Lämpö ja hymy jotka sulattavat – talvilomalle Thaimaahan!

Lämpö ja hymy jotka sulattavat – talvilomalle Thaimaahan!

Thaimaahan on aina yhtä hyvä tunne laskeutua. Olipa kerta ensimmäinen tai moneskymmenes lämmin, vehreä vastaanotto hurmaa. Se tunne kun on todellakin saapunut paratiisiin on mahtava! Huomaat tämän heti matkalla lentokentältä majoitukseesi. Voiko myöskään olla enää  ystävällisempiä ihmisiä kuin thaimaalaiset? Tervetullut olo ja asiakaspalvelu ovat maassa vertaansa vailla. Paikalliset todella haluavat, että nautit lomastasi.

Thaimaahan voi lähteä vaikka sitten terveysloman verukkeella, kun tropiikki ja aurinko parantavat kaamoskauden kuivaman ihon. Loma kuluu uima-asussa ja sandaaleissa taikka sitten kylpytakissa ja tohveleissa. Mieli ja keho lepäävät tässä hellivässä määränpäässä.

Krabi – aikuisempi siivu Thaimaata

Thaimaassa on tarjolla useampia kohteita, mutta yksi kohde aikuisen makunystyröille on ehdottomasti Krabi. Krabi ei ole nimittäin liian rattoisa – täällä kuulee ainoastaan pikkulintujen ilakoinnin, kun ne aamulla heräävät ennen lomalaisia. Sirkat soittavat puolestaan iltapuhteekseen. Krabilla näkee paljon vanhempia pariskuntia, nuoria pareja ja perheitä – ihan mukavia kanssamatkustajia siis iisimpää menoa arvostaville. Toki kohteesta löytyy myös muutamia baareja ja pubeja – sopivan etäisyyden päässä.

Juotko Singhan suomalaisittain laulellen vai suomalaisittain ihan hiljaa nautiskellen? Lomasi on omasi! Joka tapauksessa trooppinen ilmasto rentouttaa ja saa näin ihmeitä aikaan.

Valloita uima-allas vs. ranta!

Puolensa ja puolensa, suosittelen harrastamaan Thaimaassa molempia; sekä allasloikoilua että rantahengailua, koska molemmat vaihtoehdot ovat viihdyttäviä ja niissä on omat rennot puolensa. Hotellien uima-altaat ovat Thaikuissa yleensä ihania – ja mikäs onkaan sen rentouttavampaa kuin hiipiä omasta huoneesta lähelle aurinkotuoliin, ja kaikki tarpeet ovat käden ulottuvilla. Allasbaarista tai hotellin ravintolasta saa helposti virvokkeita ja hiukopalaa kuumankosteuden painaessa päälle, ja pulahdus altaassa on vilpoisa ja suihku kloorin huuhtova.

 

Kun taas tuntuu että vuorostaan merisuola janottaa, suuntaa nokka horisonttia kohti! Krabilla on useampia kauniita rantoja koluttavaksi ja päälle vielä hienoja, läheisiä paratiisisaaria ihasteltaviksi. Kuuluisalla pitkähäntäveneellä pääsee kätevästi paikasta toiseen vesiteitse. Jo itse matka on kokemus, kun upeat kalkkikivikalliot kohoilevat ympärillä. Nämä ovat niitä TV:stäkin tuttuja maisemia. Lähtisitkö?

Krabin rantaviivalla – näe hyvin erilaisia rantoja

Nopparat Tharan ranta on päivällä hieman tavanomainen, mutta upea illalla päivän laskeutuessa! Klong Muangin ranta on hyvin rauhallinen. Tonsai ja Railey komeammat, mutta saat nauttia päivästä muutaman muunkin kanssa. Lähimpiä paratiisisaaria on puolestaan Koh Hong, jonne tehdään retkiä. Vai selvitätkö itse jonkin kansallispuiston, jonne lähdet omin päin ja saatat hyvinkin olla täysin omassa rauhassasi autiolla saarella.

Jos lomalöhöily antaa periksi ja kevyet aktiviteetit maistuvat, on monilla rannoilla tarjolla kanotointia ja suppailua. Seuraavassa artikkelissa kerron, mikä on kätevä Thaimaan lomakohdehankinta näitä aktiviteetteja varten. Pysy Auringossa!

Teksti ja kuvat: Henna Rinnekangas

Kirjoittaja on Whattawowworld-matkablogin seikkailija ja freelancer matkatoimittaja. Lue lisää Thaimaa- ja muita matkajuttuja.