Pargan ympärillä riittää nähtävää

Kun Pargasta tähystää merelle, voi merimaisemasta selvästi erottaa Paxoksen ja Antipaxoksen saaret. Nuo pikkusaaret Pargan edustalla tarjoavat perinteistä kreikkalaista saaristotunnelmaa, ihania merenherkkuja sekä alueen kirkkaimpia ja puhtaimpia uimavesiä.

Saarille matkataan Pargasta päivittäin Kapteeni Koukun laivalla. Kajuutan kannella rusketus tarttuu varmasti, mutta aurinkorasvaa ei silti kannata unohtaa. Turkoosina kimmeltävään veteen pääsee pulahtamaan totta kai suoraan laivasta.

Kokeneillekin Kreikan-matkaajille vierailemisen arvoinen päiväretkikohde on monelle vielä tuntemattomampi Epiruksen maakunta. Epirus sijaitsee Pargasta noin sata kilometriä sisämaahan ja pitää sisällään uskomattoman paljon nähtävää — täällä Kreikan maisemat ovat dramaattisimmillaan! On korkeita vuorenhuippuja ja niiden välissä syviä kanjoneita. Yksi maailman syvimmistä kanjoneistakin löytyy täältä: Vikoksen rotkon syvin kohta vajoaa 900 metrin syvyyteen, maisemat sinne avautuvat upealla tavalla Oxian kylästä Zagorian alueelta.

Upeiden maisemien lisäksi alueella voi ihailla pientä ottomaaniarkkitehtuuria henkiviä kyliä, joissa aika tuntuu pysähtyneen. Täällä on vaikea erottaa, missä ajassa elämmekään! Alueelle pääsee Pargasta joko kansainvälisten retkien matkassa tai vaihtoehtoisesti omatoimisesti vuokra-autolla.

Myös Epiruksen alueen vilkas pääkaupunki, Ioannina, on vuokra-autoillen helposti saavutettavissa. Kaupunki yllättää monipuolisuudellaan: ottomaaniarkkitehtuuria, moskeijoita, linna, järvimaisemia ja nuorekasta yliopistokaupungin tunnelmaa.

Naapurimaakunnan Meteoran ortodoksialue, Thessalian, on rakennettu luonnonmuovaavien, jopa 600 metrin korkeuteen kohoavien pylväiden päälle tasangolle. Tämä UNESCOn suojelema nähtävyys on mittakaavassaan ainutlaatuinen ja vetää takuulla sanattomaksi. Meteoraan pääsee Pargasta parhaiten suositun, suomenkielisen päiväretken matkassa.

179113203_Greece_Parga_RF_68100

Pargan lumoavaa maisemaa.

Parga on monipuolinen kohde. Näkemistä ja tekemistä riittää niin paljon, että monet ovat ensivisiittinsä jälkeen nopeasti todenneet palaavansa vielä taatusti takaisinkin. Kohde houkuttelee rentoutumaan ja nauttimaan takuuvarmasta auringosta ja lämmöstä, ihanista rannoista ja herkullisesta ruoasta. Lähialueen mielenkiintoiset nähtävyydet viimeistelevät kokonaisuuden, muutama päivä kannattaa siis ehdottomasti varata lähialueisiin tutustumiseen. Se hoituu stressittömästi retkien matkassa tai vaihtoehtoisesti omalla vuokra-autolla / skootterilla. Lämpimästi tervetuloa Pargaan!

Aurinko_logo_transparent

Hanna Maatala

Koe Pargan kauneus – elo- ja syyskuun matkat Pargaan alk. 475 €