Uusi vuosi ja uudet kuteet Dubaista

Uusi vuosi ja uudet kuteet Dubaista

Mistä on Dubain tammikuu tehty? Alennuksista, tarjouskampanjoista, kilpailuista ja palkinnoista. Kultaharkoista, ilotulituksista, mainoksista ja muotinäytöksistä. Niistä on Dubain tammikuu tehty.

Dubai Shopping Festival on vuodesta 1996 asti pidetty jokavuotinen ostosjuhla. Kaupunkiin tulee miljoonia matkailijoita mahtavat tarjoukset mielessään, ja ostettavaa riittää. Pelkästään suurimmassa ostoskeskuksessa Dubai Mallissa on kauppoja koluttavaksi yli 1200. Laukku-, vaate- ja kosmetiikkaliikkeet houkuttelevat asiakkaita 20–60:en, jopa 90 %:n alennuksilla.

Voiko käsilaukkuja olla koskaan liikaa?

img-20170109-wa0021

Käsilaukkuihin ihastuneena kävin tutkailemassa Guessin ja muiden merkkien valikoimaa. Trendinä näkyi olevan kiiltonahka ja metallinhohto, samoin tuttuja eläinkuoseja oli laukuissa paljon. Tällaiselle kiillosta pitävälle ”harakalle” tarjonta oli kovasti mieleen eivätkä hinnatkaan säikäyttäneet. Tilava käsilaukku olisi lähtenyt matkaan halvimmillaan reilulla sadalla dirhamilla eli noin 25 eurolla. Toki Chanel on aina Chanel, joten kyseisen merkin tai muiden laatulaukkujen ystävät saavat varautua maksamaan käsivarrella keikkuvasta ostoksestaan huomattavasti enemmän.

Suosiiko arpaonni?

20170108_113946

Ostosfestivaalien aikaan kaupungissa on lukuisia kilpailuja. Joihinkin niihin osallistuakseen tulee ensin ostaa tuotteita tietyllä summalla, jotta saa arvontakupongin. Dubain kultasoukit on koristeltu ostosfestivaalien lipuin, ja joka kaupassa hehkutetaan kulta-arvontoja. Toisaalta mikäli arvontaan osallistuminen edellyttää ostamista, niin mikäs sen mukavampaa kuin sijoittaa kultaan.

Kaikki mikä kiiltää on yleensä kultaa

dubai_016-jpg

Kultasoukin kujilla on näyttöjä, joista voi tarkistaa senhetkisen kullan grammahinnan. Tiedon avulla onkin helpompi lähteä tutustumaan korukauppojen tarjontaan ja etsiä uutta lempihelyään. Pikkuputiikit ovat täynnä toinen toistaan säihkyvämpiä koruja: tarkkaa käsityötä, upeita jalokiviupotuksia ja eri kultalaatuja. Koruostoksensa saattaa saada tingittyä hyvään hintaan kunhan jaksaa jutella mukavia kauppiaan kanssa, kysellä hieman kuulumisia ja heittäytyä tinkimisleikkiin kunnolla mukaan. Uusi hely kun on ostettu, niin sitten onkin samalla saanut lunastettua itselleen kupongin kulta-arvontaan. Oma kultaharkko on jo yhtä askelta lähempänä!

Hifistelyä, mutta harkiten

img-20170109-wa0020

Elektroniikka on myös suosittu tuliainen Dubaista. Älypuhelimet, tabletit ja muut vempaimet tekevät kauppansa. Ostajan kannattaa toki olla tarkkana vakuutusten ja mahdollisten huoltojen suhteen. Muutaman liikkeen kierreltyään saa jo hyvän kuvan ja vertailupohjan eri merkeistä ja niiden tarjouksista. Uuden uutukainen kännykkä kuumottaa jo laukun pohjalla tai ainakin mielessä.

Shoppauksen kruunaa hyvä ateria

dubai_055-jpgOnnistunut shoppauspäivä kannattaa aina päättää hyvään ateriaan. Mukana kulkeneita matkakumppaneita sopii toki kiittää kärsivällisyydestä kahlata lukuisat kaupat läpi. Dubai Marina kauniisti valaistuine pilvenpiirtäjineen kutsuu viettämään iltaa lukuisiin ravintoloihinsa. Iltasella kannattaa valita pöytä merelle päin, sillä viikonloppuisin rannalla järjestetään mahtavia ilotulituksia ostosfestivaalien kunniaksi. Taivas täyttyy kullan, hopean, punaisen ja vihreän sävyistä! Mahtava väriloisto on ehdottomasti kuvaamisen arvoinen, ja senhän voi tehdä vaikka sillä upouudella kännykällä, joka sopivasti sattui tarttumaan hetki siten mukaan.

Uusi vuosi ja uudet kuteet. Ja korut. Ja kännykkä. Tervetuloa viihtymään Dubaihin!

Hanna-Maria Raudanpää, Aurinkomatkojen opas, Dubai

dubai_033-jpg