Hyvää oloa ja luksuslomailua Maltalla

Hyvää oloa ja luksuslomailua Maltalla

Maltalle on hyvä lähteä hellimään itseään. Saari on sekoitus urbaanihkoa mutta leppoisaa katukäyskentelyä, merihenkistä höllimistä auringonsäteissä ja akkujen latailua maaseudulla. Maltalla hyvin suunniteltu on puoliksi nautittu: jotta saat kaiken irti lomatunteesta, mieti mitä sinun täysrentoutumisesi pitää sisällään.

Hemmottele itseäsi edullisesti

Malta on oiva paikka varata itselleen hemmotteluhoito. Toki eurovuosien myötä tämäkin saari on tyyristynyt, mutta siitä huolimatta huollat kyntesi, kasvosi tai koko kehosi edukkaammin kuin koti-Pohjolassa. Hinnat liukuvat kolmestakympistä satasiin riippuen täysin hoidosta ja sen kestosta.
Spa-hotelleja tai hoitoloita on lukuisia ja niissä vierailun myötä loma saa pienen luksuksen tunteen. Silotellulla iholla on myös mukava ottaa kuparin väriä pintaan ja lähteä Maltan tunnelmalliseen yöhön.

Kävin kokeilemassa Aurinkomatkojen valikoimaan kuuluvan Le Meridien -hotellin Myoka Lotus Spa:ssa vanhaa intialaista perinnettä, puolentoista tunnin Elakizhi-hoitoa. Hoidossa käytettiin yrttejä ja lämmitettyjä öljyjä, joita töpsöteltiin kangastupsulla pitkin ihoani. Keho saavutti kokonaisvaltaisen rentoutuneen horroksen – meinasinpa aivan unessa käydä. Lähtiessä olivat lihasjännitykset tipotiessään ja mieli seesteinen. Ihana kokemus. Kuten ystävällinen hoitaja arveli: ”Hoito sopii suomalaiselle, kun siellä teillä on niin kylmä.” Hoidon jälkeen kävin kuuliaisesti istumassa höyrysaunassa, jossa öljyt pääsivät etuihinsa. Tietysti tämän jälkeen piti vielä käydä näyttämässä tavallisessa saunassa, mistä sauna on kotoisin. Kuumaa huonetta jännittävien turistien päät kääntyivät saunaohjeiden tavaamisesta kantamaani vesikiuluun, kun kävin santsaamassa lisää löylyvettä.

Shoppaile matkamuisto omaksi iloksesi

Loma on oikeutetusti hyvä syy ostaa itselleen jotakin kivaa. Kun auringon alla olo alkaa kuumottaa, pujahda putiikkien varjoon Slieman keskustassa. Jos haluat kunnolla vilvoittautumaan, roomalaishenkisesti pylväiden ympäröimä ostoskeskus The Point palvelee tarpeitasi. Päivittyneeseen ihoon passaavia, kauniita alusvaatteita himoitset Boux Avenuessa.

Myös Vallettaan on rentoa mennä pikkuostoksille. Siellä on passeli määrä kauniita esineitä ja asioita muutamista tutuista ketjuista italialaisiin muotivärkkeihin. Aurinkolasiliike Solaris on huikea. Siellä on mahtava kokoelma tyylikkäitä laseja, joista löydät juuri persoonaasi sopivat. Säästä siis uusien pokien osto Maltalle. Muista levähtää välillä tankkaustauolla ja katsella katuvilinää.

Miten olisi yksityisen veneen vuokraus?

Laiva on lastattu lomalaisilla! Mikäs sen erityisempää kuin vuokrata yksityinen purje- tai moottorivene ja mennä viettämään vetinen päivä Välimerellä. Vesiharrasteita ja mahdollisuuksia riittää monia, mutta jos haluaa vaan nauttia superturkoosista vedestä voi suunnata Blue Lagoonille, joka on huomattavasti miellyttävämpää kokea veneestä kuin pikkuruiselle Cominon saarelle pakkautuen. Venevuokrat vaihtelevat muutamista satasista ylöspäin, riippuen millaisen pikku purkkarin tai luksusjahdin väliltä valitset. Porukalla hinnasta muotoutuu aika mukava. Myöskin yleisiä ryhmäretkiä lähtee tiuhaan eri rannoilta. Et voi olla törmäämättä tällaisen kaupustelijaan.

Filmitähtien tavoin naapurisaari Gozolle

Jos maailmantähdetkin viihtyvät Gozolla, on tässä pääsaarta hieman vehreämmässä piilopaikassa hyvinkin jotain ainutlaatuista. Kun Maltan tiheässä liikenteessä eteenpäin pötkiminen on aikaa vievää, maaseutuhenkisellä Gozolla on väljyyttä kerrakseen. Jos oma vuokra-auto alla ei nappaa, on vaihtoehtona myös kaksikerroksinen nähtävyysbussi. Gozon Ramla Bayn punertavahiekkainen ranta on päällimmäisin puolin kallioisen Maltan parhaimmistoa.

Pienien hiekkarantojen lisäksi Maltalla ottaa lunkisti hotellin altaalla tai jonkin rennon aurinkok
lubin – esimerkiksi St Paul’s Bayn Cafe del Maren – merelle aukeavalla infinity poolilla. Jos nautit pulikoinnista, älä unohda joka-aamuisia meressä dippauksia. Ota kaikki irti Välimerestä. Maltalla on sentään Euroopan kirkkaimmat vedet!
Teksti: Henna Rinnekangas
Kuvat: Antti Kareinen & Henna Rinnekangas

Kirjoittajasta:

Kirjoittaja on Whattawowworld-matkablogin seikkailija ja freelancer matkatoimittaja. Hän on asunut Maltalla viisi vuotta ja kääntänyt saaren kivet ylös, alas ja ympäri. Lue lisää Malta- ja muita matkajuttuja Whattawowworldissa.

aurinkomatkat-logo