Markkinahumua Costa del Solilla

Himoshoppailijana markkinakojut ovat kukkaroni tuho mutta elämäni ilo. Aurinkorannikolla on markkinoita viikon jokaiselle päivälle, joten vapaapäivänä matka usein suuntautuu kohti mercadilloa eli markkina-aluetta.

Costa del Solin suurimmat markkinat ovat tiistaisin Fuengirolan Feria-alueella. Auringon noustessa, kun marssin hotellitapaamiselle Mediterraneo Real -hotellille, ohitan Feria-alueen, jossa ahkerat kauppiaat pystyttelevät markkinakojujaan. Aamutuimaan pystyyn nousee noin 500 ostospöytää runsaine tuotteineen. Iloinen puheen sorina raikuu, kun andalucialaiset ja ulkomaalaiset myyjät heittelevät kommenttejaan työn ohessa.

Feria-alueella on säpinää heti aamun valjettua.

Feria-alueella on säpinää heti aamun valjettua.

Markkinat ovat mainio tapa tutustua paikallisiin hedelmiin, oliiveihin ja makeisiin, sillä niitä saa aina maistiaisina.Tiistain markkinoilla on Feria-alueen sisäänkäynnin edessä ostoksia helpottava opaste, joka auttaa markkinahumussa liikkumista. Opasteessa kerrotaan mitä tavaroita ja tuotteita löytyy minkäkin värisen kojun alta eli värillä on markkinoilla väliä. Väen tungoksessa erottaa jo kaukaa eriväriset myyntikojut.

Roosa koju: Kuivatut hedelmät, pähinät, säilykevihannekset, mausteet, vesi

Violetti koju: Vaatteet

Oranssi koju: Käsityöt ja keramiikka

Keltainen koju: Korut, silmä-ja aurinkolasit, lahjatavarat, siivousvälineet

Vihreä koju: Hedelmät, vihannekset ja kukat

Sininen koju: Jalkineet ja nahkatuotteet

Markkinoilta löytyy myös herkullisia aineksia tapashetkeen.

Lauantaina suuren Feria-alueen täyttää kirpputorikauppiaat. Sunnuntaina on kirppis Fuengirolan linnan Castillo Sohailin lähistöllä, calle Méndez Núñezilla. Myös siellä on käytössä ostoksia helpottava värijärjestelmä.

Innostunut markkinafriikki unohtaa monesti ympäristönsä ostoksia mietiskellessään ja maksuvaiheessa saattaa tulla suru puseroon kun lompsaa ei laukusta löydykään ja ihanat ostokset jäävät kojuun. Näppäräsorminen varas on tehnyt parempia löytöjä. Kannattaa olla varovainen tungoksessa!  Laukkua on turha kantaa mukana. Meillä naisilla on kyllä hyviä paikkoja minne rahat piilottaa. Rintaliivin välistä ei kukaan rahoja huomaamatta kaivele!

Sunnuntain markkinoilta on helppo jatkaa rannalle tai viettämään aktiivista iltapäivää Parque Fluvialiin, jossa voi liitää köysiradalla Fuengirolan joen yli, kiipeillä kiipeilyseinällä, vuokrata fillari, polkuvene tai kanootti.

Parque Fluvialla on pari rantakioskia, jossa on elävää musiikkia. On ihana istahtaa ja lepuuttaa markkinoilla väsyneitä jalkojaan, nauttia jääkylmää valkoviiniä ja samalla kuunnella ikivihreitä kappaleita saksofonin tai kitaran säestyksellä. Mikä tunnelma!

Fuengirolassa kesäpäivät ovat täynnä ihania löytöjä ja aktiviteetteja auringonoton ohella.

– Aija FermAurinko_Logo_sRGB_ilman-taustaa

Syksyn matkat Espanjan Aurinkorannikolle alk. 515 € / 7vrk.