Rentoa lomaa Ras al Khaimah’ssa

Ensimmäinen rukouskutsu kajahtaa ilmoille minareeteista Arabiemiirikuntien emiirikunnassa Ras al Khaimah’ssa. Pian ensimmäiset auringon säteet valaisevat lähellä häämöttäviä jylhiä vuoria. Persianlahti kimmeltää turkoosin sinisenä ja kutsuu nauttimaan lempeistä aalloista. On aika aloittaa uusi päivä entisaikojen kalastajakylässä, josta on hiljalleen kasvamassa lomailijoiden paratiisi.

Ras Al Khaimah - Camel_67244

Kameli on vaikuttavan hellyttävä eläin.

Ras Al Khaimah on emiraateista pohjoisin ja täältä alkaa vuoristo, joka jatkuu aina Omanin puolelle saakka. Rantaa seurailevat vuoret muodostavat vuonoja, joissa vesi on kristallinkirkasta ja meren asukit nauttivat rauhaisasta elämästä. Täällä on myös Arabiemiraattien korkein kohta Jabal Yibir (1527m). Monien tuntema lomakohde Dubai on 85 kilometrin päässä.

Ras Al Khaimahin maisemat ovat vaihtelevia. Hotellialueita reunustavat valkohiekkaiset rannat, joilla auringonpalvojat rentoutuvat ja nauttivat olostaan. Jos tahtoo nähdä luonnon suuren hiekkalaatikon eli aavikon, ei matkaa sisämaahan tarvitse pitkästi tehdä, kun kuparinpunainen hiekkameri piikkisine pensaineen jo kutsuu ilakoimaan. Auringonlaskua kannattaa lähteä katsomaan vaikka jeepin kyydissä. Toisinaan, jos onni on myötä, matkan varrella voi nähdä kameleita ylittämässä teitä tai levähtämässä tien poskessa. Keskustan tuntumassa on vesialue mangrove metsineen ja flamingoineen.

152979657_United_Arab_Emirates_rf_64102

Istumatyynyjä ei voi koskaan olla liikaa.

Vaikka kaupunki on kasvanut ja muuttunut itsenäisyyden aikana, arabialainen ystävällisyys ei ole kadonnut. Matkailijat ovat kautta aikojen olleet arvokkaita vieraita, joita kohdellaan hyvin. Jo paimentolaiset aikanaan antoivat teltassaan aina parhaimman paikan vieraalle, tarjosivat vesipiippua ja juomista. Teetä ja kahvia tarjotaan nykyisinkin pienistä laseista tai posliinikupeista. Tarjotuista juomista ei ole kohteliasta kieltäytyä. Paikalliset ovat seurallisia ja juttelevat mielellään matkailijoiden kanssa. Arabialainen sydämellisyys on aitoa.

Ras Al Khaimah - Beach 2_67245

Vesi, sitä ei kyllästy katselemaan.

Päivän viimeinen rukouskutsu on juuri kaikunut ilmassa. Osalle tämä merkitsee yöpuulle vetäytymistä, osalle ilta on vielä nuori. On aikaa rauhoittua ja ihastella öistä tähtitaivasta. Voi syventyviä uusiin ja monipuolisiin makunautintoihin hotelilla, tai kokea makuelämyksiä paikallisessa katuravintolassa. Illalla voi sukeltaa myös soukkien tavaramaailmaan tai liittyä paikallisten seuraan Ras Al Khaimahin ostoskeskuksissa, joista muuten myös saa hyvää ruokaa.

 

Tervetuloa Ras al Khaimahiin! Ahlan wa sahlan!

– Tanja Soronen 

Aurinko_logo_transparent

Ras al Khaimah – Rentoa rantalomaa tyylikkäässä ympäristössä, alk. 690 €