka tuntuu eniten omalta. Katukulttuuriin kuuluu luonnollisesti läheisesti myös kaikenmoinen katutaide, jonka pyhättö Berliini todella on. ♥

ber-kirkko

Brandenburgin hevoset

♥ Katukuvassa näkyvä historia. Vaikka keskusta-alueita onkin kiillotettu aika reippaasti ja modernia pilvenpiirtäjää pukkaa, niin paljon on jätetty näkyville myös kaupungin aitoa historiaa. ♥
♥ Kaupungista löytyy paljon erityylisiä ja -tasoisia hotelleja ja hostelleja.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mauerparkin kirpputori on tavarataivas

Mauerparkin puisto ja ulkoilmakirppis, Kreuzbergin rento ja autenttinen kaupunginosa, kaupungin mahtavat shoppailukadut ja etnisten ravintoloiden kirjo olivat molempien bloggaajien mieleen.

 

Bongaa vielä Berliinin muuri

ber-muuri

Jäljellä olevaa Berliinin muuria koristavat graffitit vuosien varrelta

Janni kävi tutustumassa myös jäljellä olevaan Berliinin muuriin, jota on vielä tallella reilun kilometrin pätkä East Side Galleryssä.

”East Side Gallery sijaitsi vihreän metrolinjan (U1) itäisellä päätepysäkillä Spree -joen rannalla ja matkalla sinne sain nauttia kivoista maisemista, kun metro kulki mielestäni poikkeuksellisen paljon maan päällä! Koko muurin pätkä on koristeltu graffitein ja maalauksin, jotka saivat alkunsa lukuisten taiteilijoiden tempauksesta rajojen auettua aikoinaan. Nykyisin taitelijoiden töitä on jo jouduttu restauroimaan ja osan päälle on vedetty uusia kuvia”, Janni kirjoittaa.

Lisää kokemuksia, kuvia ja kommentteja Emmin ja Jannin blogeista.

Kuvat Emmin ja Jannin blogeista

ber-matkalaukut

No Fashion Victims http://nofashionvictims.indiedays.com/
Just My Imagination http://just-my-imagination.indiedays.com/

Lue lisää Berliinistä