Costa del Sol, aurinkoa vuoden ympäri

Costa del Sol, aurinkoa vuoden ympäri

Ihan mihin aikaan vuodesta tahansa voi iskeä yllättäen kaukokaipuu, tarve päästä sinne, missä meri tuoksuu, aallot keinuttavat laivaa ja aurinko lämmittää oikein kunnolla! Eräskin laulu kertoo kesästä, joka ei pelkää syksyä – sellainen kesä on Aurinkorannikolla.

Loma Aurinkorannikolle, Costa del Soliin tai Marbellaan, on erinomainen valinta; Jari Sillanpääkin kaipailee samalle suunnalle laulaessaan Malagasta. Malaga on mainio vierailukohde, johon moni suuntaa päiväseltään Fuengirolan tai Benalmadenan lomallaan. Kätevästi paikallisjunan kyydissä suoraan Malagan keskustaan ja sieltä Malagan kaupunkikierrosbussin ”Hop on, hop off” kyydissä katselemaan maisemia.

Malaga on samannimisen maakunnan pääkaupunki, upea 600 000 asukkaan kotikaupunki eli ei ihan pikkukylä. Kaupungissa on syntynyt maailmankuulu taiteilija Pablo Picasso. Malaga on muodikas ja kulttuuria täynnä oleva kaupunki, jonka pikkukujien ja baarien tunnelma, kaupunkiaukioiden kyyhkyset ja värikäs satama ovat innoittaneet myös Picassoa.

Mielenkiintoiset museot, ihanat tapasbaarit, historiallinen keskusta tai vilkas kauppahalli, mercado municipal – siinä listaa yhdelle tai useammallekin lomapäivälle. Päivän kääntyessä iltaan tunnelma muuttuu tiiviimmäksi ja ulkona voi istua vaikka kuinka pitkään nauttimassa lämpimistä öistä.

Jos ensi kesän loma osuu elokuulle, silloin on ehdottomasti päästävä juhlimaan malagalaisten kanssa Fériaan! Andalusialaiset osaavat tosissaan nauttia elämästä ja täkäläiset juhlat vievät suomalaisenkin mukanaan – vie sie, mie vikisen!

Ensi kesän lomaa suunnitellessa kannattaa panna korvan taakse se seikka, että kesä on yhtä juhlaa Espanjassa! Málagassa juhlitaan elokuussa, ja Marbella juhlii omaa suojeluspyhimystään kesäkuussa. Sen jälkeen juhlinta siirtyy Benalmádenaan, jossa Arroyo de la Mielin alueella juhlistetaan San Juania.  Paikalle pääsee helposti Fuengirolasta paikallisjunalla tai Benalmádenan hotelleista vaikka kävellen tai osan matkasta bussilla kulkien. Juhlissa ovat mukana kaikki vauvasta vaariin vielä iltamyöhällä. Musiikkia, tanssia, erilaisia esityksiä, kauniita pukuja, kojuja – hauskanpitoa ja riemua täkäläiseen tyyliin.

Marbella on kuuluisa Starlite-kesäfestivaaleistaan, jotka osuvat yleensä heinä-elokuulle. Silloin lavalle nousee toinen toistaan kuuluisampia tähtiä niin Espanjasta kuin muualtakin maailmasta. Starlite Marbella 2015 esiintymiskaartissa oli sellaisia nimiä kuin Lionel Richie, Lenny Kraviz, Julio Iglesias, Enrique Iglesias, Laura Pausini, Andrea Bocelli ja Alejandro Sanz. Konserttiliput kannattaa ensi vuonna varata hyvissä ajoin heti alkukesästä.

Fuengirolan rannan tuntumassa kukkulalla rannikkoa vartioiva Sohailin linnoitus herää henkiin keskikesällä. Siellä järjestetään konsertteja ja juhlia sekä elokuussa keskiaikaiset markkinat. Heinäkuussa juhlitaan Virgen del Carmenia, merenkulkijoiden suojeluspyhimystä, komealla kulkueella, jossa neitsyen patsas viedään mereen.

Fuengirolan oma feria, Virgen del Rosarion -juhla lokakuun toisella viikolla hyvästelee kesän juhlakauden. Se on yksi Andalusian tärkeimmistä ferioista. Juhlien ajaksi kaupungin kadut täyttyvät hevosista, hevoskärryistä ja perinteisiin juhla-asuihin sonnustautuneista juhlijoista. Silloin Fuengirolan feria-alue ei nuku, vaan ilonpito ja tanssi jatkuvat yötä päivää.

Tervetuloa Aurinkorannikolle, Aurinkomatkojen kohdepäällikkö Anne Ahlforsaurinkomatkat-logo