Lunta odotellessa

Laskijan kesä tuntuu joskus liiankin pitkältä. Ensimmäiset lentovaraukset tulevan talven laskureissuille pitää tehdä hyvissä ajoin, jotta ensimmäiset lumihuiput alkaisivat jo siintää horisontissa. Kalenterissani pilkistääkin jo kaksi terävämpää huippua ja yksi tunturi. Suunnitelmat reissuista alkavat iloisesti juhannuksena kaveriporukan kohdehaaveilun ja ideoiden heittelyn myötä. Yksi iso reissu pitää ainakin tehdä yhdessä ja muita lyhyempiä katsotaan talven mittaan, riippuen minne kukakin pääsee. Porukalla reissaten löytyy aina omalle taitotasolle sopivaa laskuseuraa ja laskupäivän jälkeiset tunnelmoinnit ovat sitäkin rikkaampia.

Reissujen suunnittelun lisäksi odotteluun kuuluu ehdottomasti edellisen talven fiilistely kuvien ja videoiden kautta. Millainen keli oli missäkin, oppiko jotain uutta omaan laskemiseen liittyen ja mitä kaikkia hauskoja juttuja matkalla tapahtui. Yksi viime talven mieleenpainuvimmista hetkistä oli, kun laskupäivän päätteeksi Zell am Seessa lähdimme jääkiekko-otteluun: paikallisjoukkue EK Zeller Eisbären vastaan EHC Bregenzenwald. Pengoimme netistä tietoa ja huomasimme vierasjoukkueessa pelaavan suomalaisen. Tämän jälkeen kannustuksen kohteesta ei ollut epäselvyyttä. Ei ole Zellin jäähalli varmaan semmoista kannustusta ja eläytymistä peliin ennen nähnyt tai kuullut! Vierasjoukkueen voitto oli makoisa kirsikka kakun päälle. Pelin jälkeen törmäsimme vierasjoukkueen bussikuskiin ulkosalla ja hän ihmetteli, mikä porukka oikein oli kyseessä. Kun kerroimme olevamme suomalaisia, hän kehotti ehdottomasti odottamaan, että pääsisimme suomalaisvahvistuksen juttusille. Näin teimmekin ja meistä tuli Bregenzenwaldin ehdottomia faneja.

zell

Laskukamppeiden status check ja turhamainenkin uusiminen kuuluvat asiaan ennen kauden alkua. Urheiluun ja laskemiseen erikoistuneet liikkeet pitävät syksyllä edellisen malliston myyntitempauksia, minne kannattaa suunnata, jos varusteita uupuu.  Tarpeettomaksi jääneitä varusteita voi kysellä myös kavereilta. Näin saattaa löytää helmiä vieläkin edullisemmin. Suosittelen myös vierailua Skiexpon varusteständeille messukeskukseen ensi viikonloppuna, 1-3.11.

Olen laskenut laudalla vasta kaksi talvea, joten oma laskeminen alkaa vasta hahmottua, kuten myös varusteiden ehostamisen tarve. Ensimmäisenä talvena ostin monot ja kypärän ja laskin ainoastaan vuokralaudoilla, sillä sopivan laudan löytäminen ei ole helppoa. Kun perussetti on kunnossa, pääsee panostamaan laskemiseen ja reissuihin.

Facebookissa ja Twitterissä on jo viime päivinä ollut iloisia lumetuskuvia Suomen rinteistä ja Alpeillakin tuli uutta lunta paikoin jopa 40cm! Aivan huikeeta! Nyt kaivan laudan huoltoa varten vintiltä ja muistelen viime talven laskupäiviä miettien, miten niitä saisi tänä talvena järjestettyä vieläkin enemmän.

 

Joko aloitit valmistautumisen laskukauteen ja minne suuntaat laskureissuille? Virittäydy tunnelmaan osallistumalla hauskaan kilpailuun, jossa voit voittaa retroasun ja matkalahjakortin.