Meriretkivinkkejä Teneriffalle

Seuraa uusien oppaidemme arkea ensimmäisissä kohteissaan.

Hola!

Ensimmäinen kuukausi opaselämää Teneriffan saarella alkaa olla takana ja voin kertoa, että lomapuitteet täällä ovat aivan loistavat! Olen vieraillut useissa mielenkiintoisissa paikoissa ja tutustunut paikallisiin tapohin ja kulttuuriin. Olin kuullut aiemmin, että Teneriffan saarella on tekemistä kaikenikäisille, mutta en osannut kuvitella, että vaihtoehtoja olisi näin valtava määrä. Täällä lomaillessa voi todella miettiä, mitä kaikkea lomansa aikana haluaa ja ehtii kokea. Saatellessani matkailijoita takaisin lentokentälle ja kohti koti-Suomea moni kertoo tulevansa uudestaan, sillä vielä jäi paljon asioita koettavaksi seuraavalle lomalle.

Meriretkiä Costa Adejen, Playa de las Américasin ja Los Cristianoksen alueella lomaileville on paljon. Valita voi perinteisen, puisen purjelaivan, kuten viiden tunnin Shogunin, kolmen tunnin, lapsiperheille sopivan Peter Panin tai Flipper Unon, joka lähtee Los Gigantesista. Katamaraanialus Royal Dolphinin alakerran ikkunoista voi nähdä merenpinnan alle, ja tasaisempaa Mustcat katamaraania suosittelen vähemmän keinutusta haluaville.

Ensimmäisellä opasviikollani sain kokeilla Shogun meriretkeä, jossa paistattelimme päivää kannella, nautitimme virvokkeista sekä söimme kevyen lounaan. Pysähdyimme Mascan lahdelle Los Gigantesin jättiläisjyrkänteiden lähelle ja hyppäsimme uimaan virkistäviin Atlantin aaltoihin. Paluumatkalla näimme lyhyteväpallopäävalaita, mutta pullonokkadelfiinit pysyivät meiltä tällä kertaa piilossa. Ehkä näemme niitä ensi kerralla. Loppumatkalla tarjolla oli sangriaa ja tanssia, auringosta nauttien. Kaikenkaikkiaan päivä oli erittäin onnistunut ja täynnä ilosia fiiliksiä!

Yhden suurimmista vaikutuksista Teneriffalla minuun on tehnyt retki sukellusveneen kyydissä! Submarine Safaris’in sukellusvene Sub Fun Cinco on muuten rakennettu Suomessa! En ollut koskaan aiemmin ollut sukellusveneessä ja pelkkä ajatuskin tuntui jo jännittävältä. Olimme meren alla 45 minuuttia, istuimme pareittain pyöreän ikkunan ääressä ja meillä oli kaikilla omat näytöt, joista näki sukellusajan, missä syvyydessä mennään sekä veden lämpötilan sukellusveneen ulkopuolella. Monitorista pystyi myös hauskasti seuraamaan kuvaa sukellusveneen kannesta, jonka väri muuttui punaisesta violetin kautta mustaksi sitä mukaa, mitä syvemmälle laskeuduimme.

Kurkista sukellusveneeseen tästä

Pysähdyimme meren pohjassa n. 30 metrin syvyydessä, jolloin sukeltaja kävi moikkaamassa meitä jokaisessa ikkunassa. Noin 90% sukelluksista paikalle sattuu rausku-parvi, jolloin sukeltaja syöttää niitä omasta kädestään. Minä kuuluin tähän 10% sukelluksista, jolloin rauskuja ei näkynyt, mutta näin paljon häränsilmäkaloja, barrakudakaloja, isotuulen kaloja sekä suosikeikseni muodostuneita, hassuja trumpettikaloja, jotka todella nauttivat pyörähtelyistä ikkuinoissa filmitähden lailla! Kun sukellusaika alkoi loppumaan ja aloimme nousta pintaa kohti, kajahti soimaan ”yellow submarine” laulu. Tunnelma oli mahtava! Tämä kerta ei varmasti jää viimeisekseni, ehkä ensi kerralla näen myös valtavat rauskut!

Tervetuloa Teneriffalle!

Jos haluat lisää vinkkejä esimerkiksi lapsiperheille suunnatuista retkistä ja aktiviteeteista, jätäthän kysymyksesi kommentteihin.