Luonnonkaunis ja leppoisa Khao Lak

Luonnonkaunis ja leppoisa Khao Lak

Viimeiset mutkat viidakkomaiseman keskellä ja edessä näkyy pitkä suora, Khao Lakin pääkatu. Kuljettajan nilkka suoristuu ja vauhti kasvaa. Lieköhän hänellä kiire johonkin? Tuo kyseinen tienpätkä on ainoa paikka, jossa Khao Lakissa voi havaita kiirettä.

Kerääntynyt stressi on helppo unohtaa täysin tänne maaseudun rauhaan saapuessa. Khao Lak on paratiisi niille, jotka nauttivat rauhasta ja luonnosta. Toki myös aktiivimatkailijoille on monenlaista tekemistä.

AM_Thailand_drinks_Khao_Lak_White_Sand_beach_68742

Valkoista hiekkaa ja värikästä korallia
Loman rentouttavinta antia on tietysti rantaelämä. Khao Lakin pitkältä, noin 15 kilometrin pituiselta rantaviivalta löytää jokainen auringonpalvoja lempipaikkansa. Päivän saa loistavasti kulumaan kun lähtee kävelemään upeita rantoja pitkin. Rannoilla ei ole aurinkotuoleja (vain muutamilla hotelleilla on erikseen omansa), eikä kaupustelijoita. Mikäli kuitenkin kaipaa rantatuoleja, kannattaa suunnata Khao Lakin suosituimmalle rannalle eli White Sand Beachille. Ranta on nimensä mukaisesti upeaa, aivan vaaleaa hiekkaa.

Koh Haa.jpg_23309Snorklaajille Khao Lakin rannoilla ei ole paljoa muuta nähtävää, kuin omat varpaansa. Mikäli merenalainen maailma kuitenkin kiinnostaa, kannattaa lähteä kiertämään lähisaaria suomalaisen Raya Diversin kanssa ja ihastelemaan värikkäitä koralleja ja kaloja. Khao Lakin läheisyydessä on esimerkiksi upea Surinin saari, jolla asuu merimustalaisia ja joiden kylään pääsee tutustumaan snorklailun ohessa. Myös maailman kuuluilla Similanin saarilla avautuvat näkymät uskomattoman monipuoliseen merenalaiseen elämään niin snorklaajille kuin sukeltajille.

Kansallispuistojen kauneutta
Suomessa ollessani vietin hyvin paljon aikaa metsässä harrastuksieni parissa. Täällä luonto kuitenkin on jotain aivan sanoin kuvailemattoman uskomatonta. Useat kansallispuistot tarjoavat luonnosta kiinnostuneille runsaasti nähtävää. Khao Lakin keskustasta ei tarvitse kulkea kuin kaksi kilometriä etelään päin ja on jo Lamrun kansallispuiston alueelle. Lähellä kohisee myös upea viisitasoinen Chong Fah -vesiputous.

Kaikkein kaunein on kuitenkin Khao Sokin kansallipuisto, joka on koko Etelä-Thaimaan suurin luonnonsuojelualue ja muun muassa vanhempi kuin Amazonin sademetsä. Olenkin etuoikeutettu, koska pääsen viikoittain ihastelemaan Khao Sokin vanhaa viidakkoa ja kalkkikivikallioiden jylhiä maisemia Aurinkomatkojen Luontosafarilla.

Kansallispuiston ympäristö tarjoaa hyvät elinolosuhteet erilaisille kasveille ja eläimille, joten päivän aikana on mahdollista bongata useita viidakon eläimiä. Khao Sokissa on myös mahdollista yöpyä ja nauttia luonnonrauhasta entistäkin enemmän. Illan pimetessä viidakko herää eloon.

Thailand_Khao_Lak_3Illan pimetessä kuhinaa pääkadulla
Kun ilta alkaa hämärtyä, kaskaat heräävät päiväunilta ja aloittavat oman konserttinsa. Silloin myös ihmiset siirtyvät hotellien uima-altailta ja hiekkarannoilta Khao Lakin pääkadulle. Kaikki palvelut ja ravintolat sijoittuvat pääasiassa tämän kadun varrelle, missä pääsee maistelemaan Thai-keittiön maistuvia anteja.

Vaikka Khao Lak on pieni kylä, erilaisia ravintoloita löytyy laidasta laitaan paikallisista ja skandiravintoloista intialaisiin. Löytyy täältä myös eräs tunnettu hampurilaisketjukin. Omat suosikkipaikkani ovat Golden Elephant, jossa syön vähintään kerran viikossa, ja Keeper ravintola tonnikalapihveineen.

Maittavan illallisen jälkeen on mukava siirtyä istuskelemaan johonkin pienistä kuppiloista ja nauttimaan live-musiikista lasillisen kanssa. Useassa baarissa on joku viihdyttämässä ja soittamassa tunnettuja kappaleita, ja sitä saattaa välillä itsekin päästä lavalle näyttämään soittotaitojaan.

Aurinkoterveisin,
Viljami Nuutinen

aurinkomatkat-logo