Aktiiviloma Kuuban Varaderossa

Kuuban Varaderon rannat ovat kuin suoraan niistä julisteista, jotka koristavat matkatoimistojen ikkunoita käynnistäen ohikulkijoissa välittömän ja vastustamattoman kaukokaipuun. Hiekka on häikäisevän valkoista, meri lainehtii kirkkaana turkoosin kymmenissä eri sävyissä – ja totta kai näkymässä on mukana myös se veden ylle kaartuva palmupuu. Hotellien All Inclusive -konsepti ja lukuisat hotellien alueella järjestettävät aktiviteetit tekevät lomailusta helppoa ja vaivatonta niille, jotka sitä hakevat. Varaderossa on kuitenkin paljon muutakin tekemistä, kuin rannalla makoilu.

Golfia Kuuban ainoalla täysimittaisella golfkentällä

Itse päätin käydä tutustumassa Kuuban ainoaan 18-reikäiseen golfkenttään, Varadero Golf Clubiin, joka sijaitsee niemimaan keskivaiheilla maksimissaan n. 10 minuutin ajomatkan päässä miltä tahansa Varaderon hotellilta. Talven jäljiltä vielä hieman ruosteella ollut svingini yhdistettynä vuokramailoihin ei valitettavasti tehnyt tuloskortista kovinkaan mairittelevaa katseltavaa.

Kenttä tarjosi kuitenkin lomagolfia ajatellen sopivissa suhteissa haasteita ja helpompia väyliä sekä ennen kaikkea sykähdyttävät rantamaisemanäkymät. Muutamien pitkien siirtymien vuoksi kentällä oli voimassa autopakko, mutta toisaalta auringon hellimä nahkani sai mukavasti viiletä ajon aikana väylältä toiselle viilettäessä. Mailat, auto ja pelikierroksen green fee -maksu oli paketoitu varsin houkuttelevaksi tarjoukseksi, sillä koko setistä joutui pulittamaan hieman kurssista kulloinkin riippuen vain noin 75 euroa. Ja 19. reiän anti sai sekin varauksettoman hyväksyntäni.

Salsan pyörteissä

­­

Lattarimusiikin ystävänä halusin ehdottomasti kokeilla myös tanssia – oltiinhan nyt Kuubassa, missä salsa on rommin ja sikarien ohella yksi maan tunnusmerkeistä ainakin näin länsimaisen turistin silmissä. Olin etukäteen kuvitellut, että kummenet zumba- ja bailatino-tunnit olisivat valmistelleet minua tähän, mutta parisalsa olikin jo ihan eri peli.

Aloitimme yksinkertaisista perusaskelista, mutta pian tuntui kuin olisin epähuomiossa astunut johonkin huvipuistolaitteeseen, joka vatkaa minua akselin ympäri! Alleni yllättäen kasvaneet neljä vasenta jalkaa eivät suostuneet kovasta käskytyksestä huolimatta asettumaan oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Ohjaajani varpaat taisivatkin kokea keskimääräistä julmempaa tallontaa. Juuri, kun ajattelin, ettei tästä voi tulla mitään, ohjaajani pysäytti minut ja sanoi: ”No think, just move!” – Eli aivot narikkaan, nainen. Ja niin hämmentävä, kuin se neuvo olikin, se toimi! Jäljelle jäi vain musiikki, rytmi ja aito tanssin riemu. Puolentoista tunnin pyörityksen jälkeen kasvoni eivät punottaneet häpeästä, vaan kunnon treenistä. Ei hassumpi olotila kaiken All Inclusive -syömisen lomassa.

Erilaisia purjehdusretkiä Varaderon kolmesta satamasta löytyy jokaiseen makuun. Itse osallistuin koko päivän kestäneelle katamaraani-purjehdukselle, jonka aikana oli myös mahdollisuus pulahtaa mereen sukeltelemaan. Osa mukanaolijoista käytti tuon mahdollisuuden, osa jäi lekottelemaan auringonpaisteeseen katamaraanin keulaverkkoihin, minä mukaan lukien.

IMG_4166.jpg_18251

Erilaisia purjehdusretkiä Varaderon kolmesta satamasta löytyy jokaiseen makuun. Oma valintani oli koko päivän kestänyt katamaraani-purjehdus.

Rantauduimme Cayo Blancolle, joka on saanut nimensä samettisen valkoisesta rantahiekastaan – se on ensimmäinen asia, joka näkyy myös selvästi merelle saarta lähestyttäessä. Söimme maittavan hummerilounaan elävän musiikin säestyksellä, paluumatkan kotisatamaan kruunasivat veneen kannella laskevan auringon alla käynnistyneet tanssijuhlat. Pääsivät vastaopetellut salsakuviotkin oikeuksiinsa!

– Satu Suihko

Aurinkomatkat_logo

Koe Aurinkomatkojen Kuuba

Rantalomat alk. 1360 €

Lennot alk. 510 €