Aurinkoinen Algarve

Portugalin eteläisintä maakuntaa, Algarvea ei suotta kutsuta maan hedelmäpuutarhaksi. Luonto on kauniin vehreä ja vihreä tähän aikaan vuodesta. Kesäisiä Portugalin herkkuja ovat appelsiinit, viikunat, kirsikat ja makeat mansikat, joita tuoretorit ja pellot ovat pullollaan. Lomapäivän voi aloittaa kunnon c-vitamiiniannoksella tuorepuristetusta appelsiinimehusta aamuauringon lämmittäessä.

99208646_Vilamoura_Golf_RF_66585

Algarven alue on tunnettu myös maailmanluokan golfkenttätarjonnastaan.

Algarven pitkät, vaaleat, hienohiekkaiset rannat houkuttelevat lenkkeilijöitä ja auringonpalvojia luokseen. Auringosta ja merielämästä voi nauttia myös erilaisten alusten kyydissä. Algarven rantaviiva on kuuluisa henkeäsalpaavan kauniista kalliomuodostelmistaan, joiden onkalot kätkevät taakseen rakastavaisten salaisia rantoja ja piilopaikkoja. Seikkailullisille on tarjolla delfiinien bongausta pikaveneellä.

Rauhallisempaan makuun soveltuvat romanttiset auringonlaskuristeilyt, ja nautiskelijoille on päiväretkiä, joilla pääsee maistelemaan Algarven alueen herkkuja laivan kannella sekä uimaan kirkkaan turkoosissa merivedessä ja tutkailemaan lähempään huikeita kalliomuodostelmia pienemmän veneen kyydistä.

DSCF0352

Silvesin kaupunki on täynnä kauniita yksityiskohtia: kaakelimaalauksia, filigraanisavupiippuja, yksilöllisiä ovenkahvoja ja pieniä parvekkeita täynnä kauniita kukkaruukkuja.

Kauniit pikkukylät

Aurinkoisen ranta- ja merielämän lisäksi Algarven valttikortteja ovat toinen toistaan kauniimmat pikkukylät ja kaupungit. Silvesin kaupunki sijaitsee lähellä Praia da Rochan loma-aluetta Arade-joen varrella. Kaupunkiin pääsee leppoisalla jokiristeilijällä.

Matkalla Silvesiin saattaa näkyä sympaattisia haikaroita ja kilpikonnia, jotka pesivät rauhallisen joen varrella. Kameraa ei kannata Silvesin-vierailulla unohtaa hotellille, sillä kaupunki on täynnä kauniita yksityiskohtia: kaakelimaalauksia, filigraanisavupiippuja, yksilöllisiä ovenkahvoja ja pieniä parvekkeita täynnä kauniita kukkaruukkuja.

Silvesin linnoitus sijaitsee kaupungin korkeimmalla kukkulalla. Linnoitukselta on komeat maisemat yli kaupungin appelsiinipelloille ja joen rantaan. Nälän yllättäessä voi nauttia tuoreita Algarven herkkuja kuten sardiineja, cataplanaa tai vaikkapa piripirikanaa linnoituksen viereisessä kahvilassa komeiden puiden varjossa, nauttien samalla musiikkiesityksestä.

Tuliaisiksi Silvesistä kannattaa viedä korkista valmistettuja laukkuja, vöitä, vaatteita ja kenkiä tai retrotyyliin pakattuja sardiinitahnoja ja kevyesti poreilevaa viherviiniä oliivien ja manteleiden kera.

Algarven kauneus ei jätä ketään kylmäksi. Haluatpa sitten lomaltasi leppoisaa rantaelämää, luonnon kauneutta tai aktiivista ohjelmaa golfaten, surffaten tai muuten luonnossa liikkuen, Algarve tarjoaa tätä kaikkea.

Lämpimästi tervetuloa Algarveen!

Päivi Ihalainen

Aurinkomatkat_logo

 

Lähde nauttimaan Portugalin kauniista rannoista, auringosta, herkullisesta ruoasta ja leppoisasta lomatunnelmasta:

Aurinkomatkapaketit, 7 vrk:

Albufeira, 675 €

Praia da Rocha ja Alvor, 685 €

Madeira, alk. 495 €

Lento+hotellimatkat:

Lissabon, 2 vrk alk. 267 €

Porto, 3 vrk alk. 305 €

Azorit, 4 vrk alk. 554 €