Santa Cruz ja karnevaalien huumaa

Teneriffan karnevaalit ovat toiseksi suurimmat heti Brasilian Rio de Janeiron jälkeen. Teneriffalaiset rakastavat juhlia ja karnevaaleissa on väriä, loistetta ja elämyksiä. Karnevaalit ovat kansainvälinen juhla, jonne saapuu lähes miljoona ihmistä ympäri maailmaa.

karnevaali5-1024x683

Karnevaalit aloittavat pääsiäistä edeltävän paaston ajan. Sana ”karnevaali” tulee latinan sanoista carne levare, eli jäähyväiset lihalle. Ihmiset kokoontuvat mitä erikoisimmissa asuissa karnevaaleille syömään, juomaan, tanssimaan ja ennen kaikkea nauttimaan toistensa seurasta. Sanotaan että karnevaalit ovat nälkäisten ja janoisten juhla.

karnevaali16Karnevaalien aikaan Santa Cruzin kadut, katuravintolat ja esiintymislavojen edustat täyttyvät tanssivista ihmisistä. Rummutus ja latinomusiikki tempaavat mukaansa aremmankin juhlijan ja puheensorina on korvia huumaava.

Juhlan kohokohta 11.helmikuuta on karnevaalikuningattaren ”La Reina” valinta.  Kuningatarehdokkaiden ja karnevaaliesiintyjien salaiset harjoitukset ja asujen suunnittelu ovat alkaneet jo syksyllä. Kuningatarehdokkaiden asujen monimuotoisuus, värikkyys ja yksityiskohtaisuus ovat sanoinkuvaamattomia. Asut ja pääkoristeet saattavat olla hyvin painavia ja leveyttä sekä pituutta asuilla on useita metrejä. Nykyään kuningatarehdokkaiden asuissa on renkaat puvun alla, jotta niiden kanssa olisi mahdollista liikkua.

karnevaali12Karnevaalikuningattaren valinnan lisäksi näkemisen arvoinen on juhlakulkue ”Coso Carnaval”, joka järjestetään 17. helmikuuta sekä ”Sardiinin hautajaiset”, jossa suuri paperimassasta tehty sardiini kuljetetaan kulkueen saattelemana kaupungin läpi. 18. Helmikuuta. Kulkueen päätteeksi sardiini poltetaan symboloiden pahan poistamista maan päältä.

karnevaali10Santa Cruzin karnevaalien aikaan myös muualla Teneriffalla järjestetään tapahtumia. Puerto de la Cruzissa kokoonnutaan katsomaan korkokenkäkilpailua “Mascarita Ponte Tacón”, jossa pääosassa ovat korkokengillä juoksevat miehet. Miehet pukeutuvat mitä erikoisimpiin asusteisiin, eikä hameen lyhyydessä säästellä. Mikäli kilpailuun haluaa mukaan, on pääsyvaatimuksena vähintään 8 cm korot, mutta useimmilla kilpailijoilla ne ovat jopa 15 cm. Juoksijoita voi lähteä kannustamaan voittoon 20. helmikuuta.
Noin kolmen viikon juhlinnan jälkeen Santa Cruzin karnevaalit päättyvät upeisiin ilotulituksiin. Mutta karnevaalit jatkuvat pienemmissä kylissä ja kaupungeissa ympäri Teneriffaa, samoin muilla naapurisaarilla.

karnevaali2Heiluvia lanteita, salsan rytmejä ja riemukasta yhdessäoloa, karnevaalit ovat alkaneet. Tervetuloa nauttimaan karnevaaleista yhdessä Aurinkomatkojen kanssa! Aurinkomatkojen karnevaalibussi Teneriffan eteläosasta suuntaa kahdesti Santa Cruziin, tiistaina 17.2. (pääkulkue) ja lauantaina 21.2. (enemmän lapsiperheille suunnattua ohjelmaa). Oppaamme on mukana karnevaalijuhlinnassa. Karnevaaliasuja voi pakata mukaan, mutta toki paikan päällä on useita liikkeitä joista niitä voi halutessaan hankkia.

Aurinkomatkojen opas Pauliina, Teneriffa

 

karnevaali7PS. Karnevaalihumun jälkeen voi harrastaa kunnonkohotusta. Teneriffalla järjestetään maaliskuun alkupuolella Tenerife walking Festival – patikkatapahtuma, jonka pääpaikka on Puerto de la Cruzissa. Vaellusreittejä on valittavana yhteensä 15 erilaista, joista jokainen valitsee itselleen 4 sopivinta. Jokaiseen vaellukseen vaaditaan vähintään 20 osallistujaa. Jos innostut vaelluksesta, ilmoittaudu viimeistään 9.2. mennessä, rekisteröintimaksu 20 €/hlö. Patikat maksavat 18-33€/patikka riippuen reitistä. Lisätietoa tapahtumasta ja rekisteröinnin voi tehdä osoitteessa www.tenerifewalkingfestival.com

aurinkomatkat-logo