Monipuolinen, mainio Mallorca

Täällä Välimeren Baleaareilla sijaitsevalla Mallorcalla kevät ja alkukesä ovat mitä kauneinta aikaa. Mallorcan runsaasta kohdetarjonnasta löytyy varmasti kaikille juuri se oma suosikki ja erilaisia päiväretkiä löytyy koko perheelle.

Mallorcaa on monesti kuvattu rauhan tyyssijaksi, eikä syyttä. Jos rakastat rauhaa, rantaa ja vuorimaisemia, on saaren ehdoton ykkönen Puerto Sollerin pieni ja sympaattinen lomakylä. Sieltä voi kätevästi tehdä mielenkiintoisia patikointiretkiä lähiympäristöön omien voimien mukaan. Reittejä löytyy helpoista ja keskitasoisista pidempiin ja haastavampiin reitteihin.

Matka Sollerin kylään taittuu kätevästi historiallisella avoraitiovaunulla. Kylää ympäröivät kauniit sitruslehdot, ja juuri nyt mallorcalaiset appelsiinit ovatkin mehukkaimmillaan!

Söller_07.jpg_6419

Matka Sollerin kylään taittuu nautinnollisesti avoraitiovaunussa.

Parhaat rannat Alcudiassa

Saaren parhaat rannat taas löytyvät Alcudian lahdelta, missä hienohiekkaista ja puhdasvetistä merenrantaa on silmienkantamattomiin, peräti 14 kilometriä yhtä soittoa. Lomakylien lähellä sijaitsee historiallinen Alcudian vanhakaupunki, jonka muurien sisäpuolelle pystytetään markkinakojut joka tiistai ja sunnuntai.

Saaren eri osiin pääsee tutustumaan kätevästi erilaisilla retkillä. Älä missään nimessä ohita tippukiviluolia – ne Mallorca-matkailijan on ihan pakko nähdä ja kokea! Monipuolinen tarjonta saarella on niin laaja ja kirjava, että vaihtoehtoihin on hyvä tutustua jo ennen matkaa. Ohjelman suunnittelu riippuu tietysti siitä, mitä matkaltasi haet: nähtävyyksiä, aktiviteettia, rentoa rantalomaa vai kenties kaikkea näitä. Ja muista, että Aurinkomatkojen matka-asiantuntijat ovat aina apunasi jakamassa matkatietoa ja vinkkejä – ota meihin yhteyttä ja rakennetaan sinulle yhdessä paras Mallorcan lomakokonaisuus.

Oluenystävien kannattaa pakata kimpsut ja kampsut ja suunnata kiireesti Palmaan, sillä kaupungissa on käynnissä 11.5. saakka kuuluisa olutfestivaali. Valikoimista löytyy jopa 119 erilaista olutta.

Saaren eteläosista löytyy monta erinomaista rantakohdetta, joissa tekemistä riittää aina mummoista muksuihin. Nyt, kun kesän kynnyksellä luonto on parhaimmillaan, kutsuu vehreä Calvia aistimaan paikallista tunnelmaa Andratxin pikkukylän keskiviikkomarkkinoille. Retkemme vie markkinoiden lisäksi lomailijat maistelemaan myös maukkaita mallorcalaisia viinejä Santa Catarinan viinitilalle, missä tunnelma on ihanan rauhoittava ja kiireetön. Tilan sympaattiset emännät kertovat viininviljelyn saloista ja toivottavat meidät sydämellisesti tervetulleiksi viininkellariin maistajaisiin.

Leppoisa retki Formentorin niemen upeissa maisemissa takaa henkeäsalpaavan kauniit maisemat välimerelle.

Leppoisa retki Formentorin niemen upeissa maisemissa takaa henkeäsalpaavan kauniit maisemat välimerelle.

Tervetuloa kokemaan monipuolinen Mallorca! 🙂

Satu Lehtinen

Aurinkomatkat_logo

Rento ja monipuolinen kesäloma Mallorcalla, 7vrk alk. 325 €