Iloa lastenkodin lapsille

Marokon aurinkoisessa Agadirissa riemuittiin joulusta lastenkodin asukkaiden kanssa. Aurinkomatkojen marokkolaisen yhteistyökumppanin Time Travelin jouluperinteisiin kuuluu tuoda Hassan II -sairaalan yhteydessä toimivan lastenkodin lapsille jouluiloa lahjojen ja ruokien muodossa, eikä juuri päättynyt vuosi ollut poikkeus.

Klovni sai väkeen vipinää.

Klovni sai väkeen vipinää.

Myös me Aurinkomatkoilla halusimme osallistua lastenkodin noin 90 alle 23-vuotiaan lapsen jouluun. Järjestimme Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi kahvitilaisuuden, jossa asiakkaidemme oli mahdollista antaa vapaaehtoinen kahviraha vuonna 1967 perustetun lastenkodin hyväksi. Loman loppuessa paluumatkalla lentokentälle asiakkaat saivat lahjoittaa viimeiset dirhaminsa keräykseen.

Time Travelin ja Aurinkomatkojen henkilökunta suuntasi lastenkodille klovnin, dj:n, kasvomaalarin, joululahjojen ja lahjoituskirjekuoren kera.

Lastenkodin tutustumiskierroksella suloiset pikkulapset sulattivat kaikkien sydämet.

Lapset saivat kasvoilleen uuden ilmeen.

Lapset saivat kasvoilleen uuden ilmeen.

Joulujuhla aloitettiin jakamalla kaikille tonttulakit, ja klovnin johdolla käytiin tanssilattialle riehakkain tunnelmin. Tanssien lomassa nautittiin muun muassa kakkuja ja keksejä notkuvista pöydistä, joiden herkut lahjoitti paikallinen Tafarnout-kahvila.

Lapset saivat halutessaan valita mieleisensä kasvomaalaukset.

Juhlat huipentuivat joulupukin vierailuun ja lahjojen jakoon.

Joulupukin pussista löytyi iloisia yllätyksiä.

Joulupukin pussista löytyi iloisia yllätyksiä.

Joulupukin pussista löytyi mieluisa lahja jokaiselle lapselle.

Lopuksi keräännyttiin yhteiskuvaan, ja haikein mielin vilkutettiin jäähyväiset. Lapset palasivat hymyilevin kasvoin sisätiloihin uudet lelut tiukassa syleilyssään.

 

Lisätietoa Tazzanine-järjestön lastenkodista internetistä : http://tazzanine.org/