Mallorca maalta ja mereltä

Kesä täällä Mallorcalla on ihan ovenkynnyksellä ja talviturkinkin voi vihdoin jättää ilman hytinää Välimeren lämpimiin aaltoihin. Lasipohjaveneet ja katamaraanit on laitettu kesäkuntoon ja alukset odottelevat jo satamissa innokkaita retkelijöitä.

Mikä sen ihanampaa, kuin antaa kevättuulen helliä hipiöitä ja nauttia leppoisan raikkaasta meri-ilmasta upeissa maisemissa – ja pulahtaa välillä Välimeren vilvoittavaan veteen! Palan painikkeeksi merellinen lounas laineiden liplatuksen keskellä, ai että sitä ihanuutta ja rentouttavaa tunnelmaa! Täällä tunnet todellakin olevasi lomalla vailla arkihuolia.

AM_Mallorca_Port_de_polleca_beach5_65620

Puerto Pollensan retkellä nautitaan kirkasvetisistä rannoista ja henkeäsalpaavan upeista maisemista.

Mallorcalla on retkille valittavana paljon erilaisia reittejä ja vaihtoehtoja. Luontoa voi lähteä ihailemaan vaikka patikkareissun merkeissä Dragoneran pienelle saarella, jolloin merimatkailusta ja patikoimisesta saa nauttia samalla reissulla. Dragonera on luonnonsuojelualuetta ja kuuluisa Baleaarien liskoistaan. Hyvällä tuurilla voit bongata samalla retkellä uljaan ja upean Välimeren haukan, jotka ovat niin ikään ottaneet saaren kodikseen.

Jos merimatkailu tai sukellus ei ole sinua varten, voi merenalaiseen elämään tutustua kuivalla maallakin. Palma Aquarium on nimittäin koti noin kahdeksalle tuhannelle erilaiselle merenelävälle. Aquariumissa voit tutustua yli 700 erilaiseen merieläinlajiin, altaista löytyvät niin meritähdet, rauskut, merisiilit kuin korallitkin. Yhdessä osassa ”sukellat” itse suuren sinisen maailman keskelle ja näet, kuinka hait lipuvat ohitsesi erilaisten kalalajien uiden samaan aikaan ylitsesi.

Lasten ja aikuisten suosikkikohteisiin saarella lukeutuu merieläinpuisto Marineland. Täällä showsta päivittäin vastaavat mm. merileijonat, delfiinit ja papukaijat. Akvaariossa tapaat monet tutut mereneläimet, ja löytyypä sieltä myös käärmeitä, liskoja ja jopa pingviinejä.

Formentor-Puerto Pollensa -retki taas tarjoaa upeita vuoristomaisemia, serpentiiniteitä, ja puolituntisen merimatkan maisemissa, joita et muuten välttämättä lomallasi kokisi. Mainio sekoitus siis maa- ja merimatkailua samassa paketissa! Tutustu Mallorcan tarjontaan ja varaa mieluisin retkesi – tervetuloa viettämään merellistä menoa ja meinikiä Mallorcalle!

Aurinkomatkat_logo

Satu Lehtinen

Mallorcan kesä kutsuu! 7 vrk matka nyt alk. 355 €