Matkatestaajina Mallorcalla

Aurinkomatkojen Matkatestaaja Sari 46 v.

Sitä onnea ja iloa, kun minut viime syksynä valittiin tuhansien hakijoiden joukosta Aurinkomatkojen Matkatestaajaksi! Pääsin viikon reissulle Aurinkomatkojen kesän 2013 uutuuskohteeseen Puerto de Sólleriin Mallorcalle.

Matkaseuraksi ja aputestaajiksi lähtivät tyttäreni Lidi 8 v. ja äitini Kati 70 v. Pidimme matkapäiväkirjaa, otimme satoja valokuvia ja katselimme Puerto de Sólleria kriittisten, mutta iloisten lomalaisten silmin. Voisimmeko suositella tätä lomakohdetta, kenelle ja miksi?

Puerto de Sóller sai yksimielisen hyväksyntämme. Pidimme erityisesti siitä, ettei Sóllerin kaupunki ympäristöineen ole turisteille rakennettu huvipuisto, vaan ihan oikea pieni kaupunki, jossa oikeat ihmiset elävät mallorcalais-arkeaan.

Otin tosissani Matkatestaajan homman, sillä lomakohteen valinta on vakava asia eikä ole yhdentekevää mitä siitä muille kirjoittaa. Minä ainakin haluan lähteä uudelleen Mallorcan Puerto de Sólleriin.

Matkatestaajina Puerto de Sóllerissa

Hotelli_Matkatestaaja_Blogi_osa1

Hotelli yllättää iloisesti

Miksi se aina on niin, että kun on töistä pois viikon, saa tehdä etukäteen kahden viikon työt? Aika meinaa loppua kesken ja yritän kuumeisesti muistaa mitä olen ehkä unohtanut. Pakkaamista en stressaa, teen listan pakattavista asioista hyvissä ajoin ja noudatan sitä. Sitä paitsi olemme menossa ”ihmisten ilmoille”, ostetaan periltä jos jotain unohtuu. Lähtöaamuna olemme lentoasemalla ihan liian aikaisin, koska äitini Kati (70 v.) ja tyttäreni Lidi (8 v.) ovat heränneet innokkaina kukonlaulun aikaan.

Mutkittelua serpentiiniteillä

”Ihanaa, täällä on palmuja!” huutaa Lidi kun saavumme Palman lentoasemalle, jossa ilma tuntuu hellivän lämpimältä. Hyvä, hyvä sanon minä, kun saavumme Hotelli Porto Solleriin, joka on sympaattinen keskikokoinen hotelli vuoren rinteessä. Uima-altaalta näkyy kauniisti talojen yli alas satamaan. Autolla hotelliin pääseminen vaati tovin mutkittelua serpentiiniteillä pikkutalojen välissä, mutta jalan alaspäin pääsee oikoreittiä muutamassa minuutissa.

Ensimmäinen pulahdus altaaseen

Leiriydyttyämme hotelliin lähdimme hortoilemaan satamaan ja etsimään lounaspaikkaa. Syömme terassilla rantakadulla isot salaatit ja Lidille spagettia ja vastapuristettua appelsiinimehua. Paikka on hieman kallis, salaatit ovat Suomen hinnoissa, mutta ensimmäisen päivänä tulee aina maksettua liikaa. Lounaan jälkeen palaamme hotellille, lekottelemme auringossa ja pulahdamme uima-altaaseen, taivaallista!

Hyvää ruokaa huikealla näköalalla

IMG_0896

Helteessä lepattava leninki on paras vaate.

Illalla käymme uudelleen rantakadulla, ostamme Lidille sandaalit ja Katille lepattavan mekon. Lämpötila on +28. Ajatus mukaan pakkaamistamme villatakeista ja huivista viileiden iltojen varalle tuntuu koomiselta. Päivällisen syömme hotellin kattoterassilla. Huikea näköala ja hyvä seisovapöytä on oikein mukava yhdistelmä. Palvelu on todella ystävällistä ja Lidi saa ekstrahuomiota. Yön nukumme kaikki kolme kuin koomassa.

Helppo aamu

Heräämme touhukkaina, hotkaisemme aamiaisen, varaamme patikkaretken seuraavalle päivälle ja pyydämme silitysrautaa lainaksi. Kaikki onnistuu hotelilla helposti.

Olemme satamassa kello 11.00 ja hyppäämme laivaan kohti Sa Calobraa. Merituuli helpottaa hellettä ja aallokosta huolimatta 45 minuutin merimatka menee mukavasti maisemia ihaillessa. Luoteisrannikon jyrkät reunat ja lukuisat merenpinnasta aukeavat luolat tekevät helpoksi uskoa, että täällä on oikeasti pelätty merirosvoja.

Valkoisia pikkukiviä

Täydellisiä pikkukiviä

Täydellisiä pikkukiviä

Perillä Sa Calobrassa kävelemme rantatietä pitkin kohti erikoista uimarantaa, joka muistuttaa kuivunutta jokea, joka katoaa kohti sisämaata. Koko ranta on täydellisintä valkoista pyöreää pikkukiveä, mitä olen koskaan nähnyt. Auringonottajia ja uimareita on aika paljon, myös muutama kalliin näköinen yksityisjahti on pysähtynyt vesijetteineen rantaan. Torrent de Pareisin rotko uimarantoineen on ehkä turistien kansoittama, mutta ehdottomasti näkemisen arvoinen, niin erikoinen on.

Sollerin ääni

Olen tyytyväinen, että olen laittanut mekon alle uimapuvun, koska mitään paikkaa vaatteiden vaihtamiseen perillä ei ole ja laivalla voi mainiosti olla bikineissä ja shortseissa.
Paluumatkalla olemme laivan sisätiloissa varjossa, sillä aurinkoa on saanut yllin kyllin. Laivalla on vessat ja pieni baari, josta saa vettä, virvoitusjuomia, olutta, kahvia ja pientä purtavaa.

Kun palaamme Porto de Sollerin satamaan hyppäämme vanhanaikaiseen raitiovaunuun ja kolistelimme sillä rinnettä ylös Sollerin keskustaan. Matka läpi hedelmätarhojen ja takapihojen on aivan upea. Tulemme huomaamaan, että Sollerin ”ääni” on raitiovaunun tuuttaus, niin usein se kuuluu.

Picasson keramiikkaa

Kahvila_Matkatestaaja_Blogi_osa1

Jäätelöt nautitaan aurinkovarjon alla

Sollerin rautatieasemalla käymme kahdessa näyttelyssä, Picasson keramiikkaa ja Miron tauluja, molempiin vapaa pääsy. Syömme ison tapaslautasen kolmeen pekkaan ravintolassa Sollerin katedraalia vastapäätä. Espressot ja jäätelöannokset nautimme jälkiruuaksi torin laidalla. Sollerin keskusta on viehättävä ja pieniä liikkeitä on paljon.

Jaksaisiko vielä iltakävelylle

Hotellissa käymme uimassa ja siistiydymme illalliselle. Huomaan, että merivesi oli lämpimämpää kuin uima-altaan vesi, vaikka ei sekään mitään kylmää ole. Lidin iloksi hotellialueella peuhaa mustien kissojen pentue, kamera on ahkerassa käytössä. Illallisen jälkeen iltakävely rannassa houkuttelee, mutta Kati ja Lidi ovat rättiväsyneitä.

Olen selvästi ihastunut Puerto de Sólleriin, enkä malttaisi edes nukkua, mutta lomamme jatkuu, nyt hyvää yötä.

http://www.aurinkomatkat.fi/espanja/puerto-de-soller-mallorca

IMG_0894

Sarin, Katin ja Lidin kokemukset Aurinkomatkojen matkatestaajina Mallorcan Puerto de Sóllerissa jatkuvat seuraavassa kirjoituksessa. Lue lisää matkatestaajien tunnelmista tästä.