Monien mahdollisuuksien Hua Hin

Siaminlahden länsirannalla, 200km Bangkokista etelään, sijaitseva kuninkaallinen kylpyläkaupunki on ollut Thaimaan kuninkaallisen perheen lomanviettopaikkana vuodesta 1929, jolloin kuningas Rama VII:n Hua Hiniin rakennuttama kesäpalatsi valmistui.

Palatsi oli kuninkaan turvasatama poliittisen myllerryksen aikana 1932, jolloin verettömän vallankumouksen jälkeen Siamista tuli perustuslaillinen monarkia. Kuningas nimesikin palatsin Klai Kangwoniksi, mikä tarkoittaa suomeksi ”kaukana kaikista huolista” ja vuonna 1939 maa sai uuden nimen, Thaimaa.

Kasvava kaupunki

Nykyisin 86-vuotias kuningas Rama IX, Bhumibol Adulyadej sekä kuningatar Sirikit asuttavat Hua Hinin palatsia pysyvästi. Palatsin ympärille kasvaneessa kaupungissa on n. 100.000 asukasta, ja kasvu on edelleen kiivasta. Viimeisissä viidessätoista vuodessa Hua Hin on muuttunut uneliaasta kalastajakylästä vilkkaaksi ja monipuoliseksi kaupungiksi. Kymmenen vuotta sitten ei kaupungissa ollut ostoskeskuksia tai elokuvateattereita, ja ainoat huvitukset päiväsaikana oli golfin pelaaminen sekä iltaisin kävely yömarkkinoilla. Kaupungin kasvun myötä myös palvelut ovat kehittyneet nopeaa tahtia ja tämän päivän matkailija löytää Hua Hinissa useita ostoskeskuksia, lukuisia vilkkaita markkina-alueita sekä monipuoliset harrastusmahdollisuudet.

Kansan rakastama kuningas: Hua Hinin palatsin edustalle alkoi kerääntyä kansaa makuualustoiden kanssa jo kuninkaan syntymäpäivää edeltävänä iltana. Syntymäpäivän 5.12. aamukuudelta paikalla jo yli 60 000 onnittelijaa.

Vaihtoehtojen runsaus

Hua Hinin omaleimainen tunnelma, pitkät hiekkarannat sekä Thaimaan parhaat golfkentät saavat monen matkaajan saapumaan kaupunkiin vuosi toisensa jälkeen. Iltaisin romanttisia herkkusuita houkuttavat meren päälle rakennetut pitkät laiturit, kalaravintolat, joissa taustamusiikin korvaa rantaan kaatuvien aaltojen tasainen rytmi ja joiden valaistuksena on kuunsilta Siaminlahdella. Päiväsaikaan vaipoistaan vapautuneet tenavat kiljuvat riemusta aallon muksauttaessa heidät istumaan juuri leivotulle hiekkakakulle viisikilometrisellä hiekkarannalla.

2

Meriretkellä entisöidyllä kalastusaluksella saat rennon meripäivän ja kalastuksen lisäksi hyvällä onnella kuvattua vaaleanpunaisia intiankyttyrädelfiineitä.

Hua Hinissa on suuri määrä erilaisia retkiä elämyksen- ja tiedonjanoisille valittaviksi. Mielenkiintoiset retket valottavat maan historiaa ja Chakri-dynastian vaiheita, tai retkillä voi tutustua Buddhalaisuuteen ja vierailla ajattomissa, kauniisti koristelluissa temppeleissä. Hua Hinia ympäröi henkeäsalpaavan kauniit luonnon- ja kansallispuistot, joissa vuoriston jylhyys ja sademetsien rehevyys on suorastaan mykistävää. Villinorsulauman kulku aamu-usvaisessa notkelmassa sademetsän laidassa on näky, joka jää mieleen loppuelämäksi.

Vältä lomastressiä

3

Legendaarisella retkellä Kwaijoella yövytään bambulauttahotellissa joen yläjuoksulla.

Lomaohjelmaa on jokaiseen makuun. Yksi valitsee legendaarisen retken Kwai-joelle, toinen lähtee mystiseen Myanmariin. Perheen nuoriso viihtyy elefanttisafarilla ja yhä useampi kokeilee suosittua leijasurffausta. Retki- ja harrastusvalikoimaa on niin runsaasti tarjolla että kahden viikon lomalla saattaa tulla tunne, että ei millään kerkeä kaikkea mitä tekisi mieli tehdä ja kokea. Itselleen ei kannata kuitenkaan hankkia lomaähkyä, vaan valita ne ohjelmat ja tekemiset, mitkä istuvat loman leppoisaan aikatauluun, ja ne mitkä ovat itselle tärkeimmät. Lomalla kannattaa irrottautua ainaisesta aikatauluttamisesta, pitää välipäiviä ja antaa ajan vaan lipua kuin verkkaisa virta. Jos loman loppuessa on jotain vielä näkemättä, niin aina voi palata uudelleen.

 

Hua Hinin tapahtumia ja Aurinkomatkojen Hua Hinin opaaita voit seurata Twitterissä: @AurinkoHuaHin

–  Kimmo Selenius

Aurinkomatkat_logo

Ensi talven Thaimaan matkat ovat nyt myynnissä!