Syystaikaa Antalyan rannikolla

Syksy on saapunut Antalyan rannikolle, sen tietää ensimmäisistä sadekuuroista. Suomessa syksyn tuloa ja vesisateita usein harmitellaan, mutta täällä sadetta jo toivottiin. Kun takana on useampi kuuma ja sateeton kesäkuukausi, sanat ”ihanaa, sataa” alkavat jo olla kaikkien huulilla.

shutterstock_93355108_Turkey_antalya_waterfall_RF_68171_68502

Antalyan rannikolla riittää luonnonkauniita paikkoja.

Kyllä kesä kuivaa minkä kastelee – sanonta pitää paikkaansa mainosti. Jopa me matkailijatkin nautimme hetken vilvoittelusta. Parasta paikallisessa sateessa nimittäin on, etteivät syyskuurot kestä täällä kovin pitkään. Sateen jälkeen aurinko paistaa taas pilven takaa ja kohta paistaakin taas täydellä teholla. Siinä on hotellityöntekijöillä puuhaa, kun altailta juuri sateensuojaan kannetut tuolinpäälliset ja -pehmusteet saa taas kantaa takaisin. Sateenvarjo toimittaa täällä kätevästi ja useimmin myös aurinkovarjon virkaa.

Yksi syksyn merkki ovat myös katukuvaan palanneet reippaat koululaiset. Turkkilaisilla lapsilla koulu alkoi kesäloman jälkeen syyskuussa, joten turkkilaisia lomailijoita ei juuri enää katukuvassa näy, ulkomailta tulevia toki.

Tarjolla kotimaista viihdettä

Antalyan rannikon rantakohteet ovat suosittuja etenkin sisämaassa asuvien turkkilaisperheiden keskuudessa – kun kotimaassa on kattavasti lomatarjontaa ja vaihtoehtoja, eivät he viitsi kovin kauaksi lähteä rantaelämää etsimään. Seuraavat pidemmät vapaat koittavat islamilaisen urhijuhla Kurban Bayramin aikaan tulevana viikonloppuna, jolloin turkkilaisilla alkaa neljän päivän vapaa. Juhlaperinteenä tuolloin on uhrata lammas tai nauta, kukin varojensa mukaan. Noiden neljän päivän aikana perheet kokoontuvat ja viettävät aikaansa yhdessä.

Juhlapäivät näkyvät perjantaista lähtien erityisesti pääteiden liikenneruuhkina. Liput julkisiin kulkuvälineisiin pidemmille matkoille on tällöin syytä varata ennakkoon. Lomakohteissa pyhäpäivät tuovat katukuvaan taas paikallisia perheitä, ilta-aikaan kaupunkien keskustoissa elämä voi olla hyvinkin vilkasta. Palvelut pelaavat kuitenkin normaalisti posteja, pankkeja ja valtion virastoja lukuun ottamatta.

Alanya satsaa syksyllä suomalaiseen viihteeseen, sillä Suomen tunnetuimmat stand up -koomikot jatkavat loppukesällä alkaneita esityksiään Kervan pubissa aina lokakuun loppupuolelle saakka. Lisäksi joissain ravintoloissa vierailee suomalaisia artisteja syksyn aikana. Ja vaikka artisti ei oman loman kohdalle sattuisikaan, pääsevät innokkaat laulajat virittelemään omaa lauluääntään tiistaisin Aurinkomatkojen karaokeillassa.

Golfia Belekissä

12-monty_12th_img_6221-hi-res

Belekistä löytyy 14 täysimittaista golfkenttää, joukossa tarjontaa maailman ehdottomalta huipulta. Belek onkin varsinainen golfarin paratiisi!

Alanyan ohella Turkin suosituimpien matkakohteiden joukkoon kuuluu tänä päivänä Belek, missä yksi taikasana on ylitse muiden: GOLF! Belekin hotelleissa palvelut ovat huipputasolla, lähialueilta löytyy vierivierestä yhteensä 14 täysimittaista golfkenttää. Kenttien tasosta paljon kertoo muun muassa se, että viime syksynä Belekissä järjestettiin näytösturnaus, johon osallistuivat maailman kärkipelaajat Tiger Woods ja Rory McIlroy.

Tätä nykyä Belek on jo todella tunnettu matkakohde golfareiden keskuudessa. Hotellien laajat allasalueet, tenniskentät ja kuntosalit tarjoavat mahdollisuuden täydellisen sporttiseen lomaan viheriöiden ulkopuolellakin. Varaamme sinulle mielellämme tiiaikoja eri kentiltä lomasi yhteyteen, jolloin sinä voit keskittyä täysipainoisesti vain nauttimaan golflomastasi.

Kun kalenteria katsoo, huomaa kesäkauden taas menneen kuin hujauksessa – vajaa kuukausi kesälomakautta jäljellä! Kiivain kesäsesonki on Antalyan rannikolla jo rauhoittunut, hikihelteet ovat muuttuneet miellyttävään lämpöön ja päivänpaisteeseen. Tämä aika onkin monen mielestä sitä parasta sesonkia.

Capture

Aurinkomatkojen uutuus Alanyassa ensi kesänä on aikuisille tarkoitettu hotelli Michell.

Jos olet aikaisemmin välttänyt Turkkia kesäkuumalla, suosittelemme matkustamaan tänne syksyllä. Syksyllä jaksaa kierrellä, katsella ja lomailla varmasti rauhassa. Alanyan helteitä haikailevien kannattaa kurkistaa Aurinkomatkojen kotisivuille, sillä ensi kesän lomamatkat ovat jo myynnissä – parhaat paikat varataan päältä perinteisesti varsin nopeasti.

Aurinkomatkojen uutuus Alanyassa ensi kesänä on aikuisille tarkoitettu Michell-hotelli ydinkeskustan ulkopuolella. Ja tottahan toki monet vanhat suosikit ovat edelleen tarjonnassamme.

Näissä merkeissä Alanyan opastiimi haluaa toivottaa kaikille oikein mukavaa syksyn jatkoa. Toivottavasti tavataan Antalyan rannikolla, jos ei nyt niin ensi kesänä!

Aurinkomatkojen Alanyan oppaat

 

Aurinko_logo_transparent

Vielä ehdit syyslomalle Antalyan rannikolle! Aurinkomatka-paketit syksylle alkaen 415 €, kesän 2015 lomamatkat alkaen 410 € – tutustu tarjontaan ja löydä oma lomasi.

Instagram