Vietnam vaikutti, ensi talvena uudelleen!

Vietnam vaikutti, ensi talvena uudelleen!

Takaisin lohikäärmeen hännälle

Olen ollut töissä Vietnamissa aiemminkin, mutta siitä on jo useampia vuosia. Haaveilin usein paluusta ja toivoin pääseväni pian takaisin tänne lohikäärmeiden maahan, johon ehdin kolmen talvena aikana kovasti ihastua. Viime syksynä odotus palkittiin ja lentolipussa luki taas Ho Chi Minh City. Kaupunki, jonka moni tuntee myös Saigonina.

Kaupunki kehittyy sellaisella vauhdilla, että hitaimpia hirvittää

12.jpg_28078 (1)Viime vuosien aikana Saigoniin on noussut useita uusia toimistorakennuksia ja ostoskeskuksia. Silmiinpistävin on Bitexo-torni, jonka sanotaan muistuttavan lootusta. Rakennus on kaupungin korkein ja sen 49. kerroksen näköalatasanne tarjoaa huimat näkymät yli Saigonin.

Kaupungin keskusta on muutoinkin myllerryksen keskellä, kun vuosia suunniteltua metrorataa alettiin vihdoin rakentaa. Mopoja vilistää entiseen malliin, mutta autojen määrä on selvästi noussut vuosien saatossa.

Ruokaa ei voi kyllin ylistää 

En osannut päättää mitä kaipasin eniten. Valokuvien perusteella voisi päätellä, että ruoka oli lähimpänä sydäntäni. Ensimmäiseksi syömään herkullista phó-nuudelikeittoa Ben Thanin markkinoiden kupeessa olevaan sopparavintolaan, jossa Bill Clintonkin on aikoinaan keittoa nauttinut. Phó 2000 -ravintola on nykyään yksikerroksinen ja lounasaikaan hyvin kiireinen.

shutterstock_235207714_hanoi_73525 (3)

Entä sitten Phan Thietissa nautitut merenelävät: kolme ruokalajia riisin kanssa ja limpparit päälle, laskun loppusumma oli kolmelta henkilöltä noin 4 € per nuppi. Söin itse lähes kaikki grillatut katkaravut, toiset keskittyivät sitruunaruoholla ja chilillä maustettuihin mustekaloihin. Mereneläviä on paras dippailla limellä kostutettuun pippuri-suolaseokseen.

Jälkiruuaksi kannattaa nauttia vietnamilaista kahvia. Pöytään tuodaan kahvikuppi, jonka päälle on asetettu suodatin, ja sitten kiltisti odotetaan kahvin tippumista. Itse juon kahvin mieluiten kylmänä, sekaan jäitä ja konsentroitua maitoa, tällöin kupillinen menee jo makeasta jälkiruuasta.

Aasian maat tunnetaan ystävällisyydestään

Vietnamissa hymyilevät kasvot tervehtivät sinua heti aamusta ja toivottavat vielä illalla hyvää yötä. Kaikki asiat eivät täällä aina mene suunnitelmien mukaan: aikataulut venyvät, langaton netti pätkii, kielitaito vaihtelee, yllätyksiä esiintyy.

Kaiken tämän keskellä, se on hymy, joka ratkaisee. Ei täällä jaksa pitkään harmitella aurinkoisten kasvojen joukossa. Ajatella mitä kaikkea tämä maa on joutunut historian saatossa kokemaan, mutta katkeruudesta ei ole jälkeäkään. Minulle kerran tuumattiinkin, että mennyt on mennyttä – nyt me elämme täysillä tässä päivässä. Saman kun jaksaisi itse muistaa ja nauttia joka hetkestä.

sb10067756v-001Saigonin sykkeestä rannalle

Ihana yllätys tälle talvelle oli Phu Quocin saari lomavalikoimassamme. Saigonin sykkeestä pääsee nauttimaan omatoimisesta rantalomasta tuolle kauniille saarelle, upeiden hiekkarantojen äärelle. Palmut, ranta ja rauhallinen tunnelma, lähes siis paratiisi. Saaren sanotaan muistuttavan monille tuttuja Thaimaan kohteita. Hyppää lohikäärmeen hännälle ja tule nauttimaan lomasta!

Aurinkomatkojen kohdepäällikkö Virpi Pekkinen,Vietnam

Noin 28 syytä matkustaa Vietnamiin

277085.TIFLoma, ainahan se on mielessä. Niin monta paikkaa maailmassa minne matkustaa.  Mutta mihin maahan ja mihin kohteeseen? Miten sitä osaisi päättää minne lähteä? Me Aurinkomatkojen oppaat täällä ihanassa, hauskassa, hämmentävässä, herkullisessa Vietnamissa ajattelimme helpottaa päätöksentekoa.

Jos hyvä ruoka, mielenkiintoinen historia, kulttuuri, Kaukoidän ihmeet, ostokset, kaupunkielämä tai vain rauhallinen lekottelu kiinnostavat, niin tervetuloa Vietnamiin! Tiimimme kokosi Vietnamin kohteiden parhaat palat. Lisää vinkkejä voit kysyä vaikka Twitterissä @aurinkoVietnam.

Ullan mielestä Nha Trang on ykkönen koska

 • täällä yhdistyy rantaelämään kaupunkielämän hyvät puolet, paljon nähtävää kaupungin kujilla kulkiessa
 • kompakti kaupunki, helposti hallittavissa
 • pitkä hienohiekkainen ranta ja mukava pikkutuuli puhaltaa jatkuvasti (joskus kyllä kovakin) ja pitää olon raikkaana, ei ole läkähdyttävän kuumaa ja kosteata kuten Thaimassa
 • todella kaunis maaseutu varsin lähellä
 • mukavat ja antoisat retkimahdollisuudet, mm. Dalat
 • pyöräily kaupungissa ja lähiympäristössä on helppoa, liikenne huomattavasti hiljaisempaa kuin Saigonissa

Dalat,tori2.jpg_28199Virpin suosikki on Phu Quoc, paratiisirantojen pippurisaari koska

 • täältä löytyy aurinkoa, palmuja ja upeita rantoja
 • saari on rauhallinen, ihanan vihreä, täydellinen rentoutumiseen
 • on myös  aktiviteetteja, mm. pyöräily ja sukellus

Katja pitää Hoi Anista koska

 • kylän sydän on hurmaava UNESCON vanhakaupunki
 • täällä vallitsee rauhaisa kylätunnelma rantojen ja riisivainioiden äärellä
 • ympärillä on paljon mielenkiintoisia ja historiallisia retkikohteita päiväretkien ulottuvilla

Talven 14/15 uutuus Danang hurmasi Katjan ja Tiinan koska

 • täällä saa pientä luxusta lomaan, korkeatasoiset hotellit pitkän rannan äärellä
 • Danang on aito Vietnamilainen kaupunki, jossa kuitenkin rauhallinen tunnelma, etenkin Saigoniin verrattuna
 • kaupunki on aivan Hoi Anin kupeessa, täältä pääsee näkemään My Sonin, Huen, ja monta muuta mielenkiintoista paikkaa päivässä
 • China Beach -sarjaa on kuvattu täällä 😉

122233466_floating_market_vietnam_rf_68600Anu ja Tomi viihtyvät Mui Nessa, Phan Thietin kulmilla koska

 • ruokaa on hyvää, ihania merenherkkuja ja  tuoreita hedelmiä jaksaa aina maistella
 • Phan Thietin alue on Vietnamin aurinkovarminta seutua
 • paikallista elämää näkee Phan Thietin kaupungissa,  Mui Nen kalastajakylässä sekä retkillä ympäristöön
 • kauniiseen ja romanttiseen Dalatiin pääsee ihailemaan vuoristoa

64.jpg_28128162283302_vietnam_beach_72717Saigonista on tullut Tiinan lempikaupunki koska

 • uusi ja vanha sekoittuvat kaupungin kaduilla ja kujilla, pilvenpiirtäjien seassa näkee pagodia ja ranskalaista arkkitehtuuria
 • kaduilla kierrellessä ja kahviloissa näkee kaupungin elämää laidasta laitaan, kulman takana on aina jotain uutta
 • historian ystävälle museoita riittää, kirjakaupoissa tekee mielenkiintoisia löytöjä
 • ostoksia pääsee tekemään markkinoilla, putiikeissa, ostoskeskuksissa
 • ne ruuat: perinteistä vietnamilaista, fuusiokeittiön herkkuja, libanonilaista, thaimaalaista, korealaista, japanilaista, italialaista, espanjalaista.. aika ei tahdo riittää kaiken maisteluun!

56.jpg_28120Talven 15/16 uutuuskohteet Long Hai ja Ho Tram hurmasivat testiryhmän rauhallisuudellaan, näihin kohteisiin lähtee lepoa ja rentoutumista etsivä lomailija.

 • vain parin tunnin päässä Saigonista
 • maaseudun rauhassa lepääminen on täällä ykkösasia, hotellit sijaitsevat pienissä kylissä
 • Saigonin kanssa yhdistettynä ihana paketti rauhallista rantaeloa ja kaupungin hurmaa

Jos iskee valinnanvaikeus, niin yhdistelmämatkalla pääset näkemään niin Saigonin kuin yhden rantakohteenkin, kiertomatkalla lähes koko maan parhaat palat.

Tervetuloa ihastumaan, Vietnamin aurinkoinen opastiimi Anu, Katja, Tiina, Tomi, Ulla, Virpi.

Jos suunnittelet ensi talven lomaa, niin muista hyödyntää ennakkovaraajanetu .

aurinkomatkat-logo