El Parque de la Bateria – virkistyslaue Torremolinoksessa

Yksi suosikkialueistani Costa del Solilla sijaitsee lähellä Montemar Altoa. Täältä löytyy Torremolinoksessa sijaitseva virkistysalue nimeltään Parque de la Bateria.

Parque de la BateriaTykki

Parque de la Bateriassa on tykkejä Espanjan sisällissodan ajalta.

Sana Bateria tarkoittaa tykistöä. Alueella oli Espanjan sisällissodan aikana (1936-1939) ilmantorjuntapatteristo, joka säilyi paikoillaan aina vuoteen 1951 asti. Kun alue raivattiin, jätettiin paikoilleen muistomerkeiksi muutamia sisällissodassa käytettyjä tykkejä.

Laajalle viheralueelle istutettiin 25 erilaista puulajia ja yhteensä noin 750 puuta sekä viehättäviä kukkaistutuksia. Torremolinoksen kaupunkia voi ihailla 15 metriä korkeasta näköalatornista, jonka huippu on kerrassaan loistava paikka valokuvaukselle – näkymät siintävät taivaanrannassa aina kauas merelle asti, toisella puolella jylhä vuoristo viimeistelee maiseman estetiikan. Historialliset tykit suojaavat tätä näköalapaikkaa, mikä antaa mielikuvitukselle siivet: aika palaa vuosikymmenien taakse, kaupunginpuolustajien aikakauteen.

Parque Bateria

Puiston keskeltä löytyy mtala tekolampi, jossa voi soudella euron hintaa vastaan.

Laajalla puistoalueella on lapsille oma leikkialue, jossa saa kulumaan vaikka koko päivän, eväistä ja auringosta samalla nauttien. Leikkiä ja piknikiä, mikäs sen mukavampaa ajanvietettä kokoperheen lomalla. Mikäli mieli halajaa lenkkipolulle, tarjoaa Parque de la Bateria siihenkin erinomaiset mahdollisuudet leveine ja tasaisine käytävineen. Rullaluistelu ja pyöräily ovat niin ikään suosittuja loma-aktiviteetteja. Rauhallisempaa menoa kaipaavat voivat ottaa mukaansa hyvän kirjan, istahtaa puun varjoon ja nauttia rauhasta. Rauhallinen iltakävely oman kullan kainalossa on romanttinen päätös ihanalle päivälle.

Alueen keskeltä löytyy iso tekolampi, jossa voi soudella pienellä soutuveneellä vaivaiseen euron hintaan. Tekolampi on matala ja sen vuoksi turvallinen paikka pienten lastenkin soutupaikaksi, jalat kun ylettyvät helposti pohjaan. Vesi on kirkkaan puhdasta ja pohja näkyy selvästi.

Tämä puistoalue sopii siis kaikille ja kaikenikäisille vauvasta vaariin. Sisäänpääsy on maksuton ja alueen portit avautuvat ma klo 17-20, muina päivinä klo 11-20. Keskikesällä sulkemisaikaa on tästäkin pidennetty. Vaikka puisto on ollut Torremolinoksen kupeessa vuosikausien ajan, ei sitä monikaan lomalainen tunne – tämä on paremminkin hyvin varjeltu salaisuus. Puistoon pääsee helposti myös Fuengirolasta käsin paikallisjunalla, pysäkki löytyy aivan puiston vierestä.

 

Tervetuloa aurinkoiselle Costa del Solille!

Aurinko_logo_transparent

Aija Ferm

Varaa syksyn matka Costa del Solille – 7 vrk alk. 720 €