Kesän parhaat retket

Retkillä saat enemmän irti lomakohteestasi ja sinulla on mahdollisuus päästä tutustumaan kiehtovaan paikalliseen elämänmenoon. Kohteet tarjoavat jokaiselle jotakin hemmottelusta erilaisiin aktiviteetteihin.

Matka-asiantuntijamme kokosivat mieleisimmät retket Alanyan, Hanian ja Rodoksen kohteista.

Alanya

Kaikille Turkkiin matkustaville ehdoton lomanaloitussuositus on käynti Hamamissa. Se kuuluu olennaisena osana turkkilaiseen kulttuuriin. Ja tarttuupa tuon hemmottelun jälkeen rusketuskin iholle tasaisemmin. Hamamiin pääset toki muutenkin, mutta Aurinkomatkojen järjestämässä naistenillassa on mukaan otettu vielä extrahemmottelua ja luksusta, mm. kahvinporoilla tehtävä kuorinta sekä öljyhieronta suklaatuoksuisella hierontaöljyllä.

Mikäli kaipaat jännitystä elämään, voit kokeilla surffaamista vaijerin perässä tai lähteä öiselle jeeppisafarille, jossa tukka hulmuten matkataan kohti Taurus-vuorta. Meno on huimaa ja huisin hauskaa! Suosittu jeeppiretki toteutetaan myös päiväsaikaan, jolloin pääsee samalla tutustumaan kaupunkia ympäröivään luontoon sekä maaseudun arkeen. Mikäli itse haluat kokea vauhdin hurman ratin takaa, lähde mönkijäsafarille, jossa pääset hauskalla tavalla tutustumaan luontoon.

Meriretki on mitä ihanin tapa viettää rento päivä merellä löhöillen, loikoillen, syöden hyvin ja kuunnellen aaltojen liplatusta. Mereltä käsin nähdään Kale-kukkulan uumenissa useita luolia, joihin liittyy mystisiä tarinoita. Mikäli hikipisarat alkavat tippumaan ohimoltasi, on aika pulahtaa vilvoittavaan, turkoosinsiniseen Välimereen.

Hania

samaria_93564953_63040

Samarianrotkovaellukselle pääsee Haniassa, Kreetalla.

Loma sujuu lokoisasti Kreetan upeimmilla hiekkarannoilla. Hanian kaupungista löytyvät mielenkiintoisimmat nähtävyydet ja parhaat ostosmahdollisuudet. Vatsan kurniessa kannattaa tepastella historialliseen Venetsialaiseen satamaan, jossa ravintolat vievät kielesi kreikkalaisilla herkuilla. Hanian kaupunkiin ja Venetsialaiseen satamaan tutustutaan myös Hania tutuksi -retkellä, joka onkin oivallinen lomanaloitusretki.

Yksi mieleenpainuvimmista retkistä on Elafonissi-kahluusaaret, jotka sijaitsevat Kreetan eteläisellä rannikolla, parin tunnin ajomatkan päässä Plataniaksesta. Kreetan Malediiveiksi kutsutulla Elafonissis- saarella vietät ihanan rantapäivän, nauttien helmenkirkkaasta vedestä ja hienosta hiekasta. Matkan varrella näet huimia vuoristo- ja rotkomaisemia.

Rotkovaellukset ovat myös hyvin suosittuja. Vaelluksia järjestetään säävarauksella touko-lokakuussa Samarian rotkolle, yhdelle koko Euroopan pisimmistä rotkoista. Mikäli olet kiinnostunut historiasta, vanhaa historiallista loistokkuutta huokuu saaren kansainvälinen pääkaupunki Iraklion. Historiallinen museo kätkee sisäänsä eri aikakausien moninaisia vaiheita ja Knossoksen palatsi tarjoaa tarunhohtoisen aikamatkan eurooppalaisen sivistyksen alkulähteille.

Rodos

Rodos on noussut eräänlaisena retrokohteena takaisin lomasuosikkien kärkikastiin ja hyvä niin. Monet yllättyvät Rodoksen kaupungin hyvistä ostoskaduista, trendikkäistä kahviloista, sympaattisista ravintoloista ja vauhdikkaasta ilta- ja yöelämästä. Rodos on tehnyt kasvojenkohotuksensa onnistuneesti.

Auringonjumala Helioksen saarelle pääsee parhaiten tutustumaan saarikierros-retkellä, jolla näkee Rodoksen saarta muutenkin monipuolisesti. Aamu aloitetaan luonnon helmassa, Epta Pigesillä eli seitsemällä lähteellä, jossa soljuvan puron ja lähteiden äärellä viihtyvät myös ankat. Uskaliaammat voivat vilvoitella varpaitaan kävelemällä läpi 158 m pitkän ja  pimeän toivomustunnelin.

Saaren korkeimman vuoren Attaviruksen kainalossa on idyllinen Embonan kylä, jossa pääset maistamaan perinteisiä kreikkalaisia makuja. Tämän kesän lomalaisten suosikki on ollut kahviraki ja valkosipuli-chilioliiviöljy.

Rodoksella nähtävää riittää myös merenpinnan alla. Snorklaus- ja sukellusretki suuntautuu Kalithean alapuolelle Rodoksen itäiselle rannikolle, missä pääset tutustumaan upeaan vedenalaiseen maailmaan ja sen värikkäisiin kaloihin.

Koe kaksi maata samalla kertaa! Rodokselta tehdään nimittäin päiväretkiä Turkin Marmarikseen. Marmariksen basaareissa teet edullisia ostoksia vaatteista kenkiin, mausteista kultaan ja silkkiin. Hosgeldeniz!

Tervetuloa Aurinkomatkojen retkille!

Aurinko_logo_transparent

Maarit ja Laura