Santorinin parhaat

Loman aikana tulee vierailtua paikoissa, joihin ihastuu ensi silmäyksellä. Ja ravintoloissa, joiden ruokaan solmii rakkaussuhteen välittömästi. Yhdestä lomamaasta löytää ne itselleen kaikkein parhaimmat shoppailuputiikit, toisesta vertaansa vailla olevat nähtävyydet. Mitkä asiat tekevät sitten Santorinista monen lomasuosikin, miksi tänne tullaan lomailemaan?

Surrealistiseksi ja spektaakkelimaiseksikin kuvailtu Santorinin auringonlasku houkuttelee satojatuhansia matkustajia ihailemaan Oian pittoreskiin kylään tuota upeaa luonnon näytöstä, suosittu paikka auringonlaskun ihailuun mereltä käsin on myös romanttinen Kalderajärvi.

BXP44473.jpg_15383

Imeroviglin ainutlaatuiset luksusu-luolahotellit kalderan reunalla ovat kokemisen arvoisia ja soveltuvat erityisesti pariskuntien romanttisen loman majoituskohteiksi.

Oiassa monet viettävät aikaansa ihastelemalla vanhaa kirjakauppaa ja sen hyllyiltä löytyviä teoksia. Yhtä suosittua on kierrellä antiikkiliikkeitä niiden uumenia myöten, erinomaisia löytöjä voi hyvinkin tarttua matkaan. Eikä ohittaa kannata myöskään Oian jäätelöbaari Lolita’s Gelatoa, joka takaa takuuvarman, kermaisen ja rehdin jäätelö-eurofian. Tämä jäätelö on laatuaan uniikki, vastaavaa ei muualta Santorinilta löydä.

Merenherkkujen ystävät suuntaavat Oian alapuolella olevaan Ammoudin satamaan syömään taatusti saaren tuoreimpia kala- ja äyriäisruokia, sillä paikalliset tavernat ovat Ammoudissa kylän kalastajien omistamia.

Imeroviglin ainutlaatuiset luksusu-luolahotellit kalderan reunalla ovat kokemisen arvoisia ja soveltuvat erityisesti pariskuntien romanttisen loman majoituskohteiksi. Leipomot ympäri saarta pitävät huolten siitä, että lomalla voi nauttia tuoreista, tuhdeista ja kuohkeista vastaleivotuista piiraista ja leivonnaisista.

Santorinilaisen jälkiruoan kyytipojaksi tai juhlajuomaksi sopii Kuninkaiden juoma, jo keskiajalla suosittu Vino Di Santorini eli Vinsanto. Sen pehmeä, täyteläinen ja hunajainen maku kutkuttelee makuhermoja antaen täydellisen kombinaation esimerkiksi jäätelön kastikkeena. Toistaiseksi sitä ei ole saatavilla Suomesta käsin, joten viininystäville Vinsanto on oiva syy piipahtaa Santorinilla.

Kulttuurinnälkäisten tulisi ehdottomasti vieraille Akrotirin kaivausalueella, missä historianhavina antiikin minolaisuuden ajalta huokuu esiin kaivetuista, jopa viisikerroksisista rakennuksista, puusängyistä ja ihmisten kättenjäljistä.

Perivoloksen sekä Perissan yhtenäinen saaren pisin ranta houkuttelee auringonpalvojia erilaisten rantapalveluiden kuten esimerkiksi lounge-baarien avulla nauttimaan helteisestä kesäpäivästä. Firan yöelämä taas kutsuu klubeille viihtymään ja tanssimaan kansainvälisissä tunnelmissa.

Täydenkuun aikaan Agios Haralambosin kirkon takana olevassa Metaxima-ravintolassa nauttivat saaren parasta illallista lukuisat paikalliset, jotka ovat varmistaneet pöytäpaikkansa etukäteen.

Lomaillan kruunaa illallisen jälkeen romanttinen ja tunnelmallinen, ehdottomasti kokemisen arvoinen Kamarin ulkoilmaelokuvateatteri. Baari on avoinna, välitauko tuo kaivattua lisäaikaa popcorn-kippojen ja juomien tilaamiseen.

Annika Niemelä

Aurinko_logo_transparent

Tervetuloa Santorinille taas ensi kesänä! Matkat alkaen 435 €, ja kun varaat ajoissa, varmistat itsellesi ennakkovaraajan edun.