Metrolla mäkeen

Kaupungeissa mennään metrolla töihin, Serfauksessa mennään Alppien ainoalla metrolla mäkeen.

Metro on oikeastaan harhaanjohtava nimitys tälle kulkupelille. Serfauksen Dorfbahn kulkee samoin kuin hiihtohissit köysivaijerilla ja kaiken huipuksi äänetön. Vaunut nimittäin ovat ilmatyynyjen päällä. Keskiviikkoisin kyläkierroksella pääse tutustumaan tarkemmin metron tekniikkaan ja vierailemaan komentokeskuksessa. Suurin osa lomailijoista tutustuu Dorfbahniin sillä perinteisellä tavalla: matkustamalla nopeasti ja helposti hotellilta suoraan hissiasemalle.

Helppous on paras sana kuvaamaan Aurinkomatkojen laskettelulomaa Serfauksessa. Täällä kaikki on mietitty valmiiksi ja vieraat voivat rauhassa keskittyä siihen varsinaiseen eli alppilomailuun. Vuokraamon väki tekee parhaansa, jotta asiakkaat saavat helposti ja nopeasti kunnon menopelit alle. Lisäksi vuokraamon säilytyspalvelu on suorastaan nerokas. Aurinkoisen laskupäivän jälkeen on hyvä kurvata suoraan vuokraamoon ja jättää sukset ja monot säilytykseen. Eikä after skisäkään tarvitse huolehtia kuin tarjoilijan juomarahasta!

Talven ensimmäisellä lomaviikolla saimme nautiskella pitkistä rinteistä auringon paisteessa. Niukkalumisesta talvesta huolimatta mäet ovat hyvässä kunnossa. Loppuviikosta avattiin myös lisää mustia rinteitä. Pakkasöinä lumitykkien valot tuikkivat vuortenrinteillä kuin tähdet taivaalla.

Illan pimetessä on oiva hetki kerääntyä puugrillin ääreen viettämään tunnelmallista iltaa ravintola Madatschenissa. Tirolilaisen illan kruunaa kävely takasin alas kylään, joka on ihastuttava iltavalaistuksessaan. Kyllä taas uni maittaa.

20140129_092352