Surffausta tai loikoilua – Fuerteventura tarjoaa vaihtoehtoja

Fuerteventura voi ensi näkemältä vaikuttaa karulta, mutta kun saareen tutustuu pintaa syvemmältä, avautuu ainutlaatuinen kauneus. Maisemassa on sitä jotain: vanhat, sammuneet tulivuoret hehkuvat ilta-auringossa, upeat aallot murtuvat laavakallioita vasten ja hiekkadyynit jatkuvat silmänkantamattomiin.

Fuerte166.jpg_6521

Dyynien rauhassa mieli lepää.

Fuerteventuran saari on tunnettu hienohiekkaisista rannoista, joita on yli 50 kilometriä. Saaren pohjoisosaa hallitsee Corralejon dyynialue Parque las Dunas ja etelässä on kuuluisa Jandian niemi, jonka kummallakin puolella on kymmeniä kilometrejä pitkät Sotaventon ja Barloventon upeat rannat.

Tarun mukaan saaren nimi, Fuerteventura, tulee sanoista fuerte viento eli voimakas tuuli. Saari tunnetaankin surffaajien ja purjelautailijoiden paratiisina. Mutta Fuerteventura, eli La Isla tranquila on paratiisi myös kaikille rauhaa rakastaville.

Corralejossa on edelleen pikkukylän tunnelmaa

Fuerte156.jpg_6512

Iltaohjelmaksi riittää erinomainen ruoka mukavassa rantaravintolassa.

Corralejo oli vielä 30 vuotta sitten pieni ja hiljainen kalastajakylä Fuerteventuran saarella. Parhaiten entisajan tunnelmaan pääsee vanhan kaupungin kujilla tai nauttimalla kupposen sataman lähellä olevan rantakadun kahviloissa tai ravintoloissa.

Lepolomailijaa hemmotellaan Corralejossa. Täällä ei pauhaa musiikki aamutunneille asti. Kaupunki houkuttelee lomailijoita ennen kaikkea leppoisalla, välittömällä ja rauhallisella tunnelmallaan.

Saa vain olla ja laiskotella, tai sitten ei

Rauhallisen oleilun vastapainoksi voi jonain päivänä myös shoppailla.Corralejossa on useita kansainvälisiä ja espanjalaisia merkkivaateliikkeitä. Paikallisbussilla pääsee kätevästi pääkaupunki Puerto del Rosarioon, jossa Las Rotondas ostoskeskuksessa on monen monta putiikkia.

Fuerte014.jpg_6564

Yksi lomanautinnoista on syöminen, ja kanarialainen ruoka on niin hyvää!

Herkullinen kanarialainen ruoka sulatellaan liikkumalla. Vesiurheilumahdollisuudet ovat erinomaiset. Sukeltajat ja snorklaajat pulahtavat pinnan alle tutkimaan Atlantin salaisuuksia ja kalastuksen ystävät suuntaavat ulapalle mielessään syvien vesien saaliit.

Jandialle Pico de Zarzan valloitukseen

Loman aikana kannattaa hurauttaa vuokra-autolla Jandiaan. Ihanaa valkeata leveätä hiekkarantaa ja satamasta pääsee laivaretkille, delfiinejä bongailemaan ja kalastamaan.Jandian suojeltu niemi on suuri valkea erämaa, johon voi tutustua jeepeillä, patikoiden tai pyöräillen. Saaren korkein huippu, Pico de Zarza sijoittuu niemelle, ja sen valloitus on monella mielessä.

Rentouttavaa lomaa Fuerteventuralla!

Jenni Kokkonen ja Sole

Korhonen, Aurinkomatkojen oppaat

 

aurinkomatkat-logo