Liikuntaesteisenä lomalla

Aurinkomatkat on sitä mieltä, että liikuntaeste ei saa olla loman este! Lomavalikoimassamme on paljon kohteita, hotelleja ja lisäpalveluja, joiden avulla pyrimme takamaan hyvän loman myös liikuntaesteisille asiakkaillemme. Matkaa koskevat rajoitteet kannattaa kuitenkin aina ilmoittaa hyvissä ajoin, samoin matkaan tarvittavat palvelut.

Matkan varausvaiheessa on parasta olla yhteydessä suoraan myyntiimme. Jos matka on jo varattu netin kautta, niin silloinkin liikuntaesteestä on aina ilmoitettava myyntiimme.

Tilaamme hotellista liikuntaesteisille asiakkaillemme sopivan huoneen sekä ilmoitamme tarvittavat matkatiedot lentoyhtiölle. Tarvittaessa tilaamme asiakkaalle lisämaksusta Aurinkomatka-pakettikohteesemme oman kuljetuksen lentokentältä hotelliin ja takaisin. Tarkistamme myös, että kohde ja hotelli ovat sopivia.

Aurinkomatkojen hotellisivuilla on tietoja miten liikkuminen esim. pyörätuolilla hotellissa ja lähiympäristössä onnistuu. Sivuilla on myös tiedot liikuntaesteiselle sopivista hotellihuoneista (oviaukkojen leveydet, kylpyhuoneen varustus, mahdolliset apuvälineet, huoneen kynnykset jne.)

Esimerkiksi Kanariansaarten Playa de las Americas on hyvä lomakohde, sillä maasto on suurimmaksi osaksi tasaista ja keskustassa on leveitä jalkakäytäviä. Rannalla pääsee liikkumaan puisia kulkuväyliä pitkin aina veteen asti. Rannalla on myös tilavat suihkut ja wc-tilat. Kohdesivujen Hyvä tietää –osiossa, kohdassa Liikuntaesteiset, on tietoa kuinka kohde sopii liikuntaesteisille.

Jotta matka sujuisi mahdollisimman hyvin, tarvitsemme tarkat tiedot liikuntaesteestä hyvissä ajoin.

shutterstock_121889779_tenerife_beach_rf_70570

Missä määrin asiakas pystyy kävelemään itse, onnistuuko portaiden nousu ja tarvitaanko avustusta lentokoneeseen siirtymisessä. Lisäksi tarvitsemme pyörätuolin tiedot: pituus x leveys x korkeus, paino, onko pyörätuoli manuaali- vai akkukäyttöinen ja meneekö se kasaan. Myös muut apulaitteet on ilmoitettava etukäteen.

Aurinkomatkat ilmoittaa nämä tiedot ennen matkaa lentoyhtiölle. Lentoyhtiöltä voi tilata maksuttoman avustajan etukäteen. Avustaja saattaa lähtöportille tai koneen ovelle, jos ei itse pysty nousemaan portaita. Kantoapua saa myös lentokoneen istuimelle siirtymisessä. Avustaja tulee tarvittaessa vastaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Jos tarvitset avustajaa, niin ilmoittaudu Helsinki-Vantaan lentoasemalle invatunnuksella merkityllä kutsupisteellä viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Kutsupisteitä on pysäköintihallissa P3 (taso 2) ja P5 (taso –2), terminaali 2:n ulkopuolella lähtötasolla sekä lähtöselvitysalueella 201–232.

Invapysäköintialueet ovat myös liikuntarajoitteisten henkilöiden käytettävissä. Voit myös tulla suoraan lähtöselvitykseen Special Passengers-tiskille (avoinna ruuhka-aikoina) tai lähtöselvitystiskille tai Bag Drop-tiskille. Lähtöportilla on myös oltava ajoissa, sillä erityisapua tarvitsevat matkustajat pääsevät yleensä koneeseen ensin.

Istumapaikka koneeseen varataan ilman lisämaksua. Mikäli matkustaja tarvitsee lennolla apua lääkityksessä, ruokailussa, wc:ssä käynnissä, liikkumisessa tai tavallisesta poikkeavassa kommunikoinnissa, matkustajalla tulee olla mukana oma avustaja. Matkustamohenkilökunta ei voi avustaa lennon aikana.

Myös ilman pyörätuolia liikkuvilla asiakkailla (esim. rajoituksia liikkumisessa tai näkövamma) on mahdollista tilata avustaja ja kuljetus lähtöportille tai koneen ovelle.

Jos varaat omatoimisen lento+hotellimatkan, niin matkaan kuuluvat hotellit tulevat yleisestä hotellitarjonnasta. Siksi kannattaa aina tarkistaa miten hotelli soveltuu liikuntaesteiselle ja löytyykö sieltä sopivia huoneita. Myös matkaan liittyvät tiedot liikuntarajoitteesta on ilmoitettava mahdollisimman pian lentoyhtiölle.

Suosittelemme, että omatoiminen lento+hotellimatka varataan myyntipalvelumme kautta. Jos em. matka varataan netistä, se on maksettava heti ja lentoliput kirjoitetaan niin ikään heti. Mahdolliset muutos- ja peruutuskulut voivat näin ollen tulla kalliiksi. Pahimmassa tapauksessa matkaan ei voi tehdä muutoksia eikä osto edellytä takaisinmaksua.

Ajoissa suunniteltu matka takaa hyvän loman, ja auringon alla on ihania kohteita, joista jokainen löytää oman suosikkinsa!

– Maarit/ Aurinkomatkat Aurinko_logo_transparent

 

Lisätietoja Finnair

Lisätietoja Finavia