Fuerteventuran makumuistot

Fuerteventuran makumuistot

Loma ja hyvä ruoka kuuluvat yhteen.  Monella on makumuistoja matkoilta ja muistojen perusteella saatetaan valita matkakohde uudelleen.

Fuerteventura on karun kaunis saari Atlantilla, ja sieltä riittää makumuistoja kotiin vietäväksi. Ruokatavarat tuodaan saarelle pitkälti Manner-Espanjasta, lähisaarilta ja eri puolilta Eurooppaa. Kalat, tomaatit, perunat, vuohenmaidosta valmistettu juusto ja vuohen liha, siinä ovat saaren omat herkut.

leipa_66868Turvallinen All inclusive

Hotellien All inclusive-ratkaisu tarjoaa usein edullisen ja vaivattoman ratkaisun aterioihin. Kun matkan hintaan sisältyvät ateriat hotelilla, säästää aikaa, vatsa täyttyy ja ateriat on rakennettu kansainvälisiin makutottumuksiin, ei yllätyksiä, jokaiselle jotakin.

Huoneistohotellissa asuva matkailija saattaa haluta lomallaan askaroida keittiössä ja käydä paikallisissa marketeissa ja puodeissa hakemassa tuoreet raaka-aineet keitoksiinsa.

Fuerte014.jpg_6564 (1)Tällä kertaa ei lihapullia

Fuerteventuran saarella, Jandian lomakohteessa elämä soljuu rauhaisasti pitkän rantakadun liepeillä. Täältä puuttuvat monesta lomakohteesta tutut suomalaisyrittäjät, jotka tarjoavat ruokaa, joka on valmistettu tuttuun suomalaiseen tapaan. Lihapullia ja muusia ei löydy Jandiasta. Täältä puuttuvat myös kansainväliset pikaruokapalatsit MacDonald ja Burger King, jotka liehuttavat lippujaan suurissa lomakohteissa.

Jandiassa on mahdollisuus maistella paikallisia herkkuja. Alkuruoaksi voi nauttia Majorero juustoa, Fuerteventuran vientilaatua. Leivän kanssa tarjolle tuodaan myös Mojo-kastikkeita, punaista pikantimpaa ja vihreää, jonka pehmeä maku on peräisin mm. korianterista

Mikä kalasaalis!

Kalavalikoima on loputon ja vaikka kaikkien kalojen nimiä ei edes tuntisi, niin niitä kannattaa maistaa!  Saattaa syntyä juuri yksi niistä elämyksistä, joita onnistuneeseen lomaan tarvitaan.

Syntyy rakkaussuhde carboneraan, corvinaan, samaan tai viejaan, kaikki Atlantin maistuvia kaloja.  Jos ruodot epäilyttävät, kannattaa tilata grillattua tonnikalaa tai miekkakalaa, myöskään merianturan ruotiminen ei ole vaikeaa. Simpukoiden ystävä voi tilata kattilallisen sinisimpukoita merimiehen tapaan pikantilla kastikkeella. Katkarapuja saa vaikkapa Tapas-annoksina.

Fuerte145.jpg_6502Ryppyperunoita kastikkeella

Lihanystävä saa varmasti pihvinsä myös tällä saarella, mutta perinteisen naudanlihan ohella kannattaisi kokeilla uunissa paistettua pikkukiliä.  Se on saaren oma juhlaruoka, joka kannattaa käydä varaamassa ravintolasta päivää aikaisemmin, sillä sen valmistaminen on aikaa vievää.

Lautasella on aina myös ryppyperunoita.  Runsaasti suolatussa vedessä kuorineen keitetyt perunat sopivat suomalaiseen makuun paremmin kuin rasvassa paistetut. Täällä perunta syödään kuorineen Mojo-kastikeen kanssa.

Fuerte043.jpg_6626Kuohuviiniä läpi aterian

Viiniä ei tällä saarella tuoteta, joten juomat tulevat Espanjan mantereelta, jossa viinivalikoimaa riittää. Kannattaa kokeilla eri viinikellarien tuotteita. Rioja on tunnettu ja hyvä, mutta on myös monta muuta erinomaista viiniä.  Myös cava, kuohuviini, on erittäin sopiva ruokaviini, läpi koko aterian.

Buen provecho!

Sole Korhonen, Aurinkomatkojen opas, Jandiaaurinkomatkat-logo

Tässä erään aurinkomatkalaisen makumuisto Fuerteventuralta:


Juustotahna (Almogrote)

200 g Manchego-juustoa

1 valkosipulinkynsi

1 tomaatti

1 tuore keskivahva chili

1/2 dl oliiviöljyä

Ripaus suolaa ja mustapippuria

Juustossa on kova kittikuori, kuori se pois. Poista chilistä siemenet. Pilko juusto, tomaatti, valkosipuli ja chili ja laita ne monitoimikoneeseen. Lorauta mukaan oliiviöljy ja mausteet. Soseuta seos tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku. Jos tahna on turhan mietoa, lisää ripaus chiliä. Almogrote maistuu herkulliselta tuoreen leivän kanssa milloin vain. Voit myös sipaista sitä patonkiviipaleelle ja tarjota alkudrinkkien kanssa.