Olen pakkaaja ja ylpeä siitä!

Herään aikaisin, sillä Bangkokin koneen lähtöön on aikaa enää 12 tuntia. Aviomieheni nukkuu, vaikka ei ole vielä edes pakannut. Moinen huolettomuus (tai laiskuus) kiukuttaa, sillä pakkaaminen on minulle intohimo ja suhtaudun matkalaukun täyttämiseen äärimmäisellä vakavuudella.

Hyvin suunniteltu, loistavasti pakattu

Se alkaa salakavalasti pari viikkoa ennen matkaa. Imuroin eteisen lattiaa ja mietin ottaisinko mukaan mustat vai ruskeat sandaalit. Sullon pyykkiä pesukoneeseen ja ajattelen, että on muistettava ostaa pesuainetta vaatteiden käsipesua varten.

– Olisiko järkevämpää lukea vaikka Bangkokin matkaopasta? kysyy mies.

Voi olla, mutta minun matkani alkaa pakkaamisen ajattelusta, vaikka se olisi kuinka järjetöntä. Muistutan itseäni siitä, että kaikkea ei kannata ajatella ääneen. 

Pakkauslistoja ei voi olla liikaa

180164_144446542282853_430741_nViikkoa ennen lähtöä avaan excelin. Olen tehnyt pakkauslistoja erilaisia matkoja ja erilaisia matkalaukkuja varten. Jokainen lista on luonnollisesti omalla välilehdellään. Listaihmiset kyllä tietävät mistä on kyse. 

Parin päivän kaupunkilomalle riittää reilu käsimatkatavara, mutta parin viikon rantalomalle tarvitaan aivan eri kamppeet. Listoista on kesä- ja talvikohteiden versiot ja jokaisen matkan jälkeen päivitän listoja. Oliko mukana jotain turhaa vai puuttuiko jotain? Yleensä ei ole puuttunut.

Vaatteet sängyn päälle ja matkalaukku esiin

Viikkaan pakattavat tavarat sängyn päälle ja tarkistan excelistä, että kaikki on varmasti koossa.

– Bangkokistahan ei tietysti saa mitään ja kauppoja on harvassa, sanoo mies.

Olen niin pakkaamisen lumoissa, että piikittely ei tunnu missään. Sitä paitsi, miksi ihmeessä pitäisi perillä ostaa rantapyyhe, jos sellainen jo on ja sen voi pakata mukaan.

Matkusta mahdollisimman kevyin kantamuksin

Olen kokeillut kun lapset olivat pieniä ja matkasimme maailmaa pienten reppujen kanssa. Nyt kannan matkalaukkua ja sisällön runsauteen on vain yksi sääntö: ylipainosta en maksa ja laukku on jaksettava kantaa itse ja irvistelemättä; Frankfurtin sokkeloisella lentoasemalla, pariisilaisen hotellin kapeissa portaissa ja kinttupolulla Raya Yain saarella Thaimaassa.

Mitä pakata käsimatkatavaraan

861111_10200657814711218_2115341150_oAlla on listattuna käsimatkavarani sisältö Bangkokin lennolle, kilorajoitukset sallivat nämä tavarat kevyesti. Uikkari on mukana siltä varalta, että matkalaukun tulo perille viivästyy.

Loman paras hetki on se, kun saa kastaa varpaat veteen, ja sitä kokemusta ei mikään saa viivästyttää! 

varasilmälasit
puhelimen laturi
silmäsuojus
vastamelukuulokkeet
miniläppäri
IPod
kamera, kameran laturi
niskatyyny
viuhka
opaskirja
matkalukemista
iso huivi
varvassandaalit
lääkkeet
hammasharja – ja tahna
minidödö
miniaurinkovoide
1 kalsarit
1 rintsikat
1 rantamekko
aurinkolasit
uikkari
meikit
savetit
nenäliinoja
lentokonesukat