Lilluttelua Krabin vesissä

Lilluttelua Krabin vesissä

Lomalle lähdettäessä monella siintää silmissä jo lentokoneeseen astuttaessa yhdistelmä vaaleaa hiekkarantaa ja kimmeltävää merta, joiden ääressä voi lekotellen viettää ansaittuja lomapäiviä.

Krabi020.jpg_23588Krabi tarjoaa loistavat puitteet rantaelämään rentouttavan lilluttelun merkeissä. Toki houkuttelevat hotellien allasalueetkin luovat lomatunnelmaa, mutta kun altaan kulmat ja kaakelit on koluttu, niin aivan nurkan takana avautuu suurempi allas nimeltään Andamaanienmeri. Sen turkoosi ja lämmin vesi lumoaa kristallinkirkkaudellaan sekä väriloistollaan.

IMG_3139.jpg_23666Pakko nähdä puuterihiekkaa

Ao Nangin alueen rannat Ao Nang Beach ja Nopparatharan ranta ovat ensihätään oivia lomatunnelman nostattajia, mutta paratiisimaisemien perässä kannattaa lähteä viistämään aallon harjoille kohti lumoavia lähisaaria. Esimerkiksi Koh Hongin puuteriselle hiekkarannalle kukaan ei yksinkertaisesti pysty sanomaan ei. Lämpimässä merivedessä pulikoidessa lomafiilis on parhaimmillaan. Arki katoaa hetkessä, kun asettaa maskin kasvoille ja lähtee snorklaamaan Koh Hongin karstikalliomuodostelmien suojaamaan rantapoukamaan.

Krabi52.jpg_23650Pulahdus luonnon omaan paljuun 

Lähisaaria rantoineen on tusinoittain ja vain venematkan päässä Ao Nangista. Jos vedestä nautiskelija haluaa kokeilla jotain eksoottista, kannattaa suunnata viidakkoon, jonka uumenissa on varsinaisia kätkettyjä helmiä. Khlong Thomin vehreällä viidakkoalueella lehvästöt ympäröivät luonnon omaa suurpaljua eli kuumia lähteitä, joissa maan syövereistä pulppuava vesi on noin 40-asteista. Luonnon muovaamien kylpytynnyreiden hellivällä vedellä sanotaan olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Krabi096.jpg_23672Jos mielii paljun sijaan ennemmin rentouttavaan uima-altaaseen, luonto on muovannut sellaisen Khao Pra Bang Kramin luonnonsuojelualueelle. Smaragdinvihreä Emerald Pool on viidakon keskellä sijaitseva lähdevesiallas, joka on myös paikallisten suosiossa.

Krabi30.jpg_23632Leppeän lämpimän lilluttelun jälkeen virkistystä

Tha Pomin viidakkojoen 25-asteinen uimavesi viilentää sekä kehon että mielen virkeäksi. Tarzankin jää kakkoseksi, kun pulikoitsijat villiintyvät ilakoimaan vesileikeissään ja uskomattomissa liaanihypyissään kirkkaaseen viidakkojokeen. Tha Pomin alue on kuorrutettu legendoilla ja myyteillä. Viidakkojoen taika piilee sen kirkkaassa vedessä. Tarinoiden mukaan virrassa on asustellut valkoinen krokotiili, joka on suojellut jokea.

Vedessä lillutellen lomailusta saa muutakin kuin pehmoisen ihon: rentoutusta, iloa, riemua, eksotiikkaa, jopa terveyttä edistäviä vaikutuksia – uusia kokemuksia unohtamatta.

 

Yy, kaa, koo ja ensi talvena hyppy ihaniin vesiin!

Krabi, Aurinkomatkojen opas, Maiju Raami

 

Ensi talven lomat ja ennakkovaraajan etu