Monipuolinen, muuttunut Marmaris

Muistatko lomasi Marmariksessa 20 vuotta sitten? Minä muistan! Silloin yksin matkustava, vaalea nuori nainen sai aivan liikaa huomiota paikallisilta. Yöelämässä kävivät siihen aikaan vain pariskunnat, ja olin ilmeisesti mieluinen seuralainen illan rientoihin, sillä sopimatta treffejä lähes kaikkien rantakadulla kulkevien miesten kanssa matkanteosta ei olisi tullut mitään.

Olin kuullut suositusta yökerhosta, jossa tuotin joka ilta pettymyksen usealle innokkaalle nuorelle miehelle – en ilmaantunutkaan paikalle. Silloiset Basaarikauppiaat eivät juuri antaneet asiakkaalle mahdollisuutta käydä katselemassa tuotteita ilman ostopakkoa. Ravintoloiden työntekijät olivat liiankin innokkaita viihdyttämään yksinäistä matkalaista. Silloin päätin, etten enää koskaan palaisi Turkkiin.

marmaris D3 nght 001_40582

Marmariksen linnoituksen ympäristö on oikea shoppailijan paratiisi. Lähettyvillä olevan kadun varrella on lukuisia trendikkäitä liikkeitä.

Vuodet ovat vierineet ja monet asiat muuttuneet – onneksi Turkki sai opasurani vuoksi uuden tilaisuuden! Nykyisin Turkin Marmaris on nimittäin hyvin siisti, nykyaikainen ja kansainvälinen kaupunki, lomakohde vailla vertaa!

Ennen kaikkea Marmaris on monipuolinen lomakaupunki: upeita maisemia, aurinkoisia rantoja, loistavia ostosmahdollisuuksia, hemmotteluhoitoja hamameissa ja kauneishoitoiloissa, ravintoloita jokaiseen makuun, sykkivää yöelämää, lukuisia harrastusmahdollisuuksia, historiaa ja maailmanluokan nähtävyyksiä.

Marmariksen linnoituksen ympäristö on oikea shoppailijan paratiisi. Basaarialue on pullollaan kauppoja ja lähettyvillä olevan kadun varrella on lukuisia trendikkäitä turkkilaisia ketjuliikkeitä, joista voi ostaa mukaansa kenkiä, laukkuja ja vaatteita viimeisimmän muodin mukaisesti. Eikä Turkissa lomailtaessa kannata unohtaa laadukkaita ja edullisia kulta- ja nahkaostoksia, ihastuttavia lasilamppuja, taidokasta keramiikkaa tai kestäviä turkkilaisia, käsin sidottuja mattoja, joilla on jopa sadan vuoden kestävyystakuu.

shutterstock_35460280_Turkey_marmaris_beach_swim_RF_68258

Marmariksesta löytyy toinen toistaan upeampia uimarantoja vesipedoille ja auringonpalvojille.

Satama-alueen ravintoloista tuulahtaa merituulten mukana herkullisia tuoksuja. Marmariksen ravintolatarjonta on makuhermoja kutkuttava! Katujen varsilla on edullisia lokanta-ravintoloita, basaarissa kebab-pikaruokapaikkoja ja huvijahtisatamassa korkeatasoisia gourmet-ravintoloita. Kilometrien mittaisen rantabulevardin varrella on vierivieressä mitä houkuttelevimpia illallisravintoloita, kahviloita ja baareja, joissa tarjoillaan tuoreista hedelmistä valmistettuja drinkkejä. Yöelämä on Marmariksessa vertaansa vailla, baarikadun klubeissa ja ulkoilmadiskoissa voi juhlia aamuun asti.

Helppoa ja edullista liikkumista

Vehreään ja rauhalliseen naapuri kaupunkiin Içmeleriin matka taittuu dolmus-bussilla tai veneellä. Keltaiset taksit odottavat kyytiläisiään katujen kulmalla. Aamun ja illan viileämpinä hetkinä Marmariksen keskustasta aina Içmeleriin asti lähes kymmenen kilometriä pitkä rantakatu täyttyy lenkkeilijöistä ja kuntokävelijöistä. Reippaammin matka taittuu polkupyörällä tai rullaluistimilla.

Moottoripyörällä tai skootterilla pääsee nopeasti myös lähikyliin. Keväällä tenniskentillä on ruuhkaa, ja rannan suuret vesiurheilukeskukset tarjoavat aktiiviselle lomalaiselle kaikenlaista puuhaa vetovarjoista vesijetteihin. Myös merenalaiseen maailmaan on helppo tutustua sukelluskouluttajien kanssa, vaikkei aiempaa kokemusta olisikaan.

Turkin luonto on kauneimmillaan juuri näin kesän alussa. Talven vesisateet ovat väistyneet ja luonto on puhjennut kukkaansa. Hopea-akaasian keltaista loistoa tai Sinisateen surumielistä kukintoa, tuota luonnon väriloistoa, on ihana katsella.

Monipuoliset päiväretket tutustuttavat luonnonihmeisiin

Maaseudun rauhaan on helppo hakeutua kaupungin vilinästä, sillä jo 20 kilometrin päässä Marmariksen keskustasta löydät aitoa maalaiselämää vuoristoseuduilta omatoimisesti vuokra-autolla ajellen tai vaikkapa järjestetyllä avojeeppisafarilla kylien hiekkateitä huristellen. Vehreissä maisemissa voi nauttia menosta myös mönkijöillä, buggyllä tai luonnonläheisesti hevosen selässä. Raikasta vuoristoilmaa on helppo hengittää.

Luola, meriretki, Marmaris

Meriretkellä tutustutaan muun muassa fosforiluoliin.

Vuoriston lisäksi Marmariksen upea saaristo on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Laivaretkillä voi nautiskella Egeanmeren aalloista ja nähdä Marmariksen seudun upeat maisemat mereltä käsin. Marmariksen sijainti on loistava, sillä päiväretken päässä tavoitettavissa on esimerkiksi Kreikan neljänneksi suurin saari, Rodos.

Nähtävyyksille Marmariksessa pääsee kätevästi bussikyydillä. Luonnonihmeistä Pamukkalen kalkkikiviterassit häikäisevät valkoisuudellaan, historian havinaa voi kokea myös Efesoksen muinaisessa kaupungissa.

Parasta Marmariksessa on kuitenkin paikallisten ihmisten ystävällisyys, avuliaisuus ja palvelualttius. Kauppiailla, tarjoilijoilla ja kadunkulkijoilla on aina aikaa neuvoa, auttaa ja jutustella uusien tuttavuuksien kanssa hymy huulilla, kupposen teetä tarjoten.

Marmaris on kaikkea edellä mainittua ja paljon, paljon muutakin. Moni asia on muuttunut niistä vanhoista ajoista. Tervetuloa toteamaan paikanpäälle Marmariksen viehätys ja vetovoima.

Aurinkoisin terveisin,

Virpi Lehkonen ja Taija Kuismin

Aurinkomatkat_logo

Lähde lomalle viehättävään ja viihtyisään Marmarikseen. 7 vrk nyt alk. 345 €