Karnevaaleista patikointiin – kevään ja kesän kohokohtia Alpeilla

kuva

Kupillinen kuumaa hehkuviiniä maistuu alppimaisemissa.

Joka kevät helmi-maaliskuun vaihteessa rinteessä voi bongata krokotiileja, tiikereitä ja muita satu- ja eläinhahmoja. Ei, kyseessä ei ole uusi hiihtomuoti vaan Fasching, eli karnevaalit. Juhlan juuret ulottuvat aina keskiajalle saakka.

Suurin karnevaalijuhla on Kölnissä, Saksassa, missä sadattuhannet ihmiset kokoontuvat kaduille katsomaan karnevaalikulkuetta. Serfauksen oma karnevaalitiistai kerää lomailijat pääkadulle nauttimaan leipomoiden herkkuja ja kuuntelemaan tirolilaista kansanmusiikkia. Välillä on hyvä pysähtyä paikalliseen tapaan nauttimaan kupillinen kuumaa hehkuviiniä.

Monelle matkailijalle Itävalta ja Alpit tarkoittavat gulassikeittoa, wieninleikettä, meheviä makkara-annoksia ja tuhtia pyttipannua, Tiroler Gröstliä. Rinneravintoloiden valikoimasta löytyy nykyään myös usein runsas salaattibuffet. Lounasannokseen voi koota esimerkiksi tomaatti-mozzarella salaattia, vihersalaatteja, makaronisalaattia ja kanaa. Maittavan lounaan jälkeen jaksaa lasketella hyvin iltapäivätaukoon asti! Silloin vuorossa onkin sitten herkullinen omenapiiras, sacherkakku tai Kaiserschmarren. Mikähän ihmeen herkku se mahtaa olla?

Kesäiset Alpit tarjoavat sykähdyttäviä vaelluksia

JU7J9043.jpg_11304

Itävallan alpit tarjoavat kesällä matkailijoille monipuolisia vaellus- ja patikointireittejä. Maisemat ovat postikorttimaisen upeat, kuten arvata saattaa.

Lumien sulettua Serfauksen kylä hiljenee, mutta vain hetkeksi. Kesällä monipuoliset vaellusreitit houkuttelevat matkailijoita. Reiteille pääse helposti kabiineilla, jotka vieläpä ovat kesällä ilmaisia! Lapsille on tarjolla Murmliwasserin vesi- ja aktiviteettipuistot ylhäällä Komperdellin hissiaseman lähellä.

Maastopyöräilijöille on lukuisia reittejä sekä oma Bike Park -temppurata Serfauksen ja Fissin välissä. Aurinkomatkat järjestää myös kesällä matkoja Serfaukseen, tsekkaa kesäkuun lähdöt blogin alla olevien linkkien takaa. Lisäksi Alppien uutuus kohteena on mm. vaellusmatka Dolomiiteilla Italiassa.

Niin ja se Kaiserschmarren: tarinan mukaan Itävallan keisari Franz Josef tilasi kokiltaan paksuja pannukakkulettuja. Letut eivät kuitenkaan pysyneet kasassa vaan lopulta kokilla oli vaan kasa riekaleisia pannukakkulettuja. Kekseliäs kokki riputteli kasan päälle tomusokeria ja tarjosi jälkiruoan puolukka- ja omenahillon kanssa. Uusi jälkiruoka oli syntynyt.

Maija Ojala

Aurinkomatkat_logo

Koe kesän upeimmat alppivaellukset ja unohtumattomat patikkareitit!

Saalbach, 7 vrk, alk. 730 €

Serfaus, 7 vrk, alk. 650 €