Lapsuuden lomissa oli aurinkoa, uintia ja maailman isoin jätskiannos!

Lapsuuden lomissa oli aurinkoa, uintia ja maailman isoin jätskiannos!

Loma on kaiken ikäisten odotettu ja iloinen tapahtuma. Kun matkalle lähdetään koko perheen voimin, niin reissu suunnitellaan usein nuorimpien matkalaisten ehdoilla ja lomakohteeksi valitaan paikka, jossa toimii lapsille ja nuorille tarkoitettu Aurinkoklubi.

Oppaan ammatissa matkustelu on tullut tutuksi, mutta omaan lapsuuteeni ja nuoruuteeni eivät lomamatkat Itä-Suomea pidemmälle juuri kuuluneet. Poikkeuksia toki oli, ja silloin kun lähdettiin matkaan, niin lähdettiin koko suvun voimin. 

Kuuluimme 3G (kolme sukupolvea) matkailijaryhmään tädeillä, sedillä ja serkuilla täydennettyinä. Kreikka ja Espanja tulivat näillä reissuilla tutuiksi. Uskon lämmön lyhyen lentomatkan päässä olleen kohteen olleen tuolloin valttikortti, joka toimii tärkeänä lomakriteerinä varmasti edelleen.

Hotellin aktiviteetit ja uima-altaat olivat tärkeä osa valintaa, kun itse oli nuori. Paperisten matkaesitteiden kuvissa näki upeita allasalueita ja tänä päivänä kuvia on vielä runsaammin tarjolla Internetin myötä. Nykyään useat perhehotellit ovat lisänneet liukumäkiä ja vesiaktiviteetteja altaille, ja osa allasalueista muistuttaa jo vesipuistoja.

Lapsuuden lomareissuista altaat ovat jääneet itsellekin hyvin mieleen. Espanjan lomalla uimme ystäväni kanssa niin paljon, että meille epäiltiin kasvavan evät. Mustat sukelluslasit vauhdittivat tuolloin auringon tehoa ja molemmille meille paloi nenän alle punaiset viikset. Olimme kuin kaksi kissaa. Onneksi nykyään auringonhaittapuolet ovat paremmin tiedossa.

Lapsuuden lomamuistoissani ovat myös kilpailut, kuka sai suurimman jätskiannoksen tai hotellin baarin parhaan mehudrinksun, jossa oli värikkäitä varjoja ja viuhkoja koristeena. Tuntuu siltä, että kaikki sellainen, mikä ei kuulunut arkipäivään, korostui ja jäi mieleen.20160712_113951

All inclusive -palvelut tukevat nykyään helppoa herkkulomailua. Pitkistä buffet pöydistä on jokaisen vaivatonta valita omat suosikkinsa, eikä loman aikana tarvitse miettiä kenen vuoro on kokata. Ruoka ja herkuttelu ovat pysyneet omissa lomasuunnitelmissani tärkeällä sijalla jo lapsuudesta saakka.

Useassa lomakohteessa on paljon aktiviteetteja hotellien ulkopuolella. Sosiaalisessa mediassa jaetaan ja saadaan ideoita lomakohteista, hotelleista ja lähialueen mahdollisuuksista. Usein nuoriso päättääkin jo kotona mihin he haluaisivat lomalla mennä, lähes kaikilla nähtävyyksillä, teemapuistoilla ym. omat sivustonsa ja kanavansa.img-20160830-wa0003

Kaverit eivät unohdu lomallakaan ja yleensä viikon tai useamman aikana ehtii solmia myös uusia tuttavuuksia. Vanhempien kanssa on kivaa lomailla, mutta omanikäistäkin seuraa varmasti kaipaa ja tätä tukevat hotellien ja matkanjärjestäjien kerhot. Monipuolista tekemistä omanikäisten kanssa. Osassa kohteita kerhotoimintaa järjestetään myös suomenkielellä. Kannattaa tutustua Aurinkomatkojen Aurinkoklubin toimintaan.img-20160830-wa0004

Viime kesänä Mallorcalla suunnittelin Aurinkoklubin toimintaa ja työ oli todella hauskaa! Aurinkoklubilaiset kisailivat rantaolympialaisissa, he kävivät Alcudian markkinoilla ostoksilla ja jätskillä sekä ajoivat minijunalla tapas-maistiaisille.

Millaisia muistoja sinulla on lapsuuden lomista?

Virpi Pekkinen, Aurinkomatkojen kohdepäällikkönä viime kesänä Mallorcalla ja tänä talvena Vietnamissa