Hemmotteluhoitoja ja ostoksia

Lomalla on ihanaa hemmotella itseään. Marmariksen seudulta löytyy lukuisia moderneja kauneushoitoloita ja kampaamoja, monipuoliset kauneushoitopaketit irtoavat täällä huomattavan huokeaan hintaan kotimaan taksoihin verrattuna.

Hoitoloissa voi siis laittaa itsensä kuntoon päästä varpaisiin. Kun inspiraatio iskee, saa ajan usein varatuksi jo samalle päivälle. Hoitolat ovat siistejä ja korkeatasoisia, osa hyvinkin ylellisiä. Työntekijät ovat ilmoisia ja palvelualttiita, taitavia ammattilaisia, joilla asuu tietotaito alan alan viimeisistä trendeistä.

Valikoimiin kuuluvat hiustenleikkuut, värjäykset ja kampaukset, ripsenpidennykset, vahaukset, manikyyrit ja pedikyyrit, hieronnat ja paljon muuta. Turkissa hiusten kohennusta kaipaavat naiset suuntaavat kuaförille, miehet berberiin. Miehet voivat myös huoletta jättää partakoneensa kotiin ja käydä ajeluttamassa partansa perinteisin menetelmin veitsellä, näin tekevät monet paikallisetkin.

Kulmakarvat Turkissa muotoillaan langalla, jota kieputtamalla saa hennoimmatkin haituvat poistetuksi. Muotoiluprosessi on todella nopea.

Hemmottelu on ihanaa, ja kuin kirsikkana kermakakun päällä lopussa seisoo tässäkin tapauksessa tyytyväinen kiitos. Sandaaleissa on mukava käyskennellä pehmeiksi hoidetuilla jaloilla, kesätunnelmaa tuovat värikkäästi lakatut geelikynnet, jotka kestävät kauniina jopa viikkoja.

IMG_2533.jpg_26259

Hamamin hemmotteluhoito on olennainen osa Turkin lomamatkakokemusta.

Hemmottelua Hamamissa

Hamam on monelle matkalaiselle tunnettu ja olennainen osa Turkkia, eikä mikään ihme. Hamam-käyntiä voi lämpimästi suositella jokaiselle Turkkiin matkustavalle! Hamam on turkkilainen sauna, josta löytyy marmorilla päällystetty lämpöinen napakivi. Tuon kiven päällä lekotellessa lihakset rentoutuvat ja ihohuokoset avautuvat, kokemus on rennoin mahdollinen.

Köllöttelyn jälkeen hamamiin saapuvat pesijät, jotka kuorivat ihon karhealla kintaalla. Tämän jälkeen vartalo pestään saippuavaahdolla varpaita myöten. Hamam-hoidon kruunaa öljyhieronta, joka kosteuttaa puhdasta ihoa ja poistaa viimeisetkin kireyden rippeet koko kropasta. Hamamin jälkeen iho on pehmeä kuin pumpuli ja olo sopivan raukea. Tätä hemmotteluhetkeä ei kannata missata!

Edullisia ostoksia

IMG_2238.jpg_26211

Basaareilla voi tehdä edullisia ostoksia laidasta laitaan. Mausteet ovat yksi suosituimmista tuliaisostoksista.

Ostosten tekeminen on Turkissa selvästi edullisempaa kuin monessa muussa Välimeren maassa. Marmariksen alueella ostosmahdollisuudet ovat varsin loistavat: kiinteähintaisista merkkiliikkeistä pääsee kädenkäänteessä basaarialueen lukuisiin kauppoihin ja markkinoiden vilinään, jossa tinkiminen on ehdoton sääntö, ei poikkeus. Harjoittele siis tinkimisen perustaidot valmiiksi, ja eikun kaupoille!

Basaarin putiikeissa hinnat määräytyvät ostajan ja monien muiden seikkojen perusteella. Leikinlasku ja kuulumisten vaihtaminen on olennainen osa kaupantekoa ja tinkimisprosessin alkua. Tähän kaikkeen kuluu toki aikaa, mutta nyrkkisääntönä on, että menetetty aika on rahaa.

Basaarialue Marmariksen linnoituksen läheisyydessä on avoinna joka päivä aamusta aina myöhäiseen iltaan saakka. Basaarialueen jatkeena on kävelykatu, jonka kaupat ovat kiinteähintaisia. Kadulta löytyy muun muassa turkkilaisia ketjuliikkeitä vaatekaupoista kenkäkauppoihin, on uima-asuja, kosmetiikkaa, laukkuja, aurinko- ja silmälaseja ja paljon, paljon muuta. Ostoksille kannattaa siis varata täällä riittävästi aikaa, jottei liika kiire sanele tahtia turhaan.

Marmariksen pääkadulla sijaitsee ostoskeskus, mistä erikoisliikkeiden lisäksi löytyy myös elokuvateatteri. Marmariksen huvipursisatamassa voi puolestaan tehdä ylellisiä koru-, kello- ja merkkivaateostoksia.

Suurimmat viikoittaiset markkinat löytyvät läänin pääkaupunki Muğlasta. Lähiseutujen asukkaat kokoontuvat markkinoille myymään omia tuotteitaan ja tekemään edullisia ostoksia leppoisassa tunnelmassa. Värikkäillä maalaismarkkinoilla saa harjoittaa taas tinkimistaitojaan hymyssä suin ja tehtyä siinä samalla edullisia tuliaisostoksia. Markkinoilta löytyy esimerkiksi vaatteita, kankaita, kodintekstiilejä ja jalkineita harvinaisen halvalla.

Tuliaisvinkkejä

IMG_2609.jpg_26286

Koruliikkeistä voi löytää hyvin uniikkeja, laadukkaalla käsityöllä tehtyjä koruja.

Turkissa asuu pitkä kädentaitojen perinne. Turkkilaisten käsissä syntyy kauniita mattoja, arvokoruja ja erilaisia hyvälaatuisia nahkatuotteita. Turkkilaiset matot ovat näistä kenties se tunnetuin, ehdotonta itämaisten mattojen eliittiä. Mattoja solmitaan villasta, puuvillasta ja puhtaasta silkistä.

Maton solmiminen on aikaa vievää hommaa ja hyvin vaativaa työtä. Esimerkiksi silkkimaton solmija tekee mattoa yhden neliömetrin vuodessa, niin tarkkaa työtä se on. Maton ostaminen onkin sijoitus, jonka arvo säilyy.

Turkkilaiset kulta-, hopea- ja timanttikorut ovat edullisia ja erittäin taidokasta käsityötä. Koruvalikoimat ovat runsaat ja kaupoista voi löytää hyvin yksilöllisiä, uniikkeja koruja. Turkkilaiset nahkatuotteet, kuten laukut ja takit, ovat hyvälaatuisia, kestäviä, kevyitä ja pehmeitä. Nahkalaukkuja, takkeja ja kenkiä on tarjolla kaikissa mahdollisissa malleissa ja väreissä, ja jos silti käy niin, että juuri omanlaista tuotetta ei löydy, sellainen tehdään sinulle jo viikonkin loman aikana. Turkkilaista palvelukulttuuria parhaimmillaan!

Tervetuloa hemmottelulomalle Marmarikseen! Syksylle löytyy vielä paikkoja alk. 385 € / aikuinen.

Marmariksen oppaatAurinko_logo_transparent