Neitsytmatka Madeiralle

Vehreällä Madeiran saarella kesä on juuri nyt kauneimmillaan! Saavuin itse Madeiralle ihka ensimmäistä kertaa muutama viikko sitten ja olin kertalaakista täysin saaren pauloissa.

Olin kuullut Madeirasta etukäteen pelkkiä kehuja, mutta vasta perille päästyäni ymmärsin todella, mistä ylistyspuheissa oli kyse. Saaren pääkaupunki Funchal otti minut heti lentokentältä saavuttaessa avosylin vastaan, levittyen koko komeudessaan aivan jalkojeni juureen. (Saaren oma poika, jalkapallotähti Cristiano Ronaldo toivotti minut samaten lämpimästi tervetulleeksi saarelle jo koneesta noustessa, hän ei tosin laonnut jalkoihini johtuen paperisesta olemuksestaan…) Totaalinen ihastuminen oli taattu sekunnin murto-osassa.

SAMSUNG CSC

Madeirasta ei voi puhua ilman levadoja. Ne ovat kastelukanavia, joiden historia juontuu aina 1400-luvulle asti. Matkailijat löysivät levadojen vieressä kulkevat polut 1970-80-luvuilla ja pian niistä muodostui erittäin suosittuja vaellusreittejä matkailijoiden keskuudessa. Levadoja on moneen makuun, on lyhyempää ja pitempää, maastoltaan tasaisempaa ja vaihtelevampaa, mutta kaikkia saaren yli 200 levadaa yhdistää huikeat maisemat.

Harvoin mikään paikka tempaa mukaansa näin nopeasti!

Funchal lepää syvänsinisenmeren ja jylhien vuorten välisessä kehdossa. Maisemaa leimaa vehreys sekä punatiilikattoiset rakennukset. Tunnelmallisia katuja käyskennellessä pystyy aistimaan historian havinan ja leppoisan madeiralaisen elämäntyylin, kun vanhemmat herrasmiehet lyövät porukalla korttia satoja vuosia vanhojen rakennusten kupeessa.

Madeiraa kutsutaan Atlantin kelluvaksi kukkaruukuksi, eikä suotta. Kukkaloistoa voi ihastella ympäri vuoden, mutta otollisin aika on keväällä ja näin kesän alussa, jolloin kukinta on luonnossa parhaimmillaan. Kukkivien jakarandojen muodostamia kujia kulkiessa ei voi muuta kuin huokaista kaikesta komeudesta!

Huhti-toukokuun vaihteessa järjestetään vuosittain myös Kukkaisfestivaali, joka nimensä mukaisesti on suuri kunnianosoitus kukille. Kukat sekä tietysti luonto kokonaisuudessaan ovat erottamaton osa Madeiraa. Satumaiset laakeripuumetsät, henkeäsalpaavat vesiputoukset sekä vaikuttavat vuoristot tarjoavat matkaajalle jatkuvasti uudenlaisia, kokonaisvaltaisia aistielämyksiä.

Monet ovat ihastuneet Madeiraan ja palaavat tänne aina uudestaan – nyt ymmärrän miksi. Funchal ja koko Madeira ovat matkakohteena erittäin monipuolisia, sillä samaan matkaan voi yhdistää niin kaupunki-, ranta-, lepo- kuin aktiivilomankin. Täällä pääsee helposti luonnon helmaan rauhoittumaan tai reippailemaan, sekä kaupunkiin nauttimaan rennosta ilmapiiristä tai syventymään tarkemmin historian syövereihin. Madeira tarjoaa varmasti jokaiselle jotakin, tule ihmeessä itsekin toteamaan sama!

Tervetuloa näkemään ja kokemaan vehreä Madeiran saari koko komeudessaan!

Maiju Raami

@AurinkoMadeira Twitterissä!

Aurinkomatkat_logo

Lähde Madeiralle – 7 vrk nyt alk. 350 €