Vinkit unelmien häämatkaan

Kyselin työkavereiltani heidän häämatkakokemuksistaan. Yksi oli käynyt kaupunkilomalla rakkauden pääkaupungissa Pariisissa, toinen oli kiertänyt Aasiaa kolmen viikon ajan, ja kolmas oli valinnut rentoutumista Mauritiuksen valkeilla rannoilla. Aloin miettiä, miten tulevaisuudessa osaan päättää oman häämatkani suunnan? Entä jos kumppanillani on erilaisia toiveita kuin minulla? Otin avukseni Aurinkomatkojen matka-asiantuntijan Sari Turtiaisen, joka on erikoistunut yksilöllisten häämatkojen suunnitteluun.

”Häämatkan suunnittelu ja keskustelu molempien toiveista kannattaa aloittaa yhtä aikaisin, kuin häidenkin suunnittelu. Ajankohdan ja matkan pituuden lisäksi, on hyvä huomioida rahasumma, joka matkaan on käytettävissä. Useat parit pyytävät vieraita häälahjojen sijaan muistamaan heitä haluamallaan rahasummalla häämatkakassaan. Tätä varten voi perustaa esimerkiksi oman Lomasäästötilin”, Sari neuvoo.

Huahin

Sari kartoittaa aina ensin parin toiveita, sillä niiden perusteella on helppo suositella kohdetta sekä heille sopivaa hotellia.

”Jotkut haluavat villan, oman lomahuvilan ja toiset sviitin all inclusive-hotellissa.”

Sari listaa ammattilaisen ottein suosituimpia häämatkahotelleja:

”Rayavadee, Krabilla on kookospalmumetsän keskellä sijaitseva thaimaalaistyylinen hotelli, jossa mieli rentoutuu, kaksin kalliomaisemia ihaillessa. Soneva -ketjun hotellit Malediiveilla ja Thaimaassa ovat sen sijaan todella ylellistä vaihtoehtoa kaukokohteessa etsiville. Myös Santorinilla nimensäkin mukaan kraatteriseinämässä sijaitsevassa On the Rocks-nimisessä hotellissa on maisema kohdallaan.”

Asiantuntija osaa auttaa myös ajankohdan valinnassa, mikäli parilla on mielessä tietty kohde: ”Esimerkiksi Balilla varmasta auringosta nauttii keväällä ja Italia on kauneimmillaan kesän loppupuolella. Häämatkalta halutaan yleensä lepoa, rauhaa ja hyvää hotellia.  Suosituin suunta ovat kaukokohteet, joissa pari ei ole aiemmin käynyt.”

Listasimme Sarin kanssa häämatkaesimerkkejä, joilla hääparit pääsevät unelmoinnin alkuun.

palmuranta

Talven häämatkasuosikit 

Rentoutumista rannallaSeychellit ja Malediivit ovat paikkoja paratiisissa, joissa turkoosit vedet ja huojuvat kookospalmut luovat lomatunnelmaa. Seychellien upea luonto ja runsas eläimistö houkuttelevat parit usein majoittumaan kahdellakin eri saarella, saman matkan aikana.

Miljoonakaupungin sykettäDubain ja New Yorkin pilvenpiirtäjämaisemissa ostosten teko sujuu kuin tanssi. Kuuluisat nähtävyydet ja vilkas iltaelämä tempaavat mukaan urbaaniin sykkeeseen.

Ranta ja kaupunkiloman yhdistelmä – Uudeksi suosikiksi on noussut Singapore-Bali yhdistelmä, jossa kaupungin valoissa kylpemisen jälkeen voi rentoutua palmujen katveessa, valkoisilla rannoilla. Myös Etelä-Afrikan Kap Kaupunki yhdistettynä safariin ja Mauritiukseen on elämyksellinen vaihtoehto.

Santorini

Kesän häämatkasuosikit

Romanttisia hetkiä upeissa maisemissa – Caprin maisemareitit ja Santorinin henkeäsalpaavan kauniit auringonlaskut ovat unenomaisia elämyksiä. Kreikassa häämatkalaiset lumoaa myös Mamma Mia-elokuvasta tuttu saari Skopelos.

Kulttuuria kaupungeissaPariisi on romantiikan pääkaupunki, tästä lienevät kaikki yhtä mieltä. Kaupungissa sijaitsee ”Rakkauden silta”, joka on täynnä parien sitoutumisensa merkiksi kiinnittämiä rakkauden lukkoja. Muita suosittuja häämatkakaupunkeja ovat Rooma, Venetsia ja Dubrovnik.

Edellä mainittujen lisäksi valikoimassa on risteilymatkoja, vaellusmatkoja ja… koko maailma on avoin. Valinnan vaikeuden yllättäessä, Sari kuitenkin lohduttaa:

”Häämatkalle voi mennä toisenkin kerran, esimerkiksi pyöreälukuisena hääpäivänä. Tällä tavoin pari voi toteuttaa kaksi erilaista häämatkaa, eikä ensimmäisen valinnan vaikeus käy ylitsepääsemättömäksi.”

 

Olitko unelmien häämatkalla tai odottaako sellainen oven takana? Jaa haaveesi kommenttina alle.