Romantiikkaa Costa del Solilla

Eräs nuoripari kysyi minulta, mitä ravintolaa suosittelisin heille, kun he halusivat syödä hieman paremmin. Ravintola saisi olla muutamalla Michelinin tähdellä varustettu, koska heillä oli tärkeä juhlailta. Mietiskelin hetken, ja sitten keksin! Museo de Vino! Michelinin tähtiä ei ole, mutta ruoka, palvelu ja miljöö ovat mieleenpainuvia.

Varasin pariskunnalle pöydän illaksi, ja neuvoin tien Mijaksen kylässä sijaitsevaan ravintolaan noin kuuden kilometrin päässä Fuengirolasta. Kylään pääsee kätevästi bussilla puolen tunnin välein eikä taksikaan ylettömiä maksa.

Mijasin kylä tähyilee alas hienoista maisemista vuoren rinteeltä.

Mijasin kylä tähyilee alas hienoista maisemista vuoren rinteeltä.

Mijas on tyypillinen valkoinen andalucialaiskylä vuoren rinteessä. Moni tuntee kylän pikkuiset kujat tulipunaisine kukkaistutuksineen, aasitaksit ja vossikat, joilla voi jalkojaan rasittamatta tutustua uinuvaan kylään. Pienet aukiot ja kadunkulmat ovat täynnä rauhassa istuskelevia paikallisia. Pikkuputiikit ja taideliikkeet houkuttelevat tutustumaan ja tekemään ostoksia. Kappelit kutsuvat harmoniseen tunnelmaan. Kylän keskusaukiolla järjestetään flamencotanssiesityksiä, härkätaisteluja ja nähdään upeita andalucialaisia hevosia.

Mijasin katukuvaan kuuluvat hevoset.

Mijasin katukuvaan kuuluvat hevoset.

Pienen kirkon vierestä lähtee kapea, koristeltu kuja, josta löytyy pikkuriikkinen Museo de Vino -ravintola. Ravintolan ensimmäisessä huoneessa esitellään Malagan maakunnan viinejä ja niiden historiaa erikoisine pulloineen ja merkkeineen. Ravintolasta kannattaakin ostaa maistuvat tuliaiset. Museo de Vinon perällä on pikkupatio, jossa on mukava nautiskella suussa sulavaa illallista laatuviinien kera. Yläkerrassa on isompi sali, joka sopii hyvin ryhmille, kaveriporukoille ja yksityistilaisuuksiin.

Yläkerrassa on tilaa järjestää ikimuistoinen illallinen isommallekin seurueelle.

Yläkerrassa on tilaa järjestää ikimuistoinen illallinen isommallekin seurueelle.

Valinta oli täydellinen, nuori pari kiitteli. Ruoka oli erinomaista, palvelu huippuluokkaa ja viinit täydensivät illallisen. Kylän ainutlaatuinen tunnelma ja kaunis ympäristö kruunasivat erityisen illan.

Tähtihetkenä ikimuistoinen ilta

Museo de Vino on Aurinkomatkojen ohjelmassa Ylellinen illallinen viinimuseossa -Tähtihetkenä. Ajattele, miten voisit yllättää tärkeän matkaseuralaisesi varaamalla jo ennen lähtöä Tähtihetken kahdelle! Ripaus ylellisyyttä ja romantiikkaa lomaan! Tähtihetken hengen mukaisesti yksityiskuljettaja hakee teidät hotellista, vie Mijaksen kylään ja Museo de Vinon lähimpään kadun kulmaan.

Illallisen jälkeen on aikaa sulatella täyttä vatsaa kävelykierroksella kylän näköalapaikalla ja plazalla ennen kuin yksityiskuljettaja vie takaisin hotelliin.
Varauksen voit tehdä nettisivuiltamme matkan varauksen yhteydessä.

Romanttista lomaa Aurinkorannikolla!

– Aija Ferm

 

Löydä lomakohteesi Costa del Solilta