Karhumäki, Freestyle Circus ja köysirata

Syöksyn suoraa päätä suuren karhun kitaan. Karhu murisee, muttei onneksi puraise. Seuraavaksi hyppään esteen yli – suoraan suureen loukkuun! Äkkiä kyykkyyn, ja pääsen kuin pääsenkin livahtamaan loukusta. Karhumäki on selvitetty. Näinköhän uskallan katsoa vielä, mitä peikkometsästä löytyy? Onneksi eläinmetsässä voi kurvailla rauhassa, eikä siellä ole vaaraa loukoista.

Serfauksesta löytyy perheen pienimmille paitsi näitä hauskoja teemarinteitä, myös kokonaan oma hiihtoalue, Kinder Schneealm. Schneealmista löytyy aivan mainio pieni pujottelurata, jota on turvallista ja mukavaa laskea joko omien vanhempien tai hiihtokoulun kanssa. Hieman vanhemmat lapset ja toki aikuisetkin voivat ottaa kaverista mittaa Fissin paripujotteluradalla. Jälkipelit voi pelata heti, sillä oman laskun saa jälkeenpäin katsoa Serfaus-Fiss-Ladiksen nettisivuilta hissilipun numerolla. Eli ei muuta kun kisailemaan!

paripujottelu

Fissin paripujotteluradalla voi ottaa kaverista mittaa.

Jo lähdössä tunnelma on kuin Schladmingin maailmancup-pujottelukisassa konsanaan. Onneksi minulla on vielä muutama viikko aikaa treenata, sillä toistaiseksi tarjolla on ollut vain hopeasijoja. Leikkimielisen kisan jälkeen kuuma kaakao rinneravintolassa maistuu taivaallisen hyvältä.

20140206_114447

Rinneravintolan terassilta avautuvat maukkaat näkymät Alpeille. Vielä ennen lounasaikaa terassilla oli hiljaisempaa.

Temppujen taitajille on Serfauksen omalla rinnealueella valittavanaan neljä eri parkkia. Jib Circuksessa on erilaisia reilejä ja pressejä, sekä aloittelijoille sopivia kickereitä hyppyjen harjoitteluun. Obstaakkelit on merkattu sinisin, punaisin ja mustin lipuin vaikeustasosta riippuen.

Progression Circuksessa voi testata haastavampia metallireilejä ja isompia hyppyreitä. Vastaavasti Beginners Circus Komperdell -hissin väliasema-alue on hiihtokoulualue, joka on suunniteltu varta vasten aloittelijoille ja lapsille. Siitä on hyvä aloittaa! Kattauksen Komperdell-hissin väliasemalla koristelee Sirkus Backstage, joka on freestylelaskijoiden tapaamis- ja hengailupaikka. Täällä voi helposti vaihtaa kuulumisia ja päivittää uudet temput. Eri parkkien aukiolon voi kätevästi tarkistaa Feel Free -sovelluksesta, jonka voi ladata älypuhelimeen.

Mahanpohjaa kutkuttavat myös Fissin puolella huvipuistolaiteet Fisser Flieger ja Skyswing. Todellisille hurjapäille on tarjolla Serfauser Sauser -köysirata. Uskallatko sinä kiitää ilmojen halki jopa 80km tuntivauhtia?

 

– Maija OjalaAurinkomatkat_logo

 

Ota startti kevääseen Alppimaisemissa! Aurinkomatkojen Serfaus 7 vrk. alkaen 715 €