Monipuolinen Palma tutuksi

Laita silmät kiinni ja kuvittele itsesi Mallorcalle. Mitä näet? Ensimmäisinä mieleen tulevat varmasti ranta ja aurinko, ne keskeiset elementit upeaa Mallorcan saarta. Pienet, viehättävät rantapoukamat hiekkarantoineen, jylhät kalliot ja aivan upeat maisemat. Mutta on Mallorca paljon muutakin, kuin vain rantaa ja aurinkoa.

164656022_Spain_Palma_Majorca_street_rf_63698

Palman rantabulevardilla on mukavaa käyskennellä auringosta nauttien.

Mallorcan monipuolinen pääkaupunki Palma sykkii paikallista ja kansainvälistä tunnelmaa parhaimmillaan, hyvässä sopusoinnussa keskenään. Olipa majapaikkasi sitten itse pääkaupungissa tai läheisessä lomakylässä, kannattaa Palman aarteisiin tutustua! Mikäli kaupunki ei ole ennestään tuttu, on mitä parhain ja nopein tapa hypätä aluksi Palma City Sightseeing -bussin kyytiin. Niin sanottu hop on — hop off -bussi kiertää kaupungin keskeiset paikat, ja kyydistä voit katsella, mitkä paikat voisivat olla niitä, joihin haluat tutustua lähemmin. Kaupungissa ja sen ympäristössä on yhteensä 17 pysäkkiä, joten bussin kyytiin pääsee helposti lähes paikasta kuin paikasta.

163750067_Spain_Palma_Majorca_rf_63694

Näkymät kukkulalta avautuvat kauniisti Palman kaupungin satamaan.

Päivän aikana tutuksi tulevat mm. katedraali ympäristöineen, Bellverin linna ja sen upeat näköalat, Miron museo Cala Mayorissa ja monta, monta muuta upeaa nähtävyyttä. Kuuntele, katsele ja ihastu!

Bussissa voit vuokrata itsellesi myös kuulokkeet, selostus kiertoajelun paikoista on valittavissa monella eri kielellä. Näin pysyt hyvin kartalla siitä, missä bussi milloinkin liikkuu. Pois voi hypätä millä tahansa pysäkillä, takaisin kyytiin pääsee niin ikään heti, kun siltä tuntuu. Näin kesäaikaan bussi aloittaa ajonsa aamulla klo 9.30 ja lopettaa vasta myöhään illalla klo 22. Bussit liikennöivät 20 minuutin välein. Liput voit ostaa suoraan Aurinkomatkojen oppailta, ne ovat voimassa aina 24 tuntia.

Päiväretki Ibizalle

93435614_ibiza_RF_42095

Ibizan maisemat kutsuvat päiväretkelle naapurisaarelle.

Olipa sitten päivä taikka ilta, Palmasta löytyy aina mielenkiintoista tekemistä. Ihanat, pienet ostoskadut kaupungin keskustassa, viihtyisät paikalliskahvilat, kesäajan ilmaiset ulkoilmakonsertit ja elokuvat eivät jätä matkailijaa toimettomaksi. Rantakadun auditoriumissa on konsertteja ympäri vuoden sekä balettia, oopperaa, taikuruutta, humoristisia näytöksiä ja paljon muuta.

Mikäli olo Palmassa alkaa hikoiluttaa, pääsee paikallisbussilla kätevästi läheisille hiekkarannoille. Meri on Mallorcalla aina läsnä ja päivän voi koska tahansa viettää joko rannalla, purjeveneessä tai pinnan alla sukeltaen. Palman satamasta lähtee päivittäin purje- ja katamaraanialuksia erilaisille retkille, joilla päivä taittuu leppoisasti Välimeren aalloista nauttien.

Eikä unohtaa sovi sitäkään, että naapurisaari Ibiza on ihan ulottuvillasi. Entisaikojen hippi- ja bilesaari on siistiytynyt villeistä bailuvuosistaan ja on tänä päivänä leppoisa ja suosittu lomasaari upeilla maisemillaan ja ihanilla rannoillaan. Aamu- ja iltalaivat Ibizan ja Mallorcan välillä kulkevat kesäaikaan tiistaisin ja keskiviikkoisin, joten päiväretki naapurisaarelle onnistuu varsin vaivattomasti.

Lämpimästi tervetuloa Mallorcalle!

Aurinko_logo_transparent

Satu Lehtinen

Vietä aurinkoinen syksy Mallorcalla – matkat alk. 485 €/vk