Onnellisena murmelina Koh Lantalla

Onnellisena murmelina Koh Lantalla

Helppoutta arvostavana aprikoin hetken kohteen valintaa, sillä Koh Lanta on saari. Itse asiassa Koh Lanta koostuu Yai- ja Rai saarista ja saarille siirtymiset vievät aina oman aikansa. Näin jälkeenpäin kärsimättömänkin ihmisen on todettava, että siirtyminen oli helppoa.

Astuimme mieheni kanssa Krabin kentällä pikkubussiin ja aloitimme matkan kohti Koh Lantaa ja reilun puolen tunnin ajomatkan jälkeen olimme satamassa. Lauttaliikenne saarten välillä oli sujuvaa, aika meni rattoisasti katsellessa ympäröivää merta, ympäristöä ja paikallisten puuhailua. Kahden tunnin matkan jälkeen olimme hotellilla.

Olemme matkustaneet monissa Thaimaan eri kohteissa. Tällä kertaa kaipasimme rauhaa ja verkkaista elämänmenoa kaiken arjen kiireen keskellä.

Aamulla kävelimme samettisella hiekkarannalla ja aivan väistämättä sielu rauhoittui. Tuli tunne, että on tilaa hengittää.

Koh Lantalla turismi on vielä pienimuotoista ja hintataso edullinen. Turismi keskittyy Yai-saaren länsirannikolle, jossa sijaitsevat saaren parhaimmat rannat. Paikallisten kanssa keskustellessamme saimme tietää, että he asuvat pääosin saaren itärannikolla. Työmatka on kuulemma reilut 20 minuuttia.

Ensihetkestä asti koimme Koh Lantalla alkuperäisyyden ja aitouden tunteen. Pääkaupungin Saladanin kylänraitti on rauhallinen. Ostosmahdollisuuksia on kahdessa basaarissa sekä pikkupuodeissa. Ostosparatiisia et täältä löydä, mutta saat kaiken tarpeellisen. Hyvinvointipalvelut hierontoineen ovat ensiluokkaisia ja edullisia.

Paikallisten ystävällisyys ja välittömyys oli tärkeä osa lomaamme. Täällä ei tuputettu, vaan leppoisasti eleltiin omaa elämää, mutta toki kaikki paikalliset tiedostavat turismin hyödyt.

Saladanin ravintolat oli pääosin rakennettu meren äärelle tolppien varaan ja saimme nauttia upeiden maisemien lisäksi erittäin hyvästä ruuasta. Vaihtoehtoja löytyi thairuuasta ja pihvistä pizzaan.

Paikallisuus korostui myös käydessämme entisessä Koh Lantan pääkaupungissa Old Townissa. Hinnat olivat siellä vielä edullisemmat kuin Saladanissa. Täältä ostimme mausteet kotiin ja itselleni hankin vartalovoiteet ja koruja.

Koh Lantassa on loistavat snorklaus- ja sukellusmahdollisuudet ja lähialueen vedet tarjoavat uskomattoman merenalaisen maailman. Raya Divers järjestää saaren ympäristöön erilaisia sukellus- ja snorklausretkiä.

Kahden viikon aikana testasimme paikallisten katukeittiöiden antimet ja voimme suositella! Aivan uskomattomia makuelämyksiä todella edulliseen hintaan.

Saimme vinkin, että saaren pohjoisosassa on ravintola, johon kannattaa suunnata, jos haluaa nähdä kuuluisan auringonlaskun ja nauttia samalla hyvästä ruuasta. Suuntasimme siis Noon Sunset View Point-ravintolaan (taksilla noin 35 minuuttia) ja maisemat olivat henkeäsalpaavan kauniit.

Kun lähdimme takaisin Suomeen, sanoimme saarelle Lā k̀xn eli näkemiin. Tänne palaamme.

Maarit Ahonen, Aurinkomatkojen myynti, asiakaspalvelu