Puolen vuosisadan rakkaustarina

Puolen vuosisadan rakkaustarina

Tapasimme ensimmäisen kerran Aurinkomatkojen lomakuvaston sivuilla vuosia sitten. Olit hurmaavan eksoottinen ja säteilevän aurinkoinen. En ollut ennen kuullut sinusta. Pitkä välimatka mietitytti aluksi, mutta eihän neljä tuntia oikeastaan paljoa ole.

Rhodos004.jpg_14960Huomasin pian, että meillä oli paljon yhteistä. Olemme molemmat merenläheisiä ja pidämme viinistä. Ikäerommekaan ei muodostunut ongelmaksi. Nautin jumaltaruistasi, italialaisesta tyylitajustasi ja kyvystäsi kehittyä ajan hengessä.

Ensimmäisen matkan ostin markka-aikaan 695 markalla. Jännitin turhaan matkaani, sillä perillä huomasin sinun olevan helposti lähestyttävä. Veit sydämeni Rodos, etenkin kaupunkimaisemasi saivat minut hullaantumaan. Ensimmäisellä matkallani majoituin hotelli Cactukseen, joka sijaitsee aivan Tuulisen rannan tuntumassa. Sinne palaan aina.

Juuri tuolla Tuulisella rannalla veit sydämeni, kun kastelin varpaani turkoosina välkehtivään Egeanmereen. Päivä oli kuuma, merivesi viilentävää ja tuuli hiveli lempeästi kasvoja. Kohtaamisemme oli täydellinen.AM_Rhodes_palm_park_70391

Talvisaikaan ikävöimme toisiamme. Kun jälleen keväällä tapaamme, puhkeat kukkaloistoon ja olet raikkaimmillasi. Kesän edetessä energiasi vain kasvaa. Elokuussa olet vilkas, kunnes taas rauhoitut syys- ja lokakuuksi.

Yhteisen taipaleemme aikana olen huomannut, että iästä riippumatta kaikki hullaantuvat sinuun. Lapsia viihdytät vesipuistossa ja muumikerhossa. Viet heidät purjelautailemaan Ixian aalloille ja sukeltamaan kristallinkirkkaisiin vesiin Kalitheanlahdelle.
AM_Rhodes_Lindos_greek_Salad_food_71078Aikuisten kesken lähdemme ajelulle avoautolla ja tunnemme jälleen olevamme nuoria, villejä ja vapaita. Käymme nauttimassa lasillisen kuohuvaa Lindoksen kattoterasseilla ja ajamme maaseudulle pieniin kyliin, ja syömme mureaksi haudutettua stifadoa ja sipaisemme rapean leivän päälle skordaliaa.

EuropeTravel__Halki_Island_pics_HALKI006_62476Saatamme käydä tanssimassa buzukin tahtiin, jos emme eksy Ellin baariin ystäviä tapaamaan. Yhteisiä hetkiä vietämme vanhan kaupungin kapeilla tunnelmallisilla kujilla. Siellä olet parhaimmillasi.

AM_rhodes_tsambika_restaurant_70303Myönnän, että olen tehnyt muutaman syrjähypyn ja piipahtanut Symin ja Kosin saarilla. Joskus karkasin Marmarikseen ostoksille, mutta en kuitenkaan koskaan jättänyt sinua. Olen aina palannut luoksesi, ja tulen takaisin taas tänä kesänä.

Ajatuksissani rentoudumme jo purjeveneen kannella ja vietämme päivän meren syleilyssä. Nostamme maljan pitkälle yhteiselle matkalle. Kesäkuun lempeässä auringonpaisteessa palvomme auringonjumala Heliosta, joka ajaa rattaillaan pilvettömän sinisen taivaan poikki. Nautimme tästä hetkestä, koska olemme jälleen yhdessä.

Rodoksen oppaat Tanja Kyllönen ja Tomi Lempinen

 

 Rodos 7 vrk alk. 315 € / hlö