Serfaus – rakkautta ensi silmäyksellä

Saavuin viikko sitten Serfaukseen, Itävallan Tiroliin. Olen käynyt kymmenissä kohteissa eri puolella Alppeja, mutta nyt on pakko myöntää, että ensi hetkestä lähtien olen ollut ”myyty”. En ole vielä varma, onko se tämä kaunis kylä, joka on juuri niin idyllinen kuin ne postikorttien alppikylät. Tai se, että leipomosta saa herkullisia moniviljasämpylöitä eikä pelkästään vaaleata leipää. Tai ehkä se on kuitenkin hyväkuntoiset ja vaihtelevat rinteet ja ne ihanat lumihuippuiset vuoret. Ja olihan siellä after skissäkin juuri sopivasti tunnelmaa.

serfaus_paa

Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta

Lumitilanne on olosuhteisiin nähden hyvä. Viime päivinä aurinko on paistanut lähes pilvettömältä taivaalta. Täällä on viime vuosina panostettu paljon lumetukseen. Juuri tehokas lumetus takaa sen, että rinteet pysyvät hyvässä kunnossa eikä pieni lämpöaalto haittaa. Suurin osa sinisistä ja punaisista rinteistä on auki. Eilen avattiin myös temppuilijoille jib-sirkus, jossa on erilaisia reilejä ja pieniä hyppyreitä. Alkaneelle viikolle on luvassa kylmenevää. Lunta voisi tulla lisää, jotta saataisiin kaikki temppualueet ja loput mustat rinteet auki. Pakko silti myöntää, että Suomen sateiden ja pimeyden jälkeen tämä aurinko on ihanaa!

Olen todella ällistynyt siitä, kuinka paljon täällä on erilaisia aktiviteettejä ilman suksia liikkuville. Kabiineilla pääsee ylös rinneravintoloihin, joiden tuntumaan on rakennettu aurinkoterasseja lepotuoleineen. Todellisia hyvän mielen paikkoja, Wohlfühlstationen, kuten täällä mainostetaan. Lisäksi on tarjolla lumikissa-ajeluja, jotka voi yhdistää ylelliseen illalliseen vuorilla. Talvivaellusreittejä on lukuisia unohtamatta tietenkään kelkkailua. Huimapäisille on myös tarjolla köysirataa ja huvipuistovempaimia. Kulttuurinnälkäisille on opastettu historiallinen kyläkierros, joka huipentuu vierailuun arkeologisessa museossa. Ehkä se onkin juuri se kokonaisuus, mihin rakastuin.

Serfauksen kuulumisia voit seurata myös Twitterissä. Osallistu ensi perjantaina 17.1. klo 13 Twitterin Alppi-chatiin. Kysymyksiä voit lähettää Twitterissä @AurinkoAlpit ja tunnisteella #amchatti. Voit myös jättää kysymyksesi tämän blogin kommentteihin. Tule mukaan!

Terveisin Maija Serfauksesta