Aito ja aurinkoinen Lesvos

Aamun sarastaessa, kun lämpötila on vielä hieman yli 20 astetta, ilma tuntuu raikkaalta. Jostakin kuuluu lampaiden laiduntaa ja kaulassa roikkuvien kellojen kilkatusta. Aamuvirkuimmat ovat saattaneet kuulla kukonkin kiekuvan.

Rannoilla käännellään rantatuoleja kohti aurinkoa samalla, kun aurinkovarjoja avataan suojaksi. Kapeilla kaduilla kaikuu paikallisittain kalimera, hyvää huomenta, kun lesvoslaiset heräävät uuteen rauhalliseen aamuun pohjoisella Egeanmerellä.

Kreikka, kuten silloin ennen

AM_Greece_Lesvos_Molivos09_63160

Punaiset tiilikatot ovat yksi Molivoksen kylän tunnusmerkeistä.

Lesvos on ihanan kreikkalainen ja paikallinen. Saaren ihmiset ovat ystävällisiä ja kyläläiset tuntevat toisensa. Plataanipuiden alla miehet pelaavat backgammonia, lukevat lehtiä ja vaihtavat kuulumisia kafenioneissa. Kylän keskustoissa on hyvin perinteinen tunnelma. Lesvoksella paikallisuus tarkoittaa Kallooninlahden sardiineja, Plomarin alueen ouzoa, oliiviöljyä ja harmaita kivitaloja sekä punaisia tiilikattoja.

Paikallisista tuotteista eteenkin ouzo on tunnettu ympäri maailman ja kreikkalaiset kutsuvatkin sitä maailman parhaaksi.

Lesvoksen luonne on rauhallinen ja vihreä. Saari kylpee auringossa ja luonto on lähellä. Lesvoksella aurinkoisia päiviä on vuodessa yli 300, luonto vie täällä aikamatkalle parhaimmillaan miljoonien vuosien taakse kivettyneen metsän alueella. Leppoisalla Lesvoksella pääsee helposti nauttimaan monista pienistä mutta niin ikimuistoisista tähtihetkistä! Toisille ikimuistoinen hetki syntyy aikuisten kesken yhteisellä hemmottelulla Eftaoun kuumassa lähteessä, toiset taas nauttivat rantakävelystä runoilijatar Sapphon jalanjäljissä Skala Eresoksen hiekoilla.

AM_Greece_Lesvos_Molivos_dock_51_63177

Lesvoksen luonne on rauhallinen ja vihreä. Saari kylpee auringossa ja luonto on lähellä. Kauniit kukkaistutukset kruunaavat estetiikan.

Illansuussa Lesvos tarjoilee kauniin luonnonnäytelmän: punasävyisen auringonlaskun. Tuota maailman kauneinta auringonlaskua katsellaan kahden kesken rannalla tai kuohuvan ääressä oman huvilan terassilla. Auringonlaskuun voi yhdistää myös vaikkapa veikeää ratsastusta aasien kanssa tai grillaista veden äärellä. Mahtavaa auringonlaskua voi seurata jokaisena iltana siihen koskaan kyllästymättä! Sitä tunnelmaa, joka mielen valtaa, kun katselee auringonsäteiden maalaavan erilaisia taideteoksia taivaanrantaan oranssin ja punaisen eri säyvissä, on vaikea kuvailla — se on koettava itse!

Kun se viimeinenkin auringonsäde on kadonnut meren taakse, on tunne rento ja onnellinen. Tervetuloa nauttimaan ja kokemaan Lesvokselle Kreikka aidoimmillaan.

Aurinko_logo_transparent

Niina & Tomi

Lesvos on Aurinkomatkojen tämän kesän uutuus. Vielä ehdit kokea aidon Kreikan tunnelman – matkat alk. 425 €

Tutustu Kreikan lomakohteisiin