10 syytä matkustaa Dubaihin

1. Lentomatka Dubaihin kestää vain kuusi tuntia. Aurinkomatkoilla pääset kohteeseen useamman kerran viikossa lokakuusta huhtikuuhun. Valikoimassamme on Dubaissa sekä kaupunki- että rantahotelleita. Aurinkomatkoilla pääset myös Arabiemiirikuntien pohjoisosassa sijaitsevaan Ras al Khaimahiin ja pääkaupunkiin Abu Dhabiin, jotka sijaitsevat parin tunnin ajomatkan päästä Dubaista.

2. Sadepäiviä on virallisesti vuodessa noin 5-10. Vuoden viileimmät kuukaudet ovat joulu-, tammi-, ja helmikuu – silloinkin keskilämpötila on noin 25 °C.

Dubai062.jpg_52

Hienohiekkaiset rannat kutsuvat auringonpalvojia Dubaissa.

3. Dubain upeita, hienohiekkaisia rantoja on vaikea vastustaa aurinkoisina ja lämpiminä päivinä. Kaupungissa on useita rantoja, joista varmasti löytyy jokaiselle sopiva.  Lisäksi Dubain rannat ovat siistit niin kuin kaupunki yleisestikin. Vesipedoille on kaksi vesipuistoa; Wild Wadi ja Aquaventure, joissa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin.  Aquaventure sijaitsee upealla palmusaarella Atlantis the Palm –hotellin yhteydessä, joten hotellin asukkailla on vapaa pääsy vesipuistoon. Atlantis The Palm on myös Aurinkomatkojen valikoimassa.

Dubai001.jpg_77

Aurikoista säätä voi hetkeksi paeta esimerkiksi Ski Dubai -sisälaskettelukeskukseen. Kokemus, joka jää varmasti mieleen.

4. Suurkaupungissa eivät urheilijatkaan tylsisty. Aktiivilomailijat voivat käydä laskettelemassa Ski Dubai -laskettelukeskuksessa, pelaamassa golfia Dubain upeilla kentillä, suppailemassa (Stand up Paddling) tai sukeltamassa Persianlahdella, lenkkeilemässä Jumeirah open beach –rannan 3 kilometrin juoksuradalla tai vaikka luistelemassa The Dubai Mall –ostoskeskuksen luistinradalla.

Dubai_029.jpg_219

The Dubai Mall kätkee ostosmahdollisuuksien lisäksi sisäänsä muun muassa luisteluradan.

5. Dubai on shoppailijan paratiisi. Suosituimmat ostoskeskukset ovat The Dubai Mall ja Mall of the Emirates, joista The Dubai Mall vie koollaan voiton, sillä se on maailman suurin 1200 liikkeellään. Dubaissa kaikki maailman merkit ja ketjut ovat edustettuina. Ostoskeskuksissa on myös muita vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Esimerkiksi Dubai Mallin yhteydessä on elokuvateatteri, akvaario ja luistinrata, ja iltaisin ostoskeskuksen vieressä on maailman suurimmat Las Vegas –tyyliset vesisuihkulähde-esitykset. Soukeilla, eli basaarialueilla, ostoksien teko on eksoottisempaa ja tinkiminen kuuluu asiaan. Tunnetuimmat soukit Dubaissa ovat mauste- ja kultasoukit. Tammikuussa järjestetään Dubai Shopping Festival –alennusmyynnit, jolloin mukaan tarttuu taatusti jotakin edulliseen hintaan.

140467995_United_Arab_Emirates_Dubai_rf_63981

Dubaista löytyy vilkasta iltaelämää jokaisen makuun.

6. Dubaissa on ravintoloita joka kulman takana. On edullisempia ja tasokkaampia, ja jokaiseen makuun. Voit nauttia illallisen maailman korkeimmalla olevassa ravintolassa tai vaikka perinteisellä Dhow-veneellä ihaillen samalla Dubai Marinan pilvenpiirtäjiä.

7. Dubain yöelämä on vilkasta viikon jokaisena päivänä – on mahtavia baareja ja huikeita yökerhoja. Maistuisiko lasillinen maailman korkeimmalla olevalla kattoterassilla? Tai drinkki rantabaarissa?

8. Dubaissa järjestetään paljon tapahtumia vuoden aikana. Ennen lomaa voi katsoa osoitteesta www.dubaicalender.ae, mikäli oman loman aikana tapahtuisi jotain mieluista. Suosittuja tapahtumia ovat esimerkiksi musiikkikonsertit, Dubain tennisturnaus, ilmailunäyttely, ruokamessut, Jazz-festivaalit ja hevoslaukkakisat. Myös Arabiemiirikuntien pääkaupungissa Abu Dhabissa järjestetään paljon tapahtumia, joista yksi tärkeimmistä on Formula 1 -kisat Yas-saarella.

9. Vaikka Dubai on laajalle alueelle levinnyt suurkaupunki, on liikkuminen kaupungissa helppoa. Dubaissa on kaksi metrolinjaa, joiden varrella sijaitsee päänähtävyydet. Myös taksilla liikkuminen on edullista, ja takseja saa nopeasti lennosta. Tämän vuoden aikana valmistuu myös raitioliikenne.

10. Dubai on yksi maailman turvallisimmista kaupungeista.

dv1341014_camels_rf_40812

Dubain suosituimpiin päiväretkiin kuuluvat kameli- ja jeeppisafarit.

Tänä keväänä kausi jatkuu vielä aina huhtikuun loppuun saakka. Myös ensi talven matkat ovat jo myynnissä. Varaathan lomasi pian! Ahlan wa sahlam, tervetuloa Dubaihin!

Anna Lindberg

Aurinkomatkat_logo

Dubai on vertaansa vailla! 7 vrk matka nyt alk. 660 €

Lento+hotelli-matkat, 5 vrk, alkaen 530 €