Welcome to Miami – Mahtava viikko Miamissa

Welcome to Miami – Mahtava viikko Miamissa

Millaisena maineikas Miami Beach näyttäytyi viikon aikana kahdelle arkea pakenevalle lomailijalle? Viikon mittaisella Miamin lomamatkalla Heli ja Minna ehtivät rentoutua rannalla, ihailla värikkäitä art deco -rakennuksia ja hullaantua penkkiurheilusta paikallisessa jääkiekko-ottelussa. Lue, miten lomamatka Miamissa yhdistää täydellisesti vauhdikkaan kaupungin menot Evergladesin vehreään luontoon ja Miami Beachin vaaleaan rantahiekkaan.

Lauantai – Ensiaskeleet Ocean Drivella
Vihdoin täällä! Lentomatka Miamiin sujui leppoisasti, ja koneen laskeutuminen alkuiltapäivästä salli meille aikaa ensimmäisen päivän ihmettelylle Ocean Driven sykkeessä. South Miami Beachille nappasimme lentokentältä taksin, joka kiidätti meidät nopeasti ja vaivattomasti Ocean Five -hotellille. Miamin valojen loisteeseen päästessämme emme malttaneet jäädä hotelliin toipumaan matkanteosta, vaan sukelsimme oitis Ocean Driven ja Lincoln Roadin lukuisten ravintoloiden ja värikkäiden art deco -rakennusten sekaan. Nopea alkututustuminen tulevan viikon kotikulmiimme kannatti! Mukaan nappasimme sekä herkullista tonnikala-tartaria hotellimme viereisestä Pappa & Ciccia -ravintolasta että ensimmäiset tuliaiset alueen merkkiliikkeistä.

Sunnuntai – Päivä polkiessa
Ensimmäiseen aurinkoiseen aamuumme Miami Beachilla heräsimme varhain – halusimme ehdottomasti tuntea rantahiekan varpaissamme mahdollisimman pian! Miami Beachin ranta täyttyi ihmisistä ja heräsi eloon jo paljon aikaisemmin kuin muissa tuntemissamme lomakohteissa. Täällä saa kahvilasta aamulaten jo puoli seitsemältä ja näkee paikalliset lenkkeilemässä pitkin rantaviivaa auringon vasta noustessa.

Aamukahvin (sekä hotelliaamiaiseen kuuluvien marmeladileipien) jälkeen keksimme vuokrata pyörät! Ocean Drivelta löytyi helposti runsaat polkupyörärivistöt, joista oli helppoa omatoimisesti luottokorttia vilauttamalla vuokrata polkupyörä – joko muutamaksi tunniksi tai koko vuorokaudeksi. Elämäniloiseen Miami Beachiin oli hauskaa tutustua pyörän selästä. Miami Beach Board Walk jatkuu Ocean Drivesta usean kilometrin matkan pohjoiseen ja päivä taittuu kuin ohimennen Miamin rennosta tunnelmasta nauttien.

pyorat

Maanantai – Miami Beachin valkealla hiekalla
Aktiivisen sunnuntain jälkeen keskityimme maanantaina rannalla lekotteluun. Miami Beachin ranta sopii täydellisesti lomakohteen värikkäästä ja eloisasta tunnelmasta nauttimiseen. Rannalta vuokrasimme tuolit ja varjot suojataksemme vaaleat hipiämme liialta paahteelta, mutta näimme myös kuinka paikalliset nauttivat auringon lämpimistä säteistä makoillen omien pyyhkeidensä päällä. Ennen rannalle asettumista olimme hakeneet kaupasta juomaa ja naposteltavaa koko päiväksi, eikä meidän tarvinnut juuri muuhun päivän aikana keskittyä kuin paikallisten hauskojen harrastusten kuten rantalentopallon ihailuun.

Rannalta hotellille palattuamme sipaisimme kevyen puuterikerroksen päivettyneiden neniemme päähän ja suuntasimme paikalliseen hampurilaisbaariin mehukkaille burgereille – maassa maan tavalla!

Tiistai – Miami Cityn valloitus
Miami Cityn valloitus alkaa! Tutustuimme Miami Cityyn Aurinkomatkojen kaupunkikierroksella, joka starttasi Miami Beachilta aamuyhdeksältä. Suuntasimme kohti Miamin keskustaa Macarthur Causewayta pitkin, joka yhdistää Miami Cityn ja Miami Beachin. Siltaa ylittäessä suumme loksahtivat auki näkymän avauduttua Miami Cityn mielettömään pilvenpiirtäjäsilhuettiin. Sillalta ihastelimme myös upeita satamaan saapuneita risteilijöitä sekä kuuluisuuksien asuttamia hulppeita huviloita tekosaarilla.

fort_lauderdale

fort_lauderdale_2

Vaikuttavien pilvenpiirtäjien täyttämän keskustan läpi kaupunkikierros vei meidät kohti vehreää Coconut Grovea. Coconut Grovessa ihastelimme kauniita, elokuvista tuttuja omakotitaloalueita ennen siirtymistä Coral Cabelsiin, jonka talot ja ostosalueet onnistuivat vielä päihittämään Coconut Groven hulppeudellaan. Tutustuimme myös mahtipontiseen Biltmore-hotelliin, joka tunnetaan legendaarisen Al Caponen vakiohotellina. Iloksemme kierros jatkui paikallista elämää kuhisevaan Little Havannaan. Little Havannan pääkatu Calle Ocho oli jo etukäteen listallamme paikkana, jonne on pakko päästä näkemään ja kuulemaan salsan syke ja paikallisten herrasmiesten dominopelit. Emme turhaan olleet odottaneet Little Havannaan pääsyä – täällä meidät hurmasi paikallisten mutkaton arki ja elämänilo!

biltmore

Kaupunkiretkemme huipentui risteilyyn, joka näytti meille Miamista taas uuden puolen. Vaikka olimme juuri samana päivänä nähneet bussista luksushuvilat, kuuluisuuksien jahdit ja kaupungin pilvenpiirtäjät, pääsi Miamin näyttävä silhuetti täysiin oikeuksiinsa mereltä käsin. Risteilyn jälkeen emme malttaneet olla palaamatta Bayside market place -ostosalueelle nauttimaan illallista Hard Rock Cafe Miamissa, jonka olimme myös merkinneet lomamatkamme vierailemisen arvoisiin paikkoihin, emmekä syyttä!

Keskiviikko – Lomaa lomasta
Päivien kuluessa yhä päivettyneemmät nenämme suuntasivat takaisin rennolle Miami Beachin rantahietikolle. Päätimme syventää rusketusta ja nauttia tekemättömyydestä hyvällä omalla tunnolla!uimavalvojankoppi

Torstai – Autonvuokrausta ja suohurjastelua
Keksimme vuokrata auton ja lähteä luontoon Evergladesin suoalueelle. Auton vuokraus sujui vaivattomasti hotellin vastaanotosta, ja pääsimme oitis matkaan navigaattorin neuvoessa tien. Säästimme myös aikaa ja vaivaa maksaessamme tietullit etukäteen. Näin saimme tietullitarran auton ikkunaan, joka päästi meidät huristamaan tietullien läpi ilman turhia pysähdyksiä.

Miami Beachilta navigaattori ohjasi meidät edellispäivän maisemien läpi pitkin Little Havannan Calle Ochoa suuntana Everglades. Vaihtoehtoja Evergladesin suoalueeseen tutustumiseen oli loputtomia, sillä rikas luonto ja eläimet kutsuvat monet retkijärjestäjät suoalueelle esittelemään Evergladesin helmiä. Valitsimme Aurinkomatkojen suositteleman Everglades Safari Parkin suokopteriajelun ja vauhdin huuman! Tuulen pyörittäessä hiuksiamme näimme alligaattoreita ja erilaisia lintuja, ja kopteriajelun lopuksi uskaltauduimme tutustumaan alligaattoreihin vielä opastetulla kierroksella.

Perjantai – Jääkiekko-ottelun hurmoksessa
Perjantaipäivän vietimme tuliaisostoksilla tutuksi tulleella Ocean Drivella. Huomasimme tuliaisten unohtuneen täysin kaiken muun hauskan tekemisen lomassa ja laukkuun oli jäänyt vasta ensimmäisen illan ostossaalis.

Viimeiseksi illaksi olimme varanneet liput etukäteen paikallisen jääkiekkojoukkueen Florida Panthersin kotiotteluun Anaheim Ducksia vastaan. Miamissa, kuten muuallakin Yhdysvalloissa, jokainen liigaottelu lajista riippumatta on valtava urheilutapahtuma ja ehdottomasti kokemisen arvoinen. Ottelua keräännyttiin odottamaan areenalle  tunteja ennen ottelun alkua spekuloiden taulun loppunumeroita ja nauttien käsinkosketeltavasta tunnelmasta. Florida Panthersin kotiareena BB&T Center sijaitsee Fort Lauderdalessa lähellä kuuluisaa Sawgrass Mills -ostoskeskusta, jonne suuntasimme vuokra-autolla joutuisasti moottoritietä pitkin. Huomasimme, että reilusti etukäteen suomalaiselta FLSportService-välittäjältä ostamamme liput, joihin sisältyivät ruoat ja juomat tulivat tarpeeseen, sillä areenalla eväiden osto erikseen olisi tullut melko kalliiksi. Mieletön viimeinen iltamme kruunasi lomamatkamme, ja varmisti ettei kuumien latinorytmien ja vannoutuneiden urheilufanien Miami jätä ketään kylmäksi.

Lauantai – Kotiinlähtö ja Miamin kaipuu
Ajoimme vuokra-autolla kentälle, jossa palautimme auton avaimet helposti autovuokraamoon. Vaikka kotiinlähtö sujui vaivatta, oli tämä lomamatkamme ehdottomasti ikävin päivä.

Aurinkoisin terveisin,
Heli ja Minna

aurinkomatkat-logo